Siyah-Beyazlılar, Trabzonspor'un kaptanı için kulübüyle her konuda anlaşma sağladı. Beşiktaş 29 yaşındaki başarılı file bekçisi için 3 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek, Tolga Zengin de bir kaç gün içinde yeni takımının kampına katılacak.

Transfer döneminin en çok konuşulan isimlerinden biri olan Tolga Zengin’in yeni adresi nihayet belli oldu; Trabzonspor’un kaptanı,  yeni sezondan itibaren Siyah- Beyazlı formayı giyecek. Ayrıntılara gelince... Karadeniz temsilcisinin altyapısında yetişen ve 17  senedir aynı takımda mücadele veren Tolga Zengin, geçtiğimiz sezon yaşadığı sakatlık sonrasında eldivenleri Onur Kıvrak’a  kaptırmış, oynadığı kupa maçlarında ise harikalar yaratmıştı. Yeni sezon öncesinde bir hava değişikliği de isteyen 29 yaşındaki  oyuncu, kaleci arayışındaki Beşiktaş’ın listesine girdi. Hem Önder Özen hem de Bilic’in onay vermesiyle yönetim düğmeye bastı,  Trabzonspor ile pazarlıklar başladı. 

Beşiktaş ile Bordo- Mavili yönetim arasındaki pazarlıklar son 15 günde küçük rakamlarda sıkıştı  kaldı. Kaptanı için yönetim 3 milyon Euro’da diretti ve Beşiktaş da en son 2 milyon 750 bin Euro’ya kadar çıktı. Ardından Tolga Zengin’den de alacağının  250 bin Euro’sunu kulüpte bırakma hamlesi ve hatırlı dostların müdahalesi gelince transfer dün bitti. İşte Tolga’nın ücreti Tolga Zengin’in  Trabzonspor ile olan sözleşmesi bugün fesh edilecek, ardından da başarılı kaleci takımının yurt dışı kampına katılacak.  Beşiktaş’tan yıllık 1.3 milyon Euro garanti para kazanacak olan milli file bekçisine, Siyah-Beyazlılar maç başı ücreti olarak da 10 bin Euro ödeyecek.