Mustafa Akçay, yabancı oyuncularla daha iyi iletişim kurmaya çalıştığını söyleyerek, “1.5 aydan beri İncil'le uğraşıyorum. Onların kalbine giden yolu bulacağım” diye konuştu.

Bordo-Mavililer’in teknik patronu, Ünal Karaman ve Hami Mandıralı ile birlikte gazetecilerle sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Hemen her açıklamasında çok konuşulacak sözler sarf eden Mustafa Akçay, yine ilginç demeçler verdi. Deneyimli çalıştırıcı, “Yabancı oyuncularımın kalbine giden yolları bulacağım. Yaklaşık 1.5 aydan beri onların inandığı Hristiyanlık dininin kutsal kitabı olan İncil ile uğraşıyorum. Matta, Luka, Markos ve Yuhanna, İncil’lerini okuyorum. Ve hayata hangi gözle baktıklarını, inanç sevgilerini hangi seviyede tuttuklarıyla uğraşıyorum. Dolayısıyla onlara ulaşmamın çok da zor olacağını sanmıyorum. Bu manevi kısmı ve kalplerine giden yolla ilgili kısım. Diğer teknik ve saha ile ilgili olan kısma gelince ise, bilgi birikimim, teknik ve taktik konularda aldığım eğitimlerle onları da değiştireceğime inanıyorum. Buna şüphem yok” ifadelerini kullandı.

‘Sayımız fazla ama...’

Mustafa Akçay, kadrolarında 4’ü kaleci olmak üzere 29 futbolcu olduğunu belirterek, “Trabzonspor içerisinde bulunduğu şartları efektif hale getirebilecek bir kadroya sahip. Toplumun bu yöndeki algısının eksik olmasını, güvensiz olmasını saygıyla karşılıyorum. Görüntü sayısal olarak fazla ama biz onu tekrar enerjiye çevirip faydalanabiliriz” dedi.

‘Obenauer bizle olmayacak’

Başarılı teknik adam, Hoffenheim’dan alınan ve sözleşme imzalanan kondisyoner Yannick Obenauer’in yeni sezonda aralarında olmayacağını söyledi. Akçay, “Hepimiz kondisyon ve antrenman bilimi konusunda yüksek düzeyde eğitim almış insanlarız. Söz konusu kondisyonerin ailevi nedenleri öne sürerek bizimle çalışmaması onun kaybıdır, Trabzonspor’un değil. Dolayısıyla bu şansı Obenauer kaybetmiştir, kaybeden Trabzonspor olamaz. Çözümlerimiz var yeni Obenauer’ler bulabiliriz” diye konuştu.

‘Oyuncularımızı hafife almayın’

Mustafa Akçay öğrencileriyle ilgili olarak şunları söyledi: Birebir görüşmeler yaparak kendi mantalitem, teknik ve taktik bilgiler üzerinde yoğunlaşıyoruz. Karşınızdaki ekibi lütfen hafife almayın. Takımımızdaki oyuncuların pek çoğu kendi milli takımlarında sahaya çıkıyor. Bu grupla profesyonelce yaklaşımlar göstererek ortak akıl üretme konusunda zorluk çekeceğimizi düşünmüyorum. Oyuncularımızın bir kısmı kariyerimiz nedeniyle direnç gösterebilir. Ama sonuçta bir yığın pedagojik silahımız var.