>Fenerbahçe, sahasında Trabzonspor ile karşı karşıya geldi. 90 dakika sonunda Fenerbahçe ile Trabzonspor arasındaki mücadele 1-1 sona erdi.

Fenerbahçe'nin mücadeledeki golünü 23. dakikada Moussa Sow kaydetti. Bordo-mavili ekibin golünü ise 54. dakikada Matus Bero attı. Fenerbahçe, Trabzonspor'a karşı yenilmezlik serisini 16 maça çıkarmış oldu.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe Spor Toto Süper Lig'de puanını 61'e çıkarırken, Trabzonspor'un puanı 51 oldu.

Süper Lig'in son haftasında Fenerbahçe deplasmanda Adanaspor ile karşı karşıya gelecek. Trabzonspor ise son hafta Bursaspor ile karşılaşacak.

Dick Advocaat, Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Trabzonspor'la oynadıkları maçın ilk 11'inde tek değişikliğe gitti. Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmada Hollandalı teknik adam, geçen hafta deplasmanda Gençlerbirliği'ni 2-1 mağlup ettikleri maçın ilk 11'ine göre zorunlu bir değişiklik yaptı. Fenerbahçe'de sarı kart cezalısı Alper Potuk'un yerine Emmanuel Emenike forma giydi.

KADIKÖY'DE TRİBÜNLERİN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU BOŞ KALDI

Fenerbahçe taraftarı, Kadıköy'de bu sezon oynanan son maçta takımlarını yine yalnız bıraktı. Geçtiğimiz yıllarda Trabzonspor maçlarına büyük ilgi gösteren sarı-lacivertli taraftarlar, neredeyse tribünlerin tamamına yakınını boş bıraktı. Mücadeleyi 8636 biletli seyirci takip etti.

Kadıköy'deki mücadelenin ilk 10 dakikası karşılıklı ataklarla geçti. Her iki ekip de üstünlük kurup, oyuna hakim olmakta zorlandı. İlk 10 dakika içerisinde iki ekip de çok önemli bir gol fırsatı bulamadı.

Mücadelenin 15. dakikasında Emenike, kaleci Onur ile karşı karşıya kaldı. Onur kayarak topa müdahale ederken, Emenike'nin kramponlarının müdahalesiyle yerde kaldı. Onur Kıvrak'ın tedavisi için sağlık görevlileri sahaya geldi. Oyun kaldığı yerde başlamak üzereyken Emenike Onur'a eliyle ''Konuşuyorsun'' işareti yapınca hakem Ali Palabıyık, Nijeryalı oyuncuya sarı kart gösterdi. Emenike 17. dakikada maçtaki ilk sarı kartı görmüş oldu.

Fenerbahçe baskısını arttırırken, Emenike rakip alanın ortasında topla hareketlendi. 18. dakikada ceza sahasına doğru ilerleyen Emenike şutunu çekti ve arka taraftar boş pozisyonda Sow topu ağlara gönderdi. Ancak hakem Sow'un ofsaytte olması nedeniyle golü geçerli saymadı.

ONUR KIVRAK'IN BÜYÜK HATASINI SOW AFFETMEDİ

Gelişen Fenerbahçe atağında Hasan Ali Kaldırım sağ kanatta ceza sahasının dışında topla buluştu. Hasan Ali, topu soluna çektikten sonra kaleye sert bir şut gönderdi. Onur Kıvrak rahat pozisyonda topu tokatlayarak kornere atmak istedi ancak Onur büyük bir hata yaptı. Onur'un dokunduğu top altıpas içerisine düştü. Moussa Sow, Onur Kıvrak'tan önce davrandı ve topu dokunarak ağlara göndermeyi başardı. 23. dakikada Fenerbahçe, Sow'un golüyle 1-0 öne geçti.

İlk yarının kalan kısmında iki ekip de girdikleri pozisyonları değerlendiremedi. İlk 45 dakikayı Fenerbahçe Trabzonspor karşısında Sow'un golüyle 1-0 önde tamamladı.

