Trabzon-Karabük maçında kadınların makyaj malzemelerinin stada sokulmaması büyük tepki çekti. Kadın Taraftarlar Derneği Başkanı Zümrüt Turgay, “Bu olay tam bir saçmalık” dedi. Uygulamadan haberi olmayan bir çok bayan taraftarımız stada giriş yapamadı. Biletlerin tamamının dağıtılmasına rağmen stadın bir hayli boş olmasının nedenlerinden biri emniyetin bu uygulaması oldu.

Türkiye’de kadınların futbola ilgisinin tavan yaptığı şu günlerde Trabzon’da yaşananlar Kadın Taraftarlar Derneği’ni ayaklandırdı. Karabük maçına gelen Trabzonspor’un kadın taraftarları, karşılaşmaya makyaj malzemelerinin alınmamasına büyük tepki gösterirken, Trabzon Kadın Taraftarlar Derneği olaya büyük tepki gösterdi. Dernek Başkanı Zümrüt Turgay, “Tam bir saçmalık” dediği uygulama için “Dünyada ilk kadın taraftar derneği Trabzon’dadır. Bunun gururunu yaşarken, Karabük maçına makyaj malzemelerimizin getirilmemesinin istenmesi bizi derinden üzmüştür. Kadının güzellik unsurlarından biri de makyajdır. Ne demek getirmeyeyim. Tam bir saçmalıktı... İlk kez böyle bir olayla karşılaşıyorum. Ben başkanım, benim çantamdan kalemimi bile aldılar. Bizim izlediğimiz hangi maçta olay olmuş ki böyle garip bir uygulama gerçekleştirilmiştir. Yazık, hem de çok yazık” ifadelerini kullandı.

KARAKÖSE: ERKEKLERE BAKSINLAR

Karadeniz Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Fatma Karaköse de öncelikle şiddetin her türlüsüne kesinlikle karşı olduğunu söyleyerek, “Kabullenebilir gibi değil bu uygulama. Daha önce ruj ya da pudramı atıldı ki makyaj malzemelerimizin getirilmemesi isteniyor. Çok yanlış bir uygulama. Erkeklerin attıkları bozuk paralar ya da çakmaklara baksınlar. Tekrar söylüyorumşiddetin her türlüsüne karşıyım ama kadınlarınmakyajmalzemelerinin elinden alınmaya çalışılması hiç yakışmadı” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

HTSPOR/ Haluk AYYILDIZ
Editör: TE Bilişim