Trabzonspor 21 Mart Perşembe günü İrlanda’da oynayacağı dostluk maçı öncesi kardeş kulüb  Drogheda United cephesinde büyük heyecan yaşanıyor. 

Drogheda United Kulübü resmi internet sitesinde konuyla ilgili yer alan haberde, “Türkiye’nin dört büyük futbol takımından birisi olan Trabzonspor’la önümüzdeki mart ayında Drogheda’da bir dostluk maçı oynayacağımızı büyük bir mutlulukla duyuruyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Haber şöyle devam etti: “İki kulüp arasında sahip oldukları bordo mavi renkler ve Drogheda United’ın Türk bayrağını andıran kulüp logosuyla başlayıp gelişen bu dostluk sadece Drogheda şehri ve Türkiye arasında değil, Louth bölgesine kıtlık zamanında yapılan Türk yardımlarına kadar uzanıyor.

Drogheda United Kulüp başkanımız Jim Agnew Türkiye Cumhuriyeti’nin Dublin Büyükelçisi Sayın Altay Cengizer ile yaptığı telefon görüşmesinde “Bir süredir iki takımımızın dostluk maçı yapması için Trabzonspor’la irtibat halinde olduklarından bahsetti” ve Sayın Büyükelçi iki kulübün temennilerinin gerçekleşmesi için olağanüstü yardımda bulundular. Sayın Büyükelçiye bu yardım ve refakatlerinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz.

Trabzonspor, Türkiye’nin büyük futbol kulüplerinden. Beşiktaş, Bursaspor, Galatasaray ve Fenerbahçe ile beraber Türkiye liginde şampiyon olmuş beş takımdan birisi. Trabzonspor taraftarları ülkenin en tutkulu taraftar gruplarından.12 milyonun üzerinde destekleyicisi var. Sadece Türkiye’de değil Avrupa’nın çoğu ülkesinde özellikle Almanya’da olağanüstü desteğe sahip.

Herkesin merak ettiği soru ise 12 milyon taraftar mart ayında İrlanda’ya nasıl seyahat edecek!

Daha fazla detay ve gelişmeleri zamanla duyuracağız.”

Editör: TE Bilişim