Onur Kıvrak'ın talihsiz sakatlığı herkesi üzüntüye boğdu. Yıldız kaleci, 6 ay boyunca sahalardan uzak kalacak. Trabzonspor'un kalesini ise, ikinci kaleci Fatih Öztürk ile şans bulması hâlinde üçüncü kaleci İbrahim Demir koruyacak.

FATİH ÖZTÜRK KİMDİR?
Onur Kıvrak'ın ardında görev bekleyen ve Legia Varşova maçında Onur sakatlandıktan kaleyi devralan Fatih Öztürk, 1986 yılında Fransa'nın Phalsborg şehrinde doğdu. Profesyonel futbol hayatında 22 yaşında Eyüpspor'da adım atan Fatih, 2010-2011 sezonunda, o dönem Spor Toto 3. Lig 3. Grup'ta mücadele eden Gölcükspor'a kiralandı. Fatih, burada 33 maça çıktı. Gölcükspor, o yıl sezonu 51 puanla 6. tamamladı. Ortaya koyduğu performansla özellikle 1. Lig'den birçok kulübün dikkatini çeken genç kaleci, 2011-2012 sezonunda 1461 Trabzon'a transfer oldu. 2. Lig Kırmızı Grubu 62 puanla şampiyon tamamlayarak 1. Lig'e yükselen 1461 Trabzon'un kalesinde o sezon 30 maça çıkan Fatih, kalesinde toplam 22 gol gördü. 1461 Trabzon, 2012-13 sezonunu 53 puanla 3. tamamlarken takımın kalesini yine Fatih koruyordu. Fatih Öztürk, bu sezonda 8'i Türkiye Kupası, 33'ü lig maçı olmak üzere toplam 41 karşılaşmada forma giydi, 39 gol yedi, 1 de kırmızı kart gördü.

2013/14 sezonunda Trabzonspor'a transfer olan Fatih Öztürk, sezon başında bir sakatlık geçirdi ve yıl boyunca sadece son haftadaki Antalyaspor maçında forma giydi. Fatih, bu karşılaşmada gol yemedi. Genç kalecinin bu sezon oynadığı ilk maç ise Legia Varşova mücadelesi oldu. Avni Aker'de oynanan karşılaşmanın 26. dakikasında sakatlanan Onur Kıvrak'ın yerine oyuna dahil olan ve maç sonuna kadar kaleyi koruyan Fatih, bu mücadelede gol yemedi. Bordo-Mavililer'in pazar günü çıkacağı Karabükspor maçında Teknik Direktör Vahid Halilhodziç'in, Onur'un yerine Fatih'e görev vermesi bekleniyor.

İBRAHİM DEMİR KİMDİR?
Bordo-Mavililer'in 3. kalecisi İbrahim Demir, Onur Kıvrak'ın sakatlığının ardından Fatih Öztürk'ün yedeği olacak. 1995 yılında Trabzon'da doğan İbrahim, futbola Trabzonspor'un alt yapısında başladı. 11 yaşından beri kulüp bünyesinde yer alan genç kaleci, bugüne kadar Trabzonspor'da hiçbir maçta görev almadı. İbrahim, Fatih Öztürk'ün yaşayabileceği olası bir sıkıntı hâlinde Bordo-Mavililer'in kalesini koruyacak.
Editör: TE Bilişim