İKİNCİ YARI GOLLE BAŞLADI! 10 MAÇ SONRA İLK

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, ikinci yarıya oyuncu değişiklikleriyle başladı. Bordo-mavili ekipte sakatlığı bulunan kaleci Onur ve Okay kenara gelirken oyuna Esteban ile Durica girdi.

İkinci yarıya konuk ekip daha iyi başladı. 54. dakikada Bero, N'Doye'den aldığı topla hareketlendi. Bero ceza sahasına doğru ilerledi ve ceza sahasına girmeden çok şert bir şut çekti. Bero'nun düzgün şutunda top önce direğe çarptı ve ardından ağlarla buluştu. Bordo-mavili ekip bu golle Fenerbahçe karşısında skoru 1-1'e getirdi. Trabzonspor Fenerbahçe'ye karşı 10 resmi maç sonra gol atmayı başarmış oldu.

Fenerbahçe'nin Trabzonspor ile oynadığı maçın 72. dakikasında Dick Advocaat, Emenike'yi kenara aldı. Emmanuel Emenike, oyun çıkarken Fenerbahçe taraftarının bir bölümü tarafından ıslıklandı. Nijeryalı oyuncu taraftarın ıslıklı protestosuna 4 tribüne birden dönerek alkışla tepki gösterdi.

Karşılaşmanın temposu giderek arttı. 78. dakikada önce Trabzonspor etkili bir hızlı hücuma çıktı ancak Bero biraz yavaş kalınca Fenerbahçe savunması yerini aldı ve pozisyon kaybedildi. Devamında Lens ile Fenerbahçe kontratağa çıktı. Lens rakip sahada süratli bir şekilde ilerlerken Medjani'nin müdahalesiyle yerde kaldı. Bu pozisyonda Medjani bir de sarı kart gördü.

80. dakikada iki teknik adam da oyuncu değişikliklerine gitti. Fenerbahçe'de Sow yerine Salih girerken, Castillo çıkarken yerine Rodallega girdi.

Kadıköy'de Fenerbahçe tribünleri 85. dakikada Obradovic'e sevgi gösterisinde bulundu. 85. dakikada tribünlerde Fenerbahçe ile Euroleague şampiyonluğu yaşayan başarılı antrenör Obradovic tezahüratları yükseldi.

Mücadelenin kalan kısmında her iki ekip de başka gol bulamadı. 90 dakika sonunda Fenerbahçe ile Trabzonspor arasındaki mücadele 1-1 sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR 

