Onur Kıvrak ve Jose Bosingwa’nın yokluğunda kaptanlık pazubandının kimin takacağı merak konusuydu. Bordo-Mavililer’in böylesine kritik maçta Ersun hocanın saha içindeki temsilcisi Özer Hurmacı oldu. Önceki gün Trabzonspor ile olan sözleşmesi 4 yıl uzatılan 29 yaşındaki futbolcu, 90 dakika sahada kalmasına rağmen çok silik bir görüntü çizdi. Kasımpaşa’dan 1.2 milyon Euro’ya bonservisi alınan Özer, bu zaman zarfında rakip kaleye hiç şut çekemedi.

Mecburi kadro

Jose Bosingwa’ın 6 ay sakatlanmasının ardından Trabzonspor teknik heyeti Eskişehirspor maçı öncesi bir şok da Cardozo’dan yaşamıştı. Son antrenmanda sakatlanan ve kendini kötü hissetiğini Ersun hocaya aktaran 31 yaşındaki futbolcu, Eskişehir’e götürülmedi. Tam 5 futbolcusundan sakatlıklardan dolayı yararlanamayan deneyimli çalıştırıcı, sol beke Yusuf Erdoğan, forvette ise Deniz Yılmaz’a şans vermek zorunda kaldı.

Erkan’dan kritik hata

Trabzonsporlu taraftarların odak noktası olan ve özellikle 2-0’lık Beşiktaş yenilgisi sonrası yoğun şekilde eleştirilen Erkan Zengin dün yine çok kritik bir hata yaptı. Takım olarak hücum halindeyken 32. dakikada topu rakip ceza yayının biraz ilerisinde kaptıran İsveç asıllı futbolcunun bu hatası, Trabzonspor kalesinde gole dönüştü. Mori’nin attığı golün hazırlayıcısı olan bu pozisyon sonrası Ersun hoca yedek kulübesinde sinirlerine hakim olamadı.

4 isim eski takımına karşı

Eskişehir-Trabzonspor maçında ayrıca çok tesadüfler de yaşandı. Ev sahibi takımda Mustafa Yumlu ve Emre Güral eski takımlarına karşı mücadele etti. Devre arasında Eskişehirspor’dan Fırtına’nın yolunu tutan Erkan Zengin de bu kategorinin içerisine girdi. En önemlisi ise Ersun Yanal oldu. 2011-2013 sezonları arasında Kırmızı-Siyahlılar’la çok başarılı işlere imza atan Yanal’ı taraftarlar da unutmadı, maçtan önce tribünlere çağırarak tempo tuttu.
Editör: TE Bilişim