Tecrübeli kalecinin menajerliğini yapan Kanat Ayas, Zengin'in oynayamadığı için takımdan ayrılmak istediğini söylerken;  "Tolga, kulübün sözleşmeli oyuncusudur. 2016 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Şuan Beşiktaş dahil hiç bir kulüp ile anlaşma yapmadık. Onur şuan formda ve kalede o var. Tolga'da oynayamadığı için kulüpten ayrılmak istiyor. 30 yaşına geldi ve sürekli