Yaklaşık 3.5 saat süren toplantıya 1967 Trabzonsporlular Derneği Genel Başkanı Alaattin Hatayoğlu, Trabzonspor'un son gerçekleşen kongresine başkan adayı olarak katılan Muharrem Usta, esski Trabzonspor Yöneticisi Ahmet Çubukcu, eski efsane futbolcu Hüseyin TOK ,Gazeteci Yazar Osman Başkır,Kamil Anahar, İşadamı Ali Günaydın, Gençağa Meriç, Haydar Uzun ve dernek yöneticileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Alaattin Hatayoğlu,"bu kahvaltılı toplantılarının amacının camiaya mal olmuş eski futbolcu, başkan ve yöneticilerle Trabzonspor geleceği için ne yaparız diye fikir alış verişi yapıyoruz." şeklinde konuşarak bu toplantılarının devam edeceğini söyledi.

Hatayoğlu ,"Trabzonspor kulübünün temsil noktasında iyi idare edilmiyor. Hacıosmanoğlu ve yönetimin çok kötü sınav veriyor. Trabzonspor Yönetimini bilinsizce yaptıkları transferle kulübü borç batağına sürüklediklerini ve 1 sezonda 30 futbolcu transferi ile ancak transfer şampiyonu olur." Dedi.

Bugün çok ciddi hakem hataları olmadığı sürece Fenerbahçe takımını Kadıköy'de Trabzonspor'un yeneceğini iddia eden Hatayoğlu," yeter ki Trabzonspor ruhu sahaya yansısın" diyerek takımna olan inacını dile getirdi..

Kahvaltıya katılan Muharem Usta ise, "Trabzonspor'un profesyonelce yönetilmesi gerekiyor. Ekonomik tablonun iyileştirilmesi noktasında tasarrufa gidilmesini, mevcut Hacıosmanoğlu yönetimini dikkatle izliyoruz." Dedi

"Kongrede aday olacak mısınız?" sorusuna ise "Trabzonspor'a her alanda her zaman hizmet  etmeye devam edeceğiz" derken adaylık için net ifadeler kullanmadı.

Akşam oynanacak ve maçı Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda izleyeceğini belirten Usta, "Fenerbahçe'yi yeneriz yeter ki futbolcular aşırı stres yapmasın, gerginlik Trabzonspor'a zarar verir." Şeklinde sözlerini noktaladı.

Efsane futbolcu Hüseyin Tok ise, "takımı sahadan çekerim" diyen Hacıosmanoğlu'na tepki gösterek "böyle bir açıklamanın yapılmasını talihsizlik olarak görüyorum. Bizim dönemimizden bu zamana kadar Trabzonspor'un bu şartlarda mücadele edildi. Mücadele edilerek bunların üstesinden gelinir." Dedi.