Sözlerine Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırıyı yorumlayarak başlayan Trabzonlu Gençler Tribün Grubu Lideri Mehmet Fındıkçı,” geçen hafta Rize-Fenerbahçe maçı dönüşü istenmeyen bir olay yaşanmıştır ve Trabzon’a mal edilmeye çalışılmıştır. Biz her zaman diyoruz, Trabzon’un insanı böyle bir şeyi yapmaz. Yarın da yine İstanbul rakiplerimizden biri olan Galatasaray ile karşılaşacağız. İlk yarı 3-0 yendik, yarın da Trabzonspor taraftarı olarak iyi bir sınav vereceğimizi düşünüyorum. İnşallah centilmenlik içinde, küfürsüz, futbolun bir eğlence olduğunu bilerek, güzel bir maç seyredip, tamamen takımımıza destek olacak bir taraftar topluluğu bekliyoruz. Maçı alırız diye düşünüyorum.” Dedi.

KÜFÜRÜ ARTIK STATLARDAN KALDIRMAMIZ LAZIM


Trabzonspor’dan Galatasaray’a giden futbolcular hakkında da konuşan Fındıkçı,” artık bizim buradan giden futbolcularla uğraşmayı bırakmamız lazım. İnsanlar tercihlerini yapmışlar. Burada iyi kötü ter akıtmışlar. Emek harcamışlar. Tamam birkaç tanesi hariç, özellikle Selçuk İnan! Umut’a her zaman güzellik yapmışızdır. Burak’a çok küfür edilmiştir Trabzon’da. Artık bunların kalkması gerektiğini düşünüyorum. 2010-2011 sezonunda şampiyon olduğumuzda Burak’ın büyük emeği vardır. Bir sezon sonra Selçuklar gittiğinde Burak kalarak attığı gollerle Trabzonspor’u bir yerlere getirdi. O insana da yeterince küfür edildi. Maytaplar atıldı ama artık küfürü statlardan kaldırmamız lazım. Artık herkes ailesi ile maçlara geliyor.” Şeklinde konuştu.

Fındıkçı, 6222 sayılı yasanında adil şekilde uygulanmadığını dile getirirken, Trabzonspor tribünlerinin boş kalmasını oynanan futbola ve alınan sonuçlara bağladı.

Trabzonspor’un hakem hatalarına maruz kaldığını savunan Fındıkçı,” hakemler en az 12,13 puanımızı çaldı. O hatalar olmasaydı, kalecimiz Onur’un da sakatlığı olmasaydı bu sezon şampiyon olurduk” Dedi.

YANAL'A İSTANBUL UYARISI

Ersun Yanal hakkında da konuşan Fındıkçı,”Ersun Yanal Fenerbahçe’yi şampiyon yaparak bize geldi. 2010-2011 sezonunda Trabzonspor’un şampiyon olduğu kadroyu da kendisi kurdu. İyi bir hoca ama İstanbul’da fazla vakit harcamaması lazım. Bence takımla daha çok ilgilenmesi lazım, işine sahip çıkarsa daha başarılı olacağını düşünüyorum. ” Şeklinde konuştu.

İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yönetimini başarısız bulduğunu söyleyen Mehmet Fındıkçı, Başkanın ise yaptığı işlerin başarılı olduğunu dile getirdi.

FATİH ALTAYLI'YA TOKAT GİBİ CEVAP


Sözlerini noktalarken, “Trabzon 15-20 yıldır şımartıldı” sözleriyle gündeme bomba gibi düşen Fatih Altaylı’ya da tokat gibi cevap veren Mehmet Fındıkçı,” Trabzonlu şımarmaz, şımartır. Sen önce Trabzon insanı hakkında konuşuyorken haddini bileceksin. Sen otur programlarını yap. Sen haddin olmayan şeylere fazla burnunu sokma, Trabzon halkından uzak dur. Trabzon halkı seni çarptığı zaman hiçbir şeye benzemez. Koskoca Trabzon şehrinin ismini ağzına alırken, düzgün bir şekilde almanı tavsiye ediyorum” Dedi.

HABERİN VİDEOSU;