Bordo-Mavililer'in hocasının listesinde kaleden forvete kadar takviye talepleri var. O listede ise hem iç hem de dış pazardan birçok yıldızın adı yazıyor. İşte Ersun Yanal'ın istekleri...

'Hakan'ı mutlaka alalım'

Devre arasında Kayseri’den kiralanan Hakan Arıkan’ın beklentilerin bile üzerinde bir performans göstermesi, Trabzonspor'da başta Ersun Yanal olmak üzere herkesi mest etti. Yanal neredeyse her maçın ardından Hakan Arıkan’a övgüler yağdırdı. Yanal’ın Başkan Hacıosmanoğlu’na, “Onur iyileşti ama Hakan mutlaka kalmalı. Böyle bir rekabette her türlü kararı saygıyla karşılayacak, karakteriyle asla sorun yaratmayacak bir oyuncu. 3 kulvarda mücadele edeceğimiz için Hakan’a çok ihtiyacımız olacak. Bonservisini alırsak kafası da rahatlar” mesajını verdiği öğrenildi.

Defansın her bölgesine...

Sağ bekte Bosingwa’nın sakatlanmasından sonra bu bölgeye de takviye kaçınılmaz oldu. Yanal, Salih’in tüm sezonun yükünü çekebileceğini düşünmüyor, Zeki Yavru’yu yeterli görmüyor. Stoperde Uğur Demirok’tan çok memnun. Belkalem’i istemiyor, Uğur’un yanında denediği Medjani’yi de orta alanda kullanmak arzusunda. Aykut Demir’i de mecburiyetten oynattığı için stoper talebi de gündemde. Sol bekte İsak da hayal kırıklığı yarattı, Musa’nın sakatlığı soru işareti. Mustafa Akbaş’ı tutuyor ama aslarından biri değil. Yusuf’u da önde oynatma arzusu, bir solbek beklentisini kaçınılmaz kılıyor. Sağ bek için Sivaslı Cicinho, Bursalı Şener, stoper için Bursalı Serdar Aziz, sol bek için ise yabancı adaylar var.

Orta alana yaratıcı

Orta sahanın patronluğunu çoktan Mehmet Ekici’ye verdi, Özer’e de sözleşme yaptırarak bu alandaki 2. tercihini yaptı. Solda Erkan-Yusuf, sağda ise Salih Dursun, Sefa, Waris gibi isimleri denedi, deniyor. Ancak hocanın bu alana istediği oyuncu sistem sabit kalmayacağı için yeri geldiğinde orta sahayı, zaman zaman da forveti tamamlayacak bir yıldız. Bu noktada Almanya’dan ayrılacağını duyuran Van der Vaart, Yanal’a çok uyuyor. Ayrıca kanatlarda da kullanabileceği Sivaslı Aatif listesinde. Bu bölgeye yapılacak takviye biraz da kadrosunda yapacağı temizliğe bağlı.

Cardozo tamamlanacak

Cardozo’dan iyi verim alamadığını Yanal da biliyor. Bunda, yaşadığı kadro problemleri sebebiyle bir türlü ideal kurguyla sistemi sahaya yansıtamamasının payı büyük. O nedenle bu alana yapılacak takviye ile hem Cardozo’nun hem de sistemin işlerliğini artırmayı planlıyor. Waris’e talipler var ve değerinin bulunması halinde satışına sıcak bakan Yanal’ın Cardozo’yu çok daha iyi besleyecek kanat oyununu ve ceza sahasını karıştıracak bir isme yeşil ışık yaktığı biliniyor. Bu noktada isim henüz net değil.
Editör: TE Bilişim