Tecrübeli teknik adamla 3 yıllık sözleşme imzalayan Bordo-Mavililer ve başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ise bu konuda son derece rahat. Trabzonspor artık Halilhodzic'in şehre gelmesini bekliyor.

Bordo-Mavililer'de yeni sezon takımın başında olacak isim, resmi açıklama yapılmasa da herkes tarafından biliniyor: Vahid Halilhodzic... Tecrübeli teknik adamın Cezayir ile olan
sözleşmesi bitti. Dünya Kupası’na havlu atılmasının ardından Trabzonspor, Halilhodzic’i beklemeye başladı. Cezayir’de ise Bosnalı çalıştırıcının takımda kalması için büyük bir imza kampanyası başlatıldı. Taraftarlar, yarına kadar internet üzerinden 1 milyon imza toplamayı hedefliyor. Ülkenin futbol federasyonu başkanı Muhammed Revara’ya da, “1982 Dünya Kupası’ndan sonra yapılan hatanın tekrarlanmasını istemiyoruz. Halilhodzic’in 1 yıl daha takımın başında kalması sağlanmalı” mesajı gönderildi.

Artık çok geç...
Trabzonsporlu yöneticilerin ise bu konuda herhangi bir kuşkusu yok. Bordo- Mavililer, 3 yıllık sözleşme imzalanan Halilhodzic için başlatılan bu kampanyayla ilgili olarak, “Vahid Halilhodzic’i madem bu kadar istiyorlardı, neden Dünya Kupası’ndan önce sözleşme imzalamadılar. Artık her şey için çok geç” yorumunda bulundular. Bosnalı çalıştırıcı ile geçmişten gelen bir dostluğu bulunan İbrahim Hacıosmanoğlu da yaşanan bu gelişmelere rağmen son derece rahat. Artık yönetim de taraftarlar da futbolcular da başarılı teknik adamın Trabzon’a gelmesini bekliyor.

‘13 Temmuz’da gelecek’
Vahid Halilhodzic’in Trabzon’da ne zaman iş başı yapacağı da açıklandı. Kulübün CEO’su Burak Gürdal, “Yeni hocamızın gelişi konusunda bir değişiklik yok. Kendisi 13 Temmuz’da İstanbul’da olacak. Kısa süre içerisinde teknik direktörümüzü açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

Halilhodzic'in Dünya Kupası macerası

17 HAZİRAN
Belçika-Cezayir: Halilhodzic’li Cezayir turnuvadaki ilk maçında, H Grubu’nun favorisi Belçika ile karşılaştı. İlk yarıyı Feghouli’nin penaltı golüyle önde kapatan Cezayir, 70’te Fellaini, 80. dakikada da Mertsen’in gollerine engel olamayınca 2-1 yenildi.

22 HAZİRAN
Güney Kore-Cezayir: Gruptaki ikinci maçında Halilhodzic’in öğrencileri adeta şov yaptı. 26 ile 38. dakikalar arasında atılan üç golle rakibini bir anda şoka uğratan Cezayir, 90 dakika sonunda sahadan 4-2 galip ayrıldı. gruptan çıkma yolunda önemli bir adım attı.

26 HAZİRAN
Cezayir-Rusya:
Belçika’yla birlikte gruptan çıkması beklenen takım Rusya’ydı. Ancak Capello’nun ekibi son maça gelene kadar sadece 1 puan topladı. Cezayir önüne mutlak galibiyet parolasıyla çıktı. Kokorin’in henüz 6. dakikada gelen golüne Slimani 60’te cevap verdi ve 1- 1’lik sonuçla Cezayir bir üst tura çıktı.

30 HAZİRAN
Almanya-Cezayir:
Otoritelerin genel beklentisi, Almanya’nın turu rahat geçeceği yönündeydi. Ancak Cezayir, özellikle ilk yarıda rakibine zor anlar yaşattı, önümle pozisyonlar yakaladı. 90 dakika boyunca müthiş mücadele eden Halilhodzic’in öğrencileri, Panzerler’e normal sürede geçit vermedi. Uzatmalarda ise gülen taraf 2-1’lik skorla Almanya oldu. Cezayir elense de Halilhodzic ve futbolcuları sahayı alkışlarla terk etti.