İlk olarak hafta sonunda oynanacak olan Beşiktaş - Fenerbahçe derbisiyle ilgili düşüncelerini dile getiren Ercan,  Cengiz Ünder, Abdulkadir Ömür ve Yusuf Yazıcı hakkında önemli tespitler yaptı. 

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'la ilgili de konuşan Abdullah Ercan, artık kulüp takımlarında çalışmak istediğini dile getirirken Trabzonspor'dan teklif almadığını da ifade etti. 

Ümit Milli Takım'daki görevinden istifa eden Abdullah Ercan, Radyospor'da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav'a konuştu. 

İşte detaylar...

Beşiktaş'ın kazanması gerekiyor!

Bayern Münih maçı derbiyi etkilemez. Ayrıca bu derbi maçının çok özel olduğunu düşünüyorum. Beşiktaş artık lige daha fazla sarılacaktır. Beşiktaş çok ciddi anlamda ofansif bir takım. Genelde adam eksilten, bekleri oyuna dahil olan bir hücum takımı. Derbide tam bir taktik savaşı olacağına eminim . Kim kazanacak dersen bir belirsizliğim var. Ama Beşkitaş'ın kendi sahasında kazanması gerekiyor. Beşiktaş deneyimli oyunculara sahip olduğu için bu derbileri iyi oynuyor. Pepe ve Talisca derbide olmayacak.  Pepe ve Talisca form düzeyinde Beşitaş'ın en önemli oyuncularından iki tanesi. Ben ikisinin büyük kayıp olduğunu düşünüyorum. Çok zevkli bir maç izleyeceğimize de eminim.

Ülke futbolunda defansif anlamda sıkıntılar var!

Ülkemizde stoper ve sol bek konusunda küçük yaş gruplarında yetenekli oyuncular var. Fakat ülke futbolunda defansif anlamda bir sıkıntı var. Aileler hep çocuklarının Messi ya da Ronaldo olsun diye hücumcu olarak oynamasını istiyorlar. Ama bu böyle olmuyor. 

Cengiz Ünder'e övgü dolu sözler

Cengiz Ünder çok yetenekli, çalışkan ve gelişimine devam eden bir oyuncu. Roma'da adaptasyonla alakalı o süreyi atlattığını düşünüyorum. Cengiz potansiyelli ve yetinmeyen bir oyuncu. Cengiz'in çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Avrupa'da çok daha iyi ve popüler takımlarda da görev alabilecektir. Yakında Cengiz'i dünyanın dev kulüplerinde görebiliriz. 

Altyapıya değer vermeyen kulüplerin durumu ortada!

Dört buçuk sene Ümit Milli  Takım'da teknik direktörlük yaptım. A Milli Takım oyuncularından belki 8-9 tanesi bizim elimizden çıkmştır. İnşallah bir proje olursa artık kulüp takımlarında çalışmak istiyorum.

Kulüplerin altyapısı çok iyi dersem yanlış olur. Altyapıya değer vermeyen kulüplerin durumu ortada. İstenilen seviye aşağılarda. Kulüpler bu duruma gereken değeri vermeleri lazım.

Trabzonspor ve Burak Yılmaz hakkında flaş sözler!

Trabzonspor'un bildiğimiz gibi 50. yılı. Sezon başı takım savunmasında sıkıntılar vardı. Çok gol yiyorlardı. Gol bulma konusunda fazla alternatifleri olmadığı için Burak Yılmaz'a çok yükleniyorlardı. Son dönemlerde oyun istikrarında bir belirsizlik var. Trabzonspor bir hücumu ya da savunmayı uzun süre oynayamıyor. Çok da karamsar değilim. Bugün kadorusunda 7-8 tane büyük takımlarda oynayabilecek futbolcular görüyorum. Biraz organizasyonu güçlendirmek lazım. İnanıyorum taraftarları güldüreceklerdir.

Abdulkadir Ömür ve Yusuf Yazıcı Avrupa'ya transfer olmalı mı?

Yusuf Yazıcı ve Abdulkadir Ömür değerli oyuncular. İyi yerlere gidebileceklerine inanıyorum. Ama ikisinin de gelişmesi lazım. Trabzonspor camiasının içinden çıkan pırlanta gibi iki genç. Bana kalırsa biraz beklemeleri lazım. Ama kulubün menfaatleri de çok daha önemli. İkisinin de yurt dışında bizi temsil edebilecek futbolcular olduğunu düşünüyorum.

Trabzonspor'dan teklif almadım!

Trabzonspor'da uzun yıllar futbolcu olarak görev aldım. Fakat ne teknik direktör ne de sportif direktör olarak Bordo Mavili takımdan teklif almadım.