Trabzonspor'un bir gün önce anlaşmaya vardığı Slovak Milli Takımın genç orta saha oyuncusu Matus Bero transferi bordo-mavili yönetime 3 aylık uğraştan sonra koca bir oh çektirirken, Sporx hem oyuncuyu hem de transferde yaşananları mercek altına aldı. Teknik direktör Ersun Yanal'ın orta saha için bir numaralı tercihi olan Matus Bero transferini başkan Muharrem Usta ve yöneticilerden Nevzat Aydın yürütürken Hollanda, Fransa ve Slovakya üçgeninde yaşanan köşe kapmacaların, oyuncunun taliplilerinin fazlalığından dolayı bordo-mavilileri bir hayli uğraştırdığı belirtildi.

EN ERKEN 15 GÜN SONRA GELECEK

Bordo-mavililerin kulübü ve kendisi ile resmi sözleşme imzaladığı Matus Bero'nun her iki kulüp arasında yapılan anlaşma gereği Slovak kulübünün Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarından sonra Trabzon'a geleceği ortaya çıktı.  

Sporx'in haberine göre : Slovakya'nın AS Trencin takımının formasını giyen 20 yaşındaki orta saha oyuncusunun takımının önceki gün tur atlamasıyla Trabzon'a gelişinin rötarlı olacağı, oyuncunun bir sonraki turda Legia Varsova'ya karşı da forma giyeceği belirtildi. Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarından dolayı en iyi ihtimalle 4-5 Ağustos'ta Trabzon'a gelip kampa katılabilecek olan Bero, takımının büyük bir sürpriz yaparak Legia Varsova'yı elemesi halinde geliş tarihinin daha da gecikebileceği ifade edildi.

YANAL 1.5 YILDIR TAKİP EDİYORDU

Teknik direktör Ersun Yanal'ın bordo-mavili kulüple anlaştıktan sonra başkan Muharrem Usta'ya verdiği ilk isimlerden biri olan Bero'yu tam 1.5 yıldır takip ettiği oyuncuyu Slovak Ümit Milli Takımı'nın Kıbrıs, Türkiye ve Hollanda ile oynadığı maçlarda da çıplak gözle izlediği ortaya çıktı. Türkiye'yi 5-0 yendikleri maçta Okay Yokuşlu ve Salih Uçan'a karşı gösterdiği performansla adeta etkisiz hale getiren Bero o karşılaşmada tam 4 asit yaparak maçın yıldızı olmuştu.

ATİBA'YA BENZİYOR, FAZLASI VAR!

Slovak futbolunu yakından tanıyan isimler, oyuncunun oyun sitilinin Atiba'ya benzediğini ancak Atiba'dan daha güçlü ve topla daha hızlı olduğunu hem ön libero hem de forvet arkasında oynayabilecek çift yönlü bir oyuncu olduğunu belirttiler. Bero'nun modern bir orta saha oyuncusu olduğu, takımında daha ofansa yönelik slovak milli takımında ise orta sahanın göbeğinde oynadığı ifade edildi.

HERTA BERLİN ŞOKTA  

Bizzat başkan Muharrem Usta'nın yönettiği transferle ilgili olarak hem Usta'nın hem de başkan yardımcılarından Nevzat Aydın'ın bu transferle ilgili tam üç aydır uğraş verdiği bununla ilgili olarak Slovakya-Hollanda ve Fransa üzerinde sık sık pazarlık yaptığı ortaya çıktı. Slovak kulübünün sahibinin Hollanda'da iş yapmasından dolayı Usta ve yöneticilerinin bu ülkede bir kaç kez toplantı yaptığı oyuncunun bonservis bedeli konusunda da Avrupa Şampiyonası öncesi ön sözleşme yapıldığı ifade edildi.  Futbolcunun kulübü ile Avrupa Şampiyonası öncesi anlaşmaya varıldığı bu süre içinde başta Belçika'nın Gent, Norveç'in Rosenborg ve Almanya'nın Hertha Berlin kulüplerinin de oyuncunun peşinde olduğu belirlendi. Almanya'nın Hertha Berlin kulübü yetkililerinin yaklaşık bir haftadır Slovakya'da olduğu ve oyuncuyu Trabzonspor'a kaptırmalarından dolayı büyük bir şok yaşadıkları ifade edildi.  Bu transferde başkan Muharrem Usta'nın bu görüşmeleri bizzat kendisinin yürütmesi hem kulübü hem de futbolcuyu ikna etmekte etkili olduğu belirtildi.