Yaklaşık 1.5 yıl önce Beşiktaş'ın kapısından dönen Emre'nin yükselen formu bordo-mavili takıma moral kaynağı oldu. Emre'nin Trabzon'a geliş hikayesi oldukça ilginç... Fikret Orman'ın göreve gelmesiyle geçen sezonu feda yılı olarak ilan eden ve genç oyunculara yönelen Beşiktaş'ın ilk hedeflerinden biri de Bucaspor'un golcüsü Emre Güral olmuştu. 2011-2012 sezonunda İzmir ekibiyle PTT Birinci Lig'de 10 gol kaydeden genç forvet ile 28 Mayıs 2012 tarihinde görüşmelere başlandığı borsaya bildirildi. Ancak siyah-beyazlı yönetim sadece üç gün sonra Emre transferinden vazgeçildiğini resmen açıkladı. 

ŞANSI DEVRE ARASINDA DÖNDÜ 
Transferden vazgeçilme sebebi ise başkan Orman'ın gençleştirilme sezonunda dışarıdan oyuncu alma yerine altyapıdan oyuncuları A takıma çıkarmanın daha doğru olduğunu düşünmesiydi. Ancak Emre Güral'ın şansı kapanmamıştı. 12 Haziran 2012'de Bucaspor ile görüşmelere başlayan Trabzonspor bir gün sonra da 600 bin euro bonservis bedeli karşılığında 1989 doğumlu futbolcuyu renklerine kattığını açıkladı. Son 1.5 sezondur fazla forma şansı bulamayan Emre'nin şansı devre arası kampında döndü ve taraftar da "İyi ki Emre Beşiktaş'a gitmemiş" yorumu yaptı. Emre önceki gün de takıma bir puan kazandırdı. 

35 DAKİKADA BİR GOL ATTI
Trabzonspor formasıyla ikinci kez ilk 11'de başlayan (daha önce Orduspor maçında başlamıştı) Emre Güral bu sezon 5. golüne imza attı. 177 dakikaya 5 gol sığdırmayı başaran Emre, ligde bu sezon 35.4 dakikada 1 gol atarak ligin en az sürede en fazla gol atan futbolcusu oldu. Emre maç başına 2 bin 500 euro alıyor.

Fotomaç / Hakan EREN
Editör: TE Bilişim