Başkan Sadri Şener'in, Teknik Direktör Tolunay Kafkas ve yönetim kurulu ile yaptığı toplantıların ardından Emerson'un kadro dışı bırakılıp; Janko ve Yasin'in takımdan ayrı çalışacağı kararını alması sonrasında artçı sarsıntıların sürebileceği ifade edildi. 

Bundan böyle kendine dikkat etmeyen ve sahada yeterince mücadele etmeyen oyunculara taviz vermeme kararı alan yönetimin, milli maçlar için lige vereilecek arada başka önemli kararlar alabileceği gelen haberler arasında. 

Öte yandan Çarşamba günü yapılan operasyonun perde arkasında yaşananlarda ortaya çıktı. Futbolcularla tek tek konuşarak sıkıntıyı çözmeye çalışan Futbol Şube Sorumlusu Yılmaz Büyükaydın'ın, bu konuşmalardan elde ettiği raporu yönetime sunduğu, bu rapor sonrasında da yönetimin kurulunun Emerson'u kadro dışı bırakıp, Janko ve Yasin'i takımdan ayrı çalıştırma kararını aldığı öğrenildi. Bordo-Mavili yönetimin bu kararla, form grafiklerinde uzun süredir düşüş yaşayan bazı oyuncuların dikkatini çekmeye çalıştığı belirtildi. 

Başkan Sadri Şener yaptığı seri toplantıların ardından Trabzon'dan ayrılırken, yönetimin kurulu üyesi arkadaşlarından da maç gününe kadar takımı yalnız bırakmamaları istedi. 

Kasımpaşa karşısında alınan mağlubiyetin ardından futbolcularını Beşiktaş maçına hazırlamaya çalışan Tolunay Kafkas'ın, Cumartesi akşamki maça farklı bir 11'le sahaya çıkması bekleniyor. Serkan Balcı'yı tekrar savunmanın sağına çekmeyi planlayan Kafkas'ın, orta sahada da yeni isimlere şans vereceği ifade edildi.