Trabzonspor’un yeni sezona dair en ciddi takviyelerinden biri olan Jun Suk, ülkesi Güney Kore, Rio Olimpiyatları’ndan elenir elenmez, ekstra izin yapmadan soluğu Türkiye’de aldı. Aktarmalı uçuşlar sebebiyle her ne kadar yorgun görünse de 25 yaşındaki forvetin ilk izlenimleri ve transfer sürecine dair mesajları hayli dikkat çekiciydi. Adının transfer haberlerine karışmasının ardından Trabzonsporlular’ın kendisine büyük bir ilgi gösterdiğini belirten Jun Suk, “Tabii ki ilgi görmek güzel bir şey. Ancak bu kadarına insan şaşırıyor. Ve bu ilgi doğal olarak omuzlarınızdaki sorumluluğu katlıyor. Şimdi takımına, sporcusuna bu kadar sahip çıkan ve değer veren insanlara karşı mutlaka karşılık vermek durumundayız” ifadelerini kullandı.

‘Hepsi değerli arkadaşlar’

Transfer sürecinde Trabzonspor Teknik Direkktörü Ersun Yanal ile de görüştüğünü anlatan Güney Koreli oyuncu şöyle devam etti: “Teknik direktörümüz benimle konuştu, övgü dolu, gurur verici şeyler söyledi. Bu gerçekten de anlamlıydı. Onun yanı sıra bir izleme sürecinden geçtiğimi, değerlendirildiğimi biliyorum. İşin bu tarafı da, tesadüfen transfer edilmekten çok daha önemli. Biliyorum ki, yeni bir takım oluşuyor. Olimpiyattayken çok fazla takip etme şansım olmadı ama sonrasında görüntüleri izledim, çok değerli arkadaşlarım var. Artık ben de bu yeni ve iddialı ekibin bir parçası olmak için sabırsızlanıyorum.”

1 MiLYON EURO KAZANACAK

Her ne kadar Trabzonspor satın almak istediyse de Jun Suk, Porto’dan 1 yıllığına kiralandı. Bu kiralama karşılığında Karadeniz temsilcisi, Portekiz ekibine 750 bin Euro (Yaklaşık 2.5 milyon TL) ödeyecek. Bordo-Mavililer’in forvetinin yıllık ücreti ise 1 milyon Euro (3.3 milyon TL) olacak. Ayrıca Jun Suk’un satın alma opsiyonu da Trabzonspor’da.