Trabzonspor Asbaşkanı Ahmet Çubukçu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Spor Toto Süper Ligin ilk iki haftasında oynadıkları Kasımpaşa ve Gaziantepspor maçlarında rakiplerden üstün bir oyun ortaya koyduklarını belirterek, "Kasımpaşa maçında galip geldik. Gaziantepspor maçında rakipten iyi oynamamıza rağmen, kazanabileceğimiz bir maçtan son dakika golü ile sahadan mağlup ayrıldık. Futbolda bunlar var. Yeni kurulan bir ekibimiz. Futbolcularımız bir birlerine tanırken, alışmaya çalışıyorlar. Mücadele ediyor, maçı bırakmıyorlar" dedi.

"İNANDIĞIMIZ BİR EKİP KURDUK"
Transfer döneminde takıma karakterli oyuncuları kazandırmaya önem verdiklerini ve bu doğrultuda önemli bir çalışma yaptıklarını söyleyen Çubukçu, "Oyuncularımızın bireysel performansları iyi düzeyde. Zamanla da daha iyi olacak. Futbolcuların performansları, çalışma azimleri ve mücadele hırsları bizleri memnun ediyor. Her geçen gün üzerine koyarak yolumuza devam edeceğiz. İnandığımız bir ekip kurduk. Takımımıza güveniyoruz. Taraftarlarımızda sonuna kadar mücadele eden bir takım izlerken büyük bir zevk alacaklar. Onlardan tek isteğimiz ise yeni kurulan bu takıma sabır göstermeleri ve destek olmaları. El birliğiyle eski şaşalı günlerimize döneceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"TRANSFER DÖNEMİ KULÜBÜN GELECEĞİ AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR VİRAJDI"
Yoğun bir transfer dönemi geçirdiklerini ifade eden Çubukçu, "Gelen oyuncular kadar giden oyuncuların transferlerin de önemli bir süreç yaşadık. Zamanla yarıştık ve takımımızı önemli bir yükten kurtardık. Kulübün önünü görmesi açısından önemli bir virajdı" diye konuştu.

"ERSUN YANAL İÇİMİZDEN BİRİ"
Çubukça, Teknik Direktör Ersun Yanal'ın göreve gelmesinin ardından çalışma heyecanının, gelecek adına kendilerine önemli bir yol haritası olduğunu belirterek, "Hocamız başarı için çok istekli ve arzulu. Trabzonspor'un eski başaralı günlerine kavuşturmak için gece-gündüz demeden büyük bir gayret ortaya koyuyor. Trabzonlu gibi düşünüyor ve ona göre yaşıyor. İçimizden biri oldu. Ona güveniyoruz" diye konuştu.

"TARAFTARLARIMIZA BAYRAN HEDİYESİ VERMEK İSTİYORUZ"
Hafta sonu oynayacakları Osmanlıspor maçının önemini de anlatan Ahmet Çubukçu, sözlerini şöyle tamamladı:
"Geçtiğimiz sezon ligde önemli işlere imza atan bir takım. Her yıl üzerine koyan bir ekiple oynayacağız. Avrupa Kupalarında da ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiler. Diri bir takımla oynayacağız. Bizde kazanmak için mücadele edeceğiz. İyi oyun ve iyi bir skorla kazanıp taraftarlarımıza bayramı hediyesi vermek istiyoruz."