Avusturya Teknik Direktörü Marcel Koller her şeye rağmen ona güvendi ve tecrübeli forvet, İsveç önünde golünü atıp galibiyette büyük pay sahibi oldu.

Marc Janko... Geçtiğimiz sezonun başında Porto’dan büyük umutlarla transfer edildi. Ancak Şenol Güneş’le yıldızı bir türlü barışmadı. Yeteri kadar şans bulamadı. Güneş’in istifasının ardından Tolunay Kafkas göreve gelince, Avusturyalı’nın forma umudu artsa da kadro dışı kalarak büyük bir şok yaşadı. Aylardır forma giymedi. Takımla idman bile yapmadı. Tek başına çalışmalarını sürdürdü. Buna rağmen Avusturya Milli Takımı’nın teknik direktörü Marcel Koller tarafından İsveç maçının aday kadrosuna çağrıldı. Koller onun için, “Müthiş bir profesyonel. Aylardır maç oynamasa da hazır durumda. Kendine çok iyi bakmış” dedi. Ve Janko, hocasının kendisine olan güvenini boşa çıkartmadı. Avusturya, Alaba’nın penaltısıyla 1-0 öne geçti. Karşılaşmaya ilk 11’de başlayan 29 yaşındaki forvet,32. dakikada farkı ikiye çıkarttı. Arnautovic’le birlikte İsveç savunmasına zor anlar yaşattı. Koller, ikinci yarının başında Janko-Weimann değişikliğine gitti. Janko çıktıktan sonra rahatlayan İsveç, rakibinin üstüne daha çok gitme fırsatı bulsa da Avusturya 2-1 kazanarak C Grubu’nda puanını 11’e yükseltti.

Yakından takip ediliyor

Mustafa Akçay, Tolunay Kafkas’ın kadro dışı bıraktığı tüm yabancılara ikinci şans verme kararı almıştı. Başarılı çalıştırıcı, dün Janko’nun maçını izlemeyi ihmal etmedi. Tecrübeli futbolcu ise yeni hocasına mesaj gönderdi: Beni yok saymayın!