Eski yönetici Mehmet İrfan Coşkun, istifasının ardından Trabzonspor’un zarar görmemesi adına sessizliğini korurken, mahkemenin verdiği kongre kararı ile ilgili açıklamalarda bulundu. M.İrfan Coşkun'un Seçimli Kongre kararına ilişkin açıklaması şöyle: 

"Mahkeme kararı ile Trabzonsporda Aralık ayında seçimli Kongre kararı verilmiş olması maalesef takımın konsantrasyonunu ve kulübün çalışma düzenini olumsuz etkileyecek bir süreci beraberinde getirecektir. Kötü ekonomik tablo, çokta iyi olmayan kadro, futboldan soğumuş taraftar ve şike sürecinde adil olmayan bir ortamda lige başlayan Trabzonspor'un yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen, Avrupa'da aldığı başarılı sonuçlarla kazandığı motivasyonun devamını sağlamak gerekirken, verilen kongre kararı süreci negatif etkileyebilecek sonuçlar doğurabilecektir. 

Son yapılan olağanüstü seçimli tüzük kongresinde, seçime giren tüm adaylar ve kamuoyu seçilecek yönetimin 6 ay değil, 3 yıl boyunca görev yapması konusunda hemfikirdi ve seçmen bu bilinçlge başkanı ve yönetimi seçmiştir. Bu nedenle seçilen yönetime en az 3 yıl çalışma şansı tanınmalıydı. Divan Başkanlığınca kongrede yapılan hatanın bedelini Trabzonspor ödemek durumunda kalacaktır. Avrupa'da başarılarının devamını hedefleyen, şike sürecini layıkıyla takip etmesi gereken Trabzonspor camiasının enerjisini yeniden seçim sürecine harcaması büyük bir kayıptır."

İbrahim Hacıosmanoğlu'nun listesinde seçimi kazanmasına rağmen yaşanan uyuşmazlık neticesinde görevinden istifa eden M. İrfan Coşkun; bu açıklaması ile olaylara kişisel değil kulüp menfaatleri doğrultusunda baktığını, Trabzonsporun çıkarlarını ön plana aldığını bir kez daha göstermiş oldu.

Editör: TE Bilişim