Evet, Trabzon şehrine yakışan budur...

Evet, Trazonspor’a yakışan budur...

Evet, işte Trabzonspor Başkanına yakışan da budur.

İstanbul’dan gelen acı haber hepimizin yüreğine acı oldu saplandı.

Kim olduğu, ne olduğu belli olmayan hain bir el, Trabzonlu bir hemşerimiz  olanpolis memuru Kenan Kumaş’ı aramızdan ayırdı.

Sultanahmet Meydanı’nda yaşanan alçak saldırıda, Tonyalı kardeşimiz Kenan Kumaş şehit oldu, eşi dul kaldı ve iki aylık yavrusu da hayata babasız devam edecek.

Şehit haberi ile tüm Türkiye üzüntüye boğulsa da, Trabzonlular bir başka acı duydular... Trabzon camiasında matem yaşandı. Şehit Kenan Kumaş, bizim şehrimizin çocuğu ve bir Trabzon aşığı idi. Şehidin babasının, “Oğlum, kızının doğum yeri nüfus cüzdanında Trabzon yazsın diye O’nu Trabzon’a gönderdi” sözleri gözlerimizi yaşarttı.

İşte bu esnada, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun devreye girerek, “Şehit bizim şehidimiz. Şehidi ve ailesini özel bir uçak ile alıp Trabzon’a getirteceğiz” demesi ve dediğini de yapması, tüm Trabzonsporluların büyük takdirini kazandı.

Trabzonspor Başkanı bu açıklamaları yaparken, devlet ne yapıyordu sorusu akıllara gelse de, başkanımızın bu haraketi hepimizi gururlandırdı, sevindirdi ve takdirlerimizi kazandı.

Trabzonspor Başkanına en şiddetli muhalefeti yapanlardan, başkanın ismini bile duymaya tahammül edemeyenlere kadar herkes,lafı hiç eğip bükmeden, ama, fakat, lakin demeden “İşte Trabzonspor Başkanına yakışan budur, helal olsun başkan sana” dediler.

Sosyal medyada yapılan binlerce paylaşımda, herkes ama istisnasız herkes, başkanımızın bu tavrını büyük bir vefa duygusu olarak niteledi ve şükran duygularını dile getirdi.

Demek ki, güzel ve doğru adım atıldığında, herkes alkışlamasını ve takdir etmesini biliyor demekten kendimi alamıyorum.

Trabzonspor Başkanı tarafından özel bir uçakla şehit ve ailesi Trabzon’a getirildi. İşte bu nokta da Trabzon şehri kendine yakışanı yaptı. Binlerce araçtan oluşan mahşeri bir kalabalık, şehidi havalimanında karşıladı. Son günlerde, param parça bir görüntü veren camiamız, şehidimizin etrafında kenetlendi ve tüm Türkiye’ye birlik ve dirlik mesajı verdi. Evet, Trabzon’a yaşkışan da buydu zaten.

Şehidimizin ve ailesinin özel bir uçakla Trabzon’a getirilmesi ve tüm yaşananların arka planında camiamızın sevilen ismi Şükrü Kuleyin’in olduğunu biliyorum. Herkesin çıkan yangınlara ateş alıp koştuğu zamanlarda aklı selimini koruyan ve yangına su ile giden Şükrü Kuleyin, bu seferde camiamızı mutlu eden bu güzel davranışda katkısı büyük. Camiamız adına aklı selim ile doğru adımların atılmasına yaptığı katkıların devam etmesini temenni ediyorum.

Trabzonspor Başkanı, başkanımız İbrahim Hacıosmanoğlu’na da bu duyarlı tavrından dolayı teşekkür ediyorum. Şehidin Trabzon ve Tonya’daki cenaze merasimleri esnasında ilgilerini eksik etmeyen ve her adımda şehit ailesi ile birlikte olan Trabzonlu yöneticeier de takdiri hak ettiler.

Bugün, Trabzonspor’un sadece bir futbol kulubü olmadığını, bir değerler  zinciri ve kimlik aidiyeti olduğu gerçeğini bir kere daha hatırladık hep birlikte.

Şehidimizin mekanı cennet olsun...