“Adalet İçin Fener’i Yak” adı altında başlatılan imza kampanyası ile büyük ses getiren Trabzonspor taraftarları, Türkiye’nin gündemine oturdu.

Kampanya sözcüsü Erman Gedikoğlu “Bu kampanyanın başladığı ilk günden beri en büyük destekçilerimizden olan HaberTS ailesine teşekkürlerimizi borç biliriz. Ayrıca kampanyaya destek olan bütün camiamızın değerli fertlerine, gruplarına, bizim deyimimizle bütün “adalet savaşçıları”na da teşekkürlerimizi iletiyor selamlıyoruz.” şeklinde sözlerine başlarken, HaberTS.com’un sorularını cevapladı.

Kampanyanın çıkış amacı nedir?

3 Temmuz'dan bugüne kadar bir çok etkinlik ve eylemle camia olarak uğradığımız haksızlıklara karşı Trabzonspor taraftarları olarak karşı koymaya çalıştık. Geldiğimiz noktada etkili ve yetkili camia önderlerinin de sessizliğinin olduğu bir dönemde böyle bir kampanyanın gerekliliğini düşünerek düğmeye basmış olduk. Dünyanın her yerinden de kampanyamıza beklediğimizden çok destek geldi. İmza kampanyası is bu işin sadece bir başlangıcı

Toplanan imzalar ne olacak?

Bu imzaları devletin zirvesinden başlayarak, siyasi parti liderlerine, TFF'ye, UEFA ve FIFA'ya, şikeden mağdur olmuş tüm kulüplere göndereceğiz.

İmza kampanyasından sonra ne gibi projeleriniz olacak?

UEFA ve FIFA nezdinde yine baskı kurmaya devam edeceğiz. TFF ve hatta Trabzonspor Kulübü başta olmak üzere tüm şike mağduru kulüplere baskı kuracağız. Belki ülkenin bütün sokaklarını stickerlarla, yazılarla, pankartlarla süsleyip adaleti haykıracağız. Bütün demokratik metadları kullanacağız. Meydan Parkında bir etkinlik tertip etmek, gazetelere ilan vermek gibi düşüncelerimiz var. 3 Temmuz, 17 Temmuz ve 2 Ağustos da önemli tarihler bu kampanyamız için. Bakalım yaşayıp göreceğiz gelişmelere göre neler olabileceğini... Büyük taraftarımız, şu son kampanya ile de göstermiştir ki bu hak ve adalet arayışı davasında her türlü mücadeleyi sonuna kadar sürdürmeye kararlıdır. Belki büyük bir yürüyüş, belki çok da ses getirici demokratik eylemlerle mücadeleyi adalet sağlanana kadar sürdürmeyi umut ediyoruz.

İmza kampanyasında eriştiğiniz sayıdan memnun musunuz?

Toplanan imzalar yüzbinleri buldu ve şuan 1 milyona tırmanıyor. İmza toplamaya devam ediyoruz. Yurt dışından gelecek imzalar da var. Son olarak sizlere sesimizi duyurma şansı verdiğiniz için teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.
Editör: TE Bilişim