Avrupa'nın önde gelen spor yazarları, Juventus'un Avrupa Ligi'ni çok önemsediğinin altını çizerken, siyah-beyazlıların özellikle Galatasaray yenilgisinin ardından Türkiye'de bir hezimete daha tahammülü olmadığını söylüyor. The Guardian'dan Michael Cox, Corriere dello Sport'tan Gabriele Marcotti, Sky Italia'dan Riccardo Trevisani ve FourFourTwo'dan Adam Digby'nin SABAH'a özel değerlendirmeleri şöyle:

Juventus'un Avrupa Ligi'ne yaklaşımı nasıl? Son yıllarda birçok İtalyan kulübü Avrupa Ligi'ne önem vermiyor gibi gözüküyor.

Gabriele Marcotti (Corriere dello Sport): Aslında Juventus bu maçı epey ciddiye alıyor. Bu sezon finalin Juventus Stadyumu'nda oynandığı gerçeği var fakat bence kulübün uluslararası alanda ilerlemesi önemli, sponsorlukları açısından da faydalı. Serie A'da da artık işi bitirdiler.

Michael Cox (Guardian): Ben ciddiye alacaklarına ikna oldum. Birçok İtalyan kulübü böyle düşünmüyor ama Juve ligi büyük ölçüde halletti, daha da önemlisi final Juventus Stadyumu'nda. Bu reddedilemeyecek kadar önemli bir fırsat. Ayrıca birçok İtalyan ekibinden farklı olarak derin bir kadroları var.

Riccardo Trevisani (Sky Italia): Juventus gayet ciddi. Kazanmak istiyorlar ve Türkiye'de bir kez daha kaybetmek istemiyorlar. Final de Juventus Stadyumu'nda. Bir yanlışa daha hakları yok.

Adam Digby (FourFourTwo): Juventus son 10 günde önemli şoklar yaşadı, Verona karşısında 2 farkı yakalamışken yenilmek gerçekten etki bıraktı. Bu yenilginin ardından Conte oyuncuların izin gününü ve önceden ayarlanmış medya işlerini de iptal etti. Bu haftasonu Chievo karşısında bu odaklanmanın karşılığını aldılar ve 3-1 kazandılar. Finale ulaşma arzusuyla birlikte bu toparlanma rehavete yer bırakmayacaktır.

Kulüp Trabzonspor eşleşmesini nasıl görüyor? Galatasaray maçlarından kalma bir tedirginlik var mı?

Gabriele Marcotti (Corriere dello Sport): Bazıları Galatasaray sebebiyle Trabzonspor'dan çekinebilir ancak taraftarların iki Türk takımının farklı olduğunu fark edeceğini umuyorum. Juventus ile Roma farklı takımlar, doğal olarak iki takım da öyle.

Riccardo Trevisani (Sky Italia): İstanbul gecesi unutulmazdı fakat Trabzonspor bir Galatasaray değil. Ayrıca kar da yağmıyor! Saygılılar ama korkmuyorlar.

Adam Digby (FourFourTwo): Evet, Galatasaray'a karşı iki maçta da alınan kötü sonuçlar bu son kuraya dair bir tedirginlik yarattı. Conte geçen hafta Paul Pogba ve Carlos Tevez'i bu sebeple dinlendirdi. Bu iki isim oynayacaktır, muhtemelen diğer forvet Pablo Osvaldo'yle birlikte tam güçte bir 11'le oynayacaklar.

Conte bu maça nasıl yaklaşıyor, neler yapacaktır?

Gabriele Marcotti (Corriere dello Sport): Bence Conte de bu işi ciddiye alacak ve en iyi 11'ine yakın bir takımla çıkacaktır. Dediğim gibi Serie A'da farklı liderler ve Avrupa Ligi'nde oyuncu dinlendirmek için bir bahaneleri yok.

Michael Cox (Guardian): Bence çok ilginç bir maç olacak. İtalya'da genelde 3-5-2 oynuyorlar ama Avrupa kupalarında daha çok 4-3-3 oynadılar, örneğin Real Madrid maçı. Bence Conte, Juve'nin maçı domine edeceğini düşünüyor ve 3-5-2'yle sahaya çıkacaktır. Ana hücum silahları Pirlo'nun açık oyuncularına attığı diyagonal paslar. Vidal, forvetler alan açtığında hücuma çıkarak onlarla ikiye bir yaparak savunmayı delmeye çalışacaktır. 