90'Maçın sonuna en az 2 dakika ilave edildi.
90'Yusuf'un kullandığı köşe vuruşunda savunma topu uzaklaştırdı.
90'Son dakikada Trabzonspor hücumunda ceza sahası içinde topla buluşan Rodallega şutunu çekmeden önce Volkan Şen kayarak çok kritik bir hamle yaptı.
89'Fenerbahçe sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Stoch'un ortasını Jan Durica kafa ile uzaklaştırdı.
88'Salih Uçan ara pasıyla Volkan Şen'i buluşturmak istedi. Salih'in pası Volkan'ın arkasında kaldı ve top dışarı çıktı.
87'Trabzonspor çok tehlikeli geldi! Matus Bero'nun ara pasında Mas sol çaprazdan kaleyi yokladı ancak top defanstan döndü.
86'Jeremain Lens oyundan çıkarken yerine giren isim Miroslav Stoch oldu.
85'Robin van Persie, ara pasıyla Lens'i hareketlendirmek istedi. Kaleci Esteban Lens'ten daha hızlı davrandı ve topun sahibi oldu.
84'Fenerbahçe tribünleri hep birlikte Obradovic tezahüratı yapıyorlar. Statta ilginç görüntüler oluştu.
83'Trabzonspor, sağ beki Joao Pereira ile gole yaklaştı! Atılan uzun topta kalecinin üstünden topu aşırtan Pareira, kaleye isabet sağlayamadı.
82'Rodallega'nın oyuna girmesinin ardından Dame N'Doye kanata geçti. N'Doye sol kanatta görev alıyor.
81'Volkan Şen'in ortasında Esteban uçarak topa sahip oldu. Esteban topu hemen oyuna soktu.
80'Trabzonspor'da ise Fabion Castillo oyundan çıkıyor. Hugo Rodallega son 10 dakikada görev yapacak.
79'Fenerbahçe'de Moussa Sow oyundan çıkıyor. Salih Uçan giren oyuncu oldu.
78'Carl Medjani, Fenerbahçe kontra atağında Lens'i düşürdü. Hakem tereddütsüz sarı kart verdi.
77'Çok iyi paslaşarak rakip sahaya geçen Trabzonspor'da Olcay'ın son pası isabetsiz oldu ve top Volkan Demirel'de kaldı.
76'Hava topu mücadelesinde Dame N'Doye, Martin Skrtel'e yaptığı hareket nedeniyle sarı kart gördü.
75'N'Doye'un kafa ile indirdiği topa Matus Bero gelişine vurdu. Bero''nun şutunda top üstten farklı şekilde auta çıktı.
74'Fenerbahçe Robin van Persie ile gole çok yaklaştı! Volkan Şen'in sol kanattan ortasına Hollandalı çok iyi yükseldi. Van Persie'nin kafa vuruşunda Esteban harika bir kurtarış yaptı.
73'Oyundan çıkarken tribünlerden tepki alan Emenike, tepkilere alkışlarla cevap verdi.
72'Fenerbahçe'de Emenike oyundan çıkarken yerine Volkan Şen dahil oldu.
71'Trabzonspor'da Olcay Şahan, Josef'e yaptığı faul nedeniyle sarı kart gördü. Olcay, haftaya oynanacak Bursaspor maçında cezalı duruma düştü.
70'Trabzonspor gole çok yaklaştı! Ceza sahası içinde topla buluşan Dame N'Doye müsait pozisyonda vurdu. Volkan Demirel güçlükle topu kornere çevirdi.
69'Olcay Şahan sol kanattan ceza sahasına girdi ancak topu ayağından fazla açtı ve kaybetti.
68'Sol kanattan Fenerbahçe ceza sahasına yapılan ortaya istediği gibi vuramayan Bero'nun şutunda top Volkan'da kaldı.
68'Ofsayt: Fenerbahçe 7 - 1 Trabzonspor
67'Pereira'nın sağ kanattan ceza sahasına yaptığı ortayı savunma uzaklaştırdı. Dönen topta Emenike'ye yapılan müdahale sonrası Fenerbahçe serbest vuruş kazandı.
66'Lens'in kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde Skrtel vatandaşı Durica'ya faul yapınca bordo mavililer serbest vuruş kazandı.
65'Sol kanattan ilerleyen Lens'i düşüren Castillo sarı kart gördü. Fenerbahçe serbest vuruş kullanacak.
64'Josef de Souza'nın orta sahada Yusuf'a yaptığı müdahale sonrasında bordo mavililer faul kazandı.
