UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda sahasında Polonya'nın Legia Varşova takımını 2-0 yenerek liderliğini sürdüren Trabzonspor'da kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, "Avrupa'da lider bir takımız ama Trabzon insanının istediği Trabzonspor yok sahada. Böyle bir takım sahada olsun diye altyapıyı oluşturmaya çalışıyoruz. Altyapıyı oluşturduktan sonra istediğimiz Trabzonspor'u hep birlikte seyredeceğiz" dedi.

Trabzonspor'un başarılarının artarak devam edeceğine inandığını belirten Hacıosmanoğlu, şöyle devam etti: 

"Trabzonspor'un köklü değişime ve yapılanmaya ihtiyacı var. Biz hala değişimin peşindeyiz, yapılanmaya geçmedik. Tüm bu olumsuzluklara rağmen Trabzon'a yakışan bir yerde değiliz. Avrupa'da lider bir takımız ama Trabzon insanının istediği Trabzonspor yok sahada. Böyle bir takım sahada olsun diye altyapıyı oluşturmaya çalışıyoruz. Altyapıyı oluşturduktan sonra istediğimiz Trabzonspor'u hep birlikte seyredeceğiz." 

"Kötü bir yerde değiliz ama Trabzonspor'un olması gereken yerde de değiliz" diyen Hacıosmanoğlu, "Onun bilinciyle daha çok çalışmamız lazım. Yanlışları kısa sürede düzeltmemiz lazım ki Trabzonspor sevdalılarına yakışan bir Trabzonspor'u hem sahada hem saha dışında temsil edelim" ifadelerini kullandı. 

İyi niyetli çalıştıklarını kaydeden Hacıosmanoğlu, şunları söyledi: 

"Trabzonspor'dan istikbal beklentisi peşinde değiliz. Trabzonspor sevdalılarının şunu bilmesi gerekir, biz de onlar gibi sevdalıyız, dün taraftardık, bugün başkanız, yarın yine taraftar olacağız. Tek amacımız, Trabzon insanına hem sahada hem saha dışında onlara yakışan Trabzonspor'u yaratmak. Yaratabilirsek, bunu başarabilirsek buradayız, başaramazsak 'bizde bu yetenek yok' diyeceğiz ve daha iyi yapacak olanlara bırakacağız." 

Hacıosmanoğlu, transfer çalışmalarına ilişkin, "Sadece devre arası için değil, sezon sonuna göre de çalışmalar yapıyoruz. Şu anda bir kadromuz ve önümüzde oynanacak maçlarımız var. Mevcut kadrodakilerin hepsi değerli oyuncular. Bir aile ortamı sağlanmamıştı, biz bu ortamı elimizden geldiği kadar sağlamaya çalışıyoruz. Önemli olan bu zaten" diye konuştu.