Riccardo Trevisani (Sky Italia): Bence Juventus, Torino'da en az iki farkla kazanmaya çalışacak çünkü bu haftalarda İtalya Serie A'da zorlu bir fikstürleri var. Muhtemelen Osvaldo'yu Tevez'le birlikte oynatacaklar.

Adam Digby (FourFourTwo): Açıkça görülüyor ki motivasyonu koruma ve tam kadro çıkma arzusu Conte'nin ilk maçta pozitif bir sonuç alma eğilimini gösteriyor. Muhtelemen 2.5 senedir oynattığı 3-5-2 düzeniyle sahada yer alacaktır.

Trabzonspor Lazio ile iki kez berabere kaldı, İtalyanlar Trabzonspor hakkında ne düşünüyor?

Gabriele Marcotti (Corriere dello Sport): Trabzonspor bence biraz Lazio'ya benziyor, bu sezon geçen sezonkinden daha fazla problemleri var. Roma'da oynadıkları ikinci maçı çok önemsememek lazım çünkü o maç öncesi iki takım da turu geçmişti.

Riccardo Trevisani (Sky Italia): İtalya'da Trabzonspor'a bakışımız çok iyi. Trabzon'daki Lazio maçı çok iyiydi ve bence yine güzel bir maç olacak.

Adam Digby (FourFourTwo): Conte takımını tam kadro halinde Trabzon'un karşısına çıkarıyorken, İtalya'daki birçok kişi Türk ekibinin şansını daha az görüyor. Juventus'un teknik patronu, Trabzonspor'un hafife alınmaması için her şeyi yapıyor ve onların yaratabileceği tehlikeye karşı saygı duyuyor. Bunun yanı sıra galibiyet istiyor, bunun haricinde her sonuç büyük bir başarısızlık olarak görülecektir. 

Eşleşme hakkında görüşün nedir, sizce Trabzonspor'un ne kadar şansı var?

Gabriele Marcotti (Corriere dello Sport): Bence favori Juventus ancak Trabzon ekibinde tecrübeli ve büyük yabancı oyuncular var, bu yüzden garanti demek doğru olmaz. Kişisel olarak Marc Janko'yu merak ediyorum. Zor bir dönem geçirdiğini ve sakatlıklar yaşadığını biliyorum ama fiziksel olarak büyük bir oyuncu ve Juventus'la nasıl eşleşeceğini merak ediyorum. Elbette Zokora gibi isimler de takıma tecrübe katıyor.

Michael Cox (Guardian): Dürüst olmam gerekirse Juventus'un kazanacağını düşünüyorum, stadyumlarında kupayı kazanmak isteyeceklerdir ve Conte bu sezon Avrupa'da başarısız olarak görülmemek adına iştahlı olacaktır.

Riccardo Trevisani (Sky Italia): Bence Juventus yüzde 65 favori, Trabzonspor'un da yüzde 35 şansı var. Futbol bir bilim dalı değil, İstanbul'daki o Aralık akşamı da bunu doğruluyor.

Adam Digby (FourFourTwo): Kişiel olarak son birkaç gündür yaşanan gerginlikler Juventus'un iç sahada bir galibiyet almasını zorunlu kılıyor. Conte'nin önce Verona maçından dolayı oyuncularına duyduğu, sonra Sebastian Giovinco'nun taraftarlarca ıslıklanmasına duyduğu öfke Pazar günü Capello'ya yönelik açıklamalarına neden oldu. Daha önce hocalarına yönelik şike iddialarının ya da örneğin Fiorentina'ya karşı alınan olumsuz sonucun yarattığı sıkıntı döneminde Conte kadrosundan en iyi sonucu almayı bilmişti. Bunun yanı sıra Trabzonspor'un yaşadığı zorlu sezon ve Torino'ya teknik adamsız gelmeleri de ev sahibini ciddi anlamda favori kılıyor.