62'İsmail Köybaşı'nın Pereira'ya müdahalesi sonrası hakem faul kararı verirken, İsmail'e de sarı kart gösterdi.
62'Maçın ikinci devresinde Trabzonspor oldukça etkili bir performans sergiliyor. Bordo mavililer geride kalan 17 dakikada Fenerbahçe'den daha üstün oyun ortaya koyuyor.
61'Trabzonspor hücumunda savunmanın arasına atılan topu Fenerbahçe defansı yine uzaklaştırdı.
61'Fenerbahçe - Trabzonspor maçını Ülker Stadyumu'nda 8 bin 636 kişi izliyor.
60'Ceza sahası dışından Yusuf Yazıcı'nın yaptığı muhteşem vuruşta top direğin yanından auta gitti.
59'Olcay'ın sağ ayağının dışıyla gönderdiği topa Skrtel müdahale etti.
59'Yusuf'un kullandığı köşe vuruşunda Uğur'un kafa vuruşu auta gitti.
58'Etkili gelişen Trabzonspor hücumunda Castillo'nun topuna Hasan Ali müdahale etti ve top kornere gitti.
57'Sol kanattan Mas'ın yaptığı ortada ceza sahası içinde karambolde Skrtel son anda topa dokunarak gole engel oldu.
56'Trabzonspor maçın ikinci yarısına daha istekli ve etkili başladı.
55'6 Mayıs 2012'de Burak Yılmaz'ın attığı golden sonra Bero bugün attığı golle şanssızlığa son verdi.
54'Bordo mavililer yıllar sonra Kadıköy'de gol atmayı başardı.
54'Matus Bero ceza sahasına yakın noktadan uzaktan sert bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu.
54'GOL
53'İtiş kakış yaşanırken yardımcı hakem araya girdi ve gerginliği önledi.
53'Trabzonspor hücumunda top auta çıktı. Hasan Ali Kaldırım topu Volkan Demirel'e göndermek isterken Mas biraz çabuk olması için topa hamle yapmak istedi bu sırada ikili ufak bir tartışma yaşadı.
52'Fenerbahçe de sağ kanadını kullanıyor. Sarı lacivertliler Lens ile tehlikeli olmaya çalışırken Lens'in orta şut karışımı vuruşunda kaleci Esteban topu kontrol etti.
51'Sağ kanattan gelişen Trabzonspor hücumunda Uğur'un müdahalesiyle Emenike yerde kaldı, hakem faul kararı verdi.
49'Kendi sahasında paslaşan Trabzonsporlu oyunculara ön alanda Fenerbahçeli futbolcular baskı kuruyor.
48'Bordo mavililerde ilk yarıda orta sahada yaşadığı sıkıntıya rağmen Okay'ın kenara gelmesi dikkat çekti.
47'Trabzonspor ikinci yarıda iki önemli değişiklik yaparken Onur-Esteban değişikliği biraz da zorunlu olarak gerçekleşti. Onur'un ilk yarıdan sakatlığı bulunuyordu.
46'Durica'nın ceza sahasına yakın noktadan sert şutunda top az farkla üstten auta gitti.
46'Karşılaşmanın ikinci yarısı başladı.
46'Okay'ın yerine de Durica ikinci yarıda görev yapacak.
46'Kaleci Onur'un yerine ikinci yarıda Esteban mücadele edecek.
 D.A.Mücadelenin ilk yarısını Fenerbahçe, Trabzonspor karşısında 1-0 önde tamamladı.
45'Castillo'nun şık pasında ceza sahası içinde topla buluşan NDoye'un yakın mesafeden vuruşunda kaleci Volkan gole engel oldu.
45'Pereira sağ kanattan çizgiye inerek ceza sahası içine orta yaptı, Volkan yere yatarak topu kontrol etti.
45'İlk yarının sonuna en az 2 dakika ilave edildi.
45'Pereira'nın uzaktan gönderdiği topta Fenerbahçe ceza sahası içerisinde Volkan topu kontrol etti.
44'Trabzonspor ceza sahasına gönderilen uzun topta Emenike'nin sağ çaprazdan şutu üstten auta gitti.
43'Fenerbahçe'de Emmanuel Emenike bugün etkili bir görüntü sergiliyor. Sarı lacivertlilerin kontra ataklarında hep Emenike ismi var ve sarı lacivertliler topu Nijeryalı oyuncuyla buluşturuyor.
