İstanbul Barosu Spor ve Spor Hukuku Komisyonu tarafından Perşembe günü Çağlayan Adliyesi'nde düzenlenecek olan panele Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın konuşmacı olarak çağırılmasına Trabzonspor Barosu yazılı bir açıklama yayınlayarak tepki gösterdi.

İstanbul Barosu Spor ve Spor Hukuku Komisyonu, yarın saat 13.00'te Çağlayan Adliyesi'nde Sporda Şiddet ve Kulüpler Yasa Tasarısı Taslağı konulu bir panel düzenleyeceğini duyurdu. İstanbul Barosu Başkanı Doç. Dr. Ümit Kocasakal'ın açılışını yapacağı panelde Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Spor Genel Müdürlüğü Hukuk Müşaviri Coşkun Dere ve Spor Hukukçusu Emin Özkurt'un konuşmacı olacağı duyuruldu. 

"AZİZ YILDIRIM'IN KONUŞMASI SUÇLUNUN MEŞRULAŞTIRILMASIDIR" 

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın söz konusu panele katılmasına Trabzon Barosu, yazılı bir açıklama ile tepki gösterdi. Trabzon Barosu'nun açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye Süper Liginde 2010-2011 sezonunda yapılan şike ile ilgili olarak ilk resmi şikayet Baromuz tarafından yapılmıştır. Trabzon Barosu 07.06.2011 tarihinde Fenerbahçe Spor Kulübü'nün şampiyonluğunun tescil edilmemesi için Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'na yazılı müracaatta bulunmuştur. Ardından 3 Temmuz 2011 tarihinde şike soruşturması ortaya çıkmış, yapılan yargılama sonucunda da şike sanıkları cezalandırılmışlardır. UEFA da şikeye karışan takımları Avrupa Kupalarına katılmaktan men etmiş, Spor Tahkim Mahkemesi de (CAS) bu cezaları onaylamıştır. Şikenin cezası Türkiye'de verilmemiş, Trabzonspor camiasının hakları bugüne kadar iade edilmemiştir. Trabzonspor Kulübü haklarını elde edebilmek için hukuki mücadelesini sürdürdüğü sırada, İstanbul Barosu tarafından düzenlenen Sporda Şiddet ve Kulüpler Yasa Tasarısı Taslağı konulu panele bir hükümlünün konuşmacı olarak çağrılması, suçun ve suçlunun barolar aracılığı ile meşrulaştırılması anlamını taşımakta olup, ceza hukukunun amaçlarına da aykırıdır."