HACIOSMANOĞLU GELEMİYOR

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, PFDK’dan aldığı ceza nedeniyle stada gelemeyecek. Hacıosmanoğlu’nun 45 günlük hak mahrumiyeti önümüzdeki hafta doluyor. 15 kişilik listede yöneticilerin yanı sıra kulüp çalışanı ve misafirlerin de olması bekleniyor. Bilindiği gibi yapılan anlaşmalar ve kural gereği Trabzonspor taraftarı bu karşılaşmaya alınmayacak ve sadece 15 kişilik ekip protokol bölümünde olacak.

PASSOLİG KARTI ZORUNLU

Protokole girecek olan isimlerin ise passolig kartı sahibi olması zorunlu. 15 kişilik kontenjanda yer alacak kişilerin passolig kartları yoksa geçici kart da çıkartılabilecek. Bu arada Trabzonspor cephesi 15 kişilik kontenjan için verdiği isimleri maçtan bir saat öncesine kadar değiştirebilme hakkına da sahip.

6 EKİM 2013'TE HACIOSMANOĞLU İLE FENERBAHÇELİ TARAFTARLAR ARASINDA STAD ÇIKIŞI GERGİNLİK YAŞANMIŞTI

6 Ekim 2013'te oynanan Fenerbahçe - Trabzonspor maçı sonrasında ortalık karışmıştı. Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Kadıköy'den ayrılırken uyarılara rağmen arka otoparktan çıkmayı kabul etmemiş ve stad önünde basın mensuplarına açıklama yaparken önce sözlü saldırı sonra da aracı bir grup Fenerbahçeli taraftar tarafından saldırıya uğramış, taş ve şişeler kendisi ve aracına doğru fırlatılmıştı. Stat müdürü ve o maçta görevli emniyet müdürü tarafından uyarılmalarına rağmen, stadın ön tarafından çıkmayı tercih eden ve Fenerbahçe taraftarlarının yoğun bir şekilde geçtiği noktada açıklama yapan Hacıosmanoğlu; "Bir Fenerbahçe taraftarının "Hakemi kaç liraya satın aldınız?" şeklinde bağırması üzerine Hacıosmanoğlu'nun taraftara "Onu sizin başkanınıza sorun, satın alma işlerine o bakar" karşılığını vermesinin ardından, stat önünde bekleyen bir grup Fenerbahçe taraftarı, bu kez küfür etmeye başlamıştı. Küfür edilmesi üzerine sinirlenerek taraftarların olduğu bölüme yönelen Hacıosmanoğlu, yanında bulunan kişilerin araya girmesiyle güçlükle kendisini bekleyen araca bindirildi. Daha sonra, Fenerbahçe taraftarları, Hacıosmanoğlu'nun aracına taş ve şişe fırlattı. Araç stat otoparkına sokulurken, güvenlik güçleri taraftarları göz yaşartıcı gazla müdahalede bulunarak taraftarlar uzaklaştırılmıştı. 

Uğur Demirkırdı - DHA