42'Fenerbahçe ceza sahasına gönderilen topta kaleci Volkan kalesinden çıkarak topu ayağıyla uzaklaştırdı.
41'Fenerbahçe, Trabzonspor yarı sahasında baskı kurdu yaklaşık 1 dakikadır top Trabzonspor ceza sahasına yakın bölgede oynanıyor.
39'Yusuf'un ortasında NDoye'a giden topa savunma müdahele etti, dönen topa sert bir vuruş yapan Bero'nun şutunda top savunmadan döndü.
38'Sakatlanan Skrtel'in tedavisi saha içinde yapıldı. Ayapa kalkan Skrtel kenara gelerek hakemden izin alıp yeniden sahaya dönecek.
37'Trabzonspor ceza sahasına yakın noktada Lens yerde kaldı, sarı lacivertliler faul beklerken pozisyon devam etti. Orta sahada rakibine müdahale etmeye çalışan Skrtel yerde kaldı.
36'Fenerbahçe'de sol kanatta topa sahip olan Lens geriye döndü. Oyun önce sağ kanada ardından da savunmaya döndü.
35'Fenerbahçeli Van Persie'nin rakip yarı sahada Yusuf Yazıcı'ya yaptığı hareket sonrası bordo mavililer serbest vuruş kazandı.
34'Topla Oynama: Fenerbahçe %57 - %43 Trabzonspor
33'Lens'in uzaktan vuruşu etkili olmadı.
33'Bugün sağ bekte görev yapan Hasan Ali oldukça etkili bir performans sergiliyor. Sık sık ileri çıkan Hasan Ali, gol öncesinde de şutu çeken isimdi.
32'Rakip ceza sahasında topla buluşma: Fenerbahçe 13 - 3 Trabzonspor
31'Ofsayt: Fenerbahçe 5 - 1 Trabzonspor
30'Fenerbahçe son 10 dakikadır oyunda üstünlüğü ele geçirdi. Trabzonspor orta sahasındaki sıkıntıların ardından savunmada da zaman zaman kademe hataları yaşanıyor.
29'Fenerbahçe'de sol çaprazdan şutunu çeken Sow'un vuruşunda savunmanın müdahalesiyle top kornere çıktı.
28'Paslaşılarak kullanılan serbest vuruşta topla buluşan Lens'in arka direğe gönderdiği topu savunma uzaklaştırdı.
27'Van Persie rakip ceza sahasına girmeye çalışırken Matus Bero tarafından düşürüldü. Fenerbahçe serbest vuruş kazanırken Bero sarı kart gördü.
27'Fenerbahçe, Trabzonspor orta sahasını rahat bir şekilde geçiyor. Bordo mavili ekibin orta sahasında sıkıntılar yaşanıyor.
26'Golden sonra Fenerbahçe kendi sahasında top çeviriyor, Trabzonspor hücum oyuncularıysa yaptığı baskıyla hataya zorlamaya çalışıyor.
24'Trabzonspor hızlı hücuma çıkıp gol aradığı dakikada kalesinde gol gördü.
23'Hasan Ali'nin sağ çaprazdan kaleye gönderdiği topa Onur müdahale etti. Direğe de çarpan top Sow'un önünde kaldı. Sow tek dokunuşla top ağlarla buluşturdu.
23'GOL
22'Trabzonspor kendi yarı alanından hızlı hücuma çıktı. 4'e 2 gelişen pozisyonda Olcay'ın pasını alan Bero yavaş kalınca araya savunma girdi ve NDoye'un şut çekmesini önledi.
21'Az önce serbest vuruş kullanan Fenerbahçe hemen hemen aynı noktada yine bir faul atışı kazandı. Pereira'nın Lens'i düşürmesine hakem "faul" dedi.
21'Lens'in ceza sahası ön direğine doğru gönderdiği topu Pereira uzaklaştırdı. Lens bu pozisyonda oldukça kötü bir orta yaptı.
20'İsmail'in sol kanattan ilerlediği pozisyonda Okay kayarak müdahale etti, hakem faul kararı verdi. Fenerbahçe sol çaprazdan serbest vuruş kullanacak.
19'Sol kanattan ileri çıkan İsmail, penaltı noktası üzerindeki Van Persie'ye pasını çıkardı. Persie topa vurmak üzereyken savunma son anda müdahale etti ve tehlikeyi uzaklaştırdı.
18'Emenike kaptığı topla ilerleyip ceza sahasına girmek üzereyken pasını Sow'a gönderdi. Sow'un vuruşunda top ağlarla buluştu fakat Senegalli yıldız pozisyonda ofsaytta olduğu için gol geçerli sayılmadı.
