İtalyan basını Juventus ve Trabzonspor arasında oynanan maçı manşetlerden böyle duyurdu.


İtalyan spor basınında Juventus-Trabzonspor maçına ilişkin çıkan haberlerde, Juventus’un çok da iyi oynamadan önemli bir galibiyet aldığı ifade edildi.

Corriere dello Sport gazetesi, Trabzonspor’u 2-0 yenen Juventus ile Elfsborg’u deplasmanda 3-1 yenen Fiorentina’yı kastederek, "(Avrupa’da) Varız" başlığını kullandı.

Haberde, Juventus’un Aykut’un yüzüne çarpan topun Osvaldo’nun önüne düşmesi ve bu oyuncunun topu ağlarla buluşturmasıyla şanslı bir gol bulduğunu, Olcan’ın golünün de doğru olmayan bir kararla iptal edildiği kaydedildi.

Olcan’ın attığı golden önce topun çizgiyi geçmediği ancak çizgi hakeminin topun dışarıdan çevrildiğine hükmettiği belirtildi.

Gazete Buffon, Pogba, Tevez, Osvaldo’ya en yüksek 6,5 puan verirken, Trabzonspor’da Zokora, Aykut Demir ile oyuna sonradan giren Yusuf Erdoğan’a 6,5 puan verildi.

Maçın ardından televizyon kanallarında maçı değerlendiren yorumlarda da Olcan’ın golü öncesi topun çıkıp çıkmadığı kararının zor ve tartışmaya açık olduğu ifade edildi.

Sport Mediaset haber sitesi de Olcan'ın pozisyonun nizami şekilde gol olduğu ve Türklerin bu pozisyondan ötürü hakeme tepkili oldukları dile getirildi.

- Tuttosport

Juventus’a yakınlığıyla bilinen Torino merkezli Tuttosport gazetesi ise "Osvaldo ve Pogba ile Avrupalı Juve ileri gidiyor" başlığıyla karşılaşmayı okuyucularına duyurdu.

Karşılaşmaya ilişkin yazıda, müsabakanın "Juventus için iyi sonuçlandığı ama aslında iyi gitmediği ve hakemin Olcan’ın golünü verseydi maçın siyah-beyazlı takım için olumsuz bitebileceği ama bunun böyle olmadığı" yorumu yapıldı.

Haberde Juventus’un, Avrupa Ligi’ni kazanmayı güçlü bir şekilde isteyen, hedefi kupa olan bir takımmış gibi oynamadığına dikkati çekti.

Gazetede, Olcan’ın golünün geçersiz sayılmasının çizgi hakeminin doğru kararıyla iptal edildiği ifade edildi.

Tuttosport, Juventuslu Marchisio’nun oyunu domine ettiğini belirtirken, genç Fransız orta saha oyuncusu Paul Pogba’yı verdiği 7 puanla maçın en iyi adamı seçti. Gazete, Trabzonspor’da ise Olcan ve oyuna sonradan giren Yusuf Erdoğan 6,5 puan aldı.

Gazetede, Juventuslu taraftarların maça kulübü protesto maksatlı ilgi göstermediğini buna karşılık Türk taraftarların statta yerlerini aldığı ve 61. dakikada Trabzon’un 1461’de Bizans’tan alınışını geleneksel şekilde kutladıkları da yer aldı.

- La Gazzetta dello Sport-

"Osvaldo ve Juve: ilk öpücük" başlığını kullanan İtalyan spor basının önde gelen gazetelerinden La Gazzetta dello Sport, siyah-beyazlı takıma ara dönemde gelen Pablo Daniel Osvaldo’nun çıktığı ilk Avrupa kupası maçında ilk golünü atmasına dikkat çekildi.

Maç ilgili haberlere iç sayfalarda kullanılan başlıkta da “Juve kazandı ama bu ne yorgunluk” ifadesine yer verilirken, Juventus’un şanslı bir şekilde ilk golü bulduğu değerlendirmesi yapıldı ve maç 1-0 iken Olcan’ın golünün Türklerin şüpheli yaklaşımı arasında iptal edildiği kaydedildi.

Gazetede Olcan’ın golünden önceki pozisyonun ise zor ve doğru kararı bulmanın imkansız olduğu bir pozisyon olarak niteledi.