Trabzonspor’un Nijeryalı futbolcusu Ogenyi Onazi’nin, Birmingham’a transferinde beklenmedik bir pürüz çıktı. İngiliz ekibi çalışma izni almak için başvurduğu federasyondan olumsuz yanıt aldı. Bunun üzerine itiraz kuruluna başvuruldu, ancak yine olumsuz yanıt geldi. 

İngiltere’de Avrupa Birliği dışındaki futbolcular için ülkelerinin milli takımında oynama sayısı, izin koşulu olarak belirleniyor. Öncelikle futbolcunun ülkesinin FIFA sıralamasında ilk 50’de yer alması gerekiyor. Nijerya Milli Takımı mevcut durumda 38. basamakta bulunuyor. 31-50. sıra arasındaki ülkenin futbolcusunun, milli takımın son iki yıldaki maçlarının yüzde 75’inde forma giymesi gerekiyor.  Nijerya Milli Takımı’nda son iki yıldaki maçların yüzde 80’inde forma giyen Onazi bu koşulu karşılıyor. Ancak kurul ülkenin FIFA sıralamasındaki mevcut durumunu değil, son iki yıldaki ortalamasını alınca Nijerya’yı 54. olarak değerlendirdiği ve bu yüzden oyuncuya çalışma izni vermediği belirtiliyor. 

İtirazı dinlemediler 

Birmingham’ın bunun ardından itiraz kuruluna başvurusuna olumlu yanıt gelmesi bekleniyordu. Tanıdık ve tecrübeli futbolcular için genellikle çalışma izni veren kurulun, Nijerya kaptanlığı yapan futbolcu için olumsuz kanaat bildirmesi tartışma yarattı. (Milliyet - Onur Dinçer)