17'Pozisyonda Onur ile karşı karşıya gelen Emenike, Onur'un konuşması üzerine sus anlamına gelen el işareti yapınca hakem Ali Palabıyık, Emenike'ye sarı kart gösterdi.
16'Sahaya giren sağlık ekipleri yaklaşık 1 dakika Onur'un tedavisini yaptı.
15'Emenike'nin pozisyonunda kaleci Onur kalesini terk edip kayarak topa müdahale etti. Emenike'nin kramponları Onur'un bacağına gelince tecrübeli kaleci yerde kaldı.
14'Lens'in sağ kanattan kaptığı topla savunmanın arkasına kaçan Emenike'yi topla buluşturmak istedi fakat pozisyon ofsayt.
12'Emenike orta sahanın sağ kanadından aldığı topla rakiplerini çalımlayarak ceza sahasına yaklaştı, Emenike'nin ortasında savunma topu uzaklaştırdı.
11'Fenerbahçe yarı sahasında Trabzonspor'un kazandığı serbest vuruşu kullanan Yusuf'un ceza sahasına gönderdiği topu kaleci Volkan yumruklayarak uzaklaştırdı.
10'Lens'in sağ kanattan ileri doğru yaptığı orta isabetsiz oldu. Hızlı giden top auta çıktı.
9'Fenerbahçe kendi yarı alanında savunmada Skrtel - Kjaer ikilisiyle paslaşarak oyun kurmaya çalışıyor.
8'Sol kanattan İsmail'İn ceza sahasına yaptığı ortaya yönelen Sow'un Uğur'a yaptığı hareket sonrası hakem faul kararı verdi.
7'Hasan Ali'nin getirdiği topla buluşan Emenike sağdan içeri kaçan Van Persie'ye pasını verdi. Van Persie'nin arka direğe çıkardığı topu Sow son anda sahada tuttu. Savunma tehlikenin büyümesine engel oldu.
6'Lens ile sağ kanattan çıkmaya çalışan Fenerbahçe'de Hollandalı oyuncu yerde kaldı, Lens hakemden faul kararı beklerken top da taca çıktı.
6'Bero'nun ceza sahasına sağ çaprazdan girerek içeri doğru yaptığı ortada NDoye'dan önce Skrtel topu kafasıyla uzaklaştırdı.
5'Trabzonspor'da Castillo'nun sağ kanada verdiği pasla bordo mavililer ilerlemeye çalışıyor.
4'Fenerbahçe savunmadan Skrtel ile çıkmaya çalışırken yine Trabzonsporlu oyuncular araya girdi.
4'İki takım da savunmadan çıkarken yaptığı top kayıplarıyla dikkat çekiyor.
3'Onur'un kullandığı kale vuruşunda NDoye'un rakibi Skrtel'e yaptığı harekete hakem Ali Palabıyık faul kararı verdi.
3'Fenerbahçe hücumunda top auta çıktı, kaleci Onur'un kale vuruşuyla oyun devam edecek.
2'Trabzonspor'da Bero sol kanattan ceza sahası içine girerken pasını verdi fakat topu alan takım arkadaşı yoktu.
1'Fenerbahçe sağ kanattan pozisyon bulmaya çalışıyor,i Trabzonspor savunması yerinde müdahaleyle topa sahip oldu.
1'Van Persie'nin vuruşuyla maç başladı.
 M.Ö.Fenerbahçeli ve Trabzonsporlu futbolcular sahaya geldi. İstiklal Marşımız büyük bir coşkuyla söyleniyor.
M.Ö.Ersun Yanal: "Hem Fenerbahçe, hem Trabzonspor beklentilerin altında bir sezon yaşadı"
 M.Ö.Dick Advocaat: "Fenerbahçe taraftarı beni hayal kırıklığına uğrattı"
 M.Ö.Dick Advocaat: "Fenerbahçe üst düzey bir kulüp olarak kalmak ve böyle devam etmek istiyorsa, taraftarların desteğine ihtiyaç var"
 M.Ö.Dick Advocaat: "Emenike'nin neler yapabileceğini görmek bizim için güzel olacak"
 M.Ö.Trabzonspor'un Fenerbahçe 11'i: Onur, Pereira, Uğur Demirok, Medjani, Mas, Okay, Bero, Olcay, Yusuf Yazıcı, Castillo, N'Doye
 M.Ö.Fenerbahçe'nin 11'i: Volkan, Hasan Ali, Kjaer, Skrtel, İsmail, Mehmet Topal, Josef, Lens, Sow, Van Persie, Emenike
 M.Ö.Bu maçın canlı anlatımında sizlerle birlikte olacağız.
 M.Ö.Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe ile Trabzonspor karşı karşıya gelecek.