1461 Trabzon Teknik Direktörü Kadir Özcan, bugün akşam saatlerinde evinde kalp krizi geçirdi. Yakınları tarafından hemen Haçkalı Baba Devlet Hastanesine kaldırılan Özcan, burada doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. 

Özcan'ın, hayatını kaybettiği Trabzon'da kısa sürede duyuldu. Bunun üzerine aralarında Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, Trabzonspor'un efsane isimlerinden Şenol Güneş, 1461 Trabzonlu futbolcular, Trabzonsporlu futbolcular, eski ve yeni yöneticiler hastaneye gitti. 

Burada Özcan, ailesine başsığılı dileyerek teselli etmeye çalıştıkları görülürken, Trabzonspor taraftarlar ve Kadir Özcan'ın sevenleri de hastaneye akın etti. Hastaneye önünde büyük bir kalabalık olduğu gözlendi. 

Bu akşam evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 1461 Trabzon Kulübünün Teknik direktörü Kadir Özcan’ın ölümüyle büyük üzüntü duyan birisi vardı ki, o hem Özcan’ın abisi hem de takım arkadaşıydı. 

FARUK ÖZAK: TRABZON TARİHİNİN EN FAYDALISIYDI

Kadir Özcan ile birlikte hem Sebat’da, hem de Trabzonspor’da uzun yıllar top oynayan AK Parti Trabzon Milletvekili ve eski Bakan Faruk Özak, acı haber ile adeta yıkıldı. Kadir Özcan’ın çok saygılı güler yüzlü, hiç kimsenin aleyhine konuşmayan dosdoğru bir insan olduğunu belirten Özak, ‘ Sabah idmana çıkmış, takımını çalıştırıp evine gitmiş. Maalesef evinde Hakka Yürümüş. Çok çalışkan ve Trabzon tarihinin en faydalı oyuncularından birisiydi. Bayramlarda maç esnasında gelir bizimle bayramlaşırdı. Büyük üzüntü içersindeyiz. Allah rahmet eylesin. Allah yakınlarına ve spor camiasına sabır versin’  ifadelerini kullandı.

KENDİSİYLE ÇALIŞMAYI ÇOK İSTEMİŞTİM

Akçaabat Spor Kulübü Başkanı Zeki Öztürk’de Kadir Özcan’ın vefat haberini Ankara’da aldığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

Dünya iyisi bir insandı. Onunla çalışma imkanımız hiç olmadı. Ama günaşırı görüştüğüm iyi bir dostumdu. İlerleyen zaman diliminde kendisiyle beraber çalışmayı çok arzuluyordum. Bu konuda da kendisiyle görüşecektim. En son kendisini İzmir’de kutlamak için aramıştım. Bana İstanbul’a geleceğini söyledi ama gelemedi. Şimdi acı haberini aldım. Çok iyi bir arkadaş. Çok iyi bir futbolcu, çevresiyle diyalogları çok iyi olan önemli bir değerdi bizim için. Tüm spor camiasının başı sağ olsun. Allah mekanını cennet eylesin" dedi.

SERDAR BALİ

Kadri Özcan ile aynı sahalarda top koşturan efsane futbolcularımızdan Serdar Bali, yas evinden birkaç kelime ile üzüntüsünü dile getirdi, ‘Acı haberi aldığımda inanmak istemedim. Büyük üzüntü içersindeyim. Camiamızın başı sağ olsun. Hayatımda tanıdığım en iyi kalpli, güler yüzlü, kimseyi kırmayan, çevresiyle çok sıcak diyaloglar kuran bir ağabeyimizdi. Trabzon tarihinin en başarılı futbolcularından biriydi. Birlikte top oynamaktan mutluluk duyduğum ender insanlar arasındaydı. Üzüntümü tarif edecek kelime bulamıyorum. Hepimizin başı sağ olsun" diye konuştu.

ÖZKAN SÜMER

Çok değerli bir kardeşimizdi. Çok başaralı bir futbolcu ve teknik adamdı. İnanın şu anda duygularımı paylaşacak durumda değilim. Dağınık bir durumdayım. Çok üzgünüm. Aklım başımda değil. Çok acı bir hadise. Allah Rahmet eylesin. Başımız sağolsun’ dedi. 

BÜLBÜL: AĞABEYİMİZİ KAYBETTİK

1461 Trabzon Başkanı Şaban Bülbül, "Futbolcular babalarını biz yöneticiler ise ağabeyimizi kaybettik. Biz kulüpte yöneticilik yaparken o da bize ağabeylik yapıyordu. Bugün Türk futbolu çok değerli bir ismini kaybetti" dedi.

TRABZON BELEDİYESİNDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 1461 Trabzon Teknik Direktörü Kadir Özcan’ın vefatından ötürü bir başsağlığı mesajı yayınladı

Kadir Özcan’ın Türk futbolu ve Trabzonspor için  büyük değer olduğunu ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzonspor’un şampiyonluklarında büyük emeği olan Kadir Özcan Hocamızın yaşamını yitirmesi ile büyük üzüntü yaşadık. Türk futboluna ve Trabzonspor’a her futbolcu hemde teknik adam olarak hizmet eden Kadir Özcan Hocamız hayatı buyunca elde ettiği başarılarla birlikte futbol tarihimize adını altın harflerle yazdırmıştır. Hocamız hem kişiliği, hem de futbol kimliğiyle birlikte hiç unutulmayacak bir değerdir. 61 yaşında bir kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Kadir Özcan Hocamıza Allah’tan rahmet, ailesine, Trabzon ile Trabzonspor camiasına ve Türk Futbol ailesine başsağlığı diliyorum”dedi.