17 haftanın ardından ligdeki durumumuza bir bakayım dedim. 45 yıllık mazisi bulunan kulübümüz Trabzonspor belki de son 10 yılın en kötü ilk yarılarından birini geçirdi. Bordo Mavililer sezonun ilk yarısında çıktığı 17 maçta 5 mağlubiyet 6 beraberlik ve galibiyet aldı. Topladığı 24 puanla 7. Sıraya yerleşti. Üç büyüklerle oynadığı maçların hepsinde ise beraberlik elde etti. Bursaspor’a ise evinde 1-0 gibi bir skorla kaybetti. Karadeniz Fırtınası bu sene en fazla golü Ankara deplasmanında Gençlerbirliği’ne karşı attığı dört golle buldu. Eskişehirspor’dan yediği üç gol ise ilk yarıda en çok gol yediği maç oldu. Bordo Mavili kulübümüz attığı 19 golün yanı sıra yediği 15 golle ilk yarıda ligin en az gol yiyen takımı oldu. Trabzonspor bu sezon Avni Aker’de çıktığı ilk üç maçını da bayan seyircilerimize karşı oynadı. Trabzonspor bayan taraftarlarımızın karşısında oynadığı üç maçın ikisini de kazanmayı bildi.

Trabzonspor’da ilk yarıya performansları ile damga vuran iki oyuncu vardı. Bunlardan biri Onur diğeri ise Adrian’dı.  Sivas maçının ilk dakikalarında sakatlanan başarılı file bekçimiz Tolga’nın yerine giren Onur özellikle Eskişehirspor’la Avni Aker’de oynanan kupa maçı olmak üzere adeta takımı ipten aldı. On hafta boyunca forma şansı bekleyen Adrian ise ilk çıktığı Antalya maçında golü buldu. Antalya maçından sonra Avni Aker’de oynanan Akhisar maçında ağları havalandırdığı muhteşem iki golü ile kendini kanıtlamaya başladı.

Geçen sezon başın 4.250 milyon Euro’ya alınan Henrique ise ilk yarıdaki performansı ile en büyük hayal kırıklığı oldu. Çıktığı on maçta sadece iki gol atabildi. Bu sezonun başında Avusturya’nın Salzburg takımından alınan 1.96’lık dev forvet Mark Janko ise sadece Orduspor maçında bir tek gol atabildi. Yine bu yıl sezon başında Gençlerbirliği’nden alınan Yasin ve Soner’in performansları ise çokta iyi değildi. Soner çıktığı dokuz maçta bir gol atabildi. Yasin ise çıktığı 15 maçta sadece bir gol atabildi. Sezon başında Bucaspor’dan alınan genç forvet Emre Güral ise pek de forma şansı bulamadı. Son olarak geçen sezon başında büyük ümitlerle Galatasaray’dan bedelsiz bir şekilde alınan geçen yılı sakatlıkla geçiren bu yılda fazla forma şansı bulamayan Barış Özbek’in göz dolduracak bir performansı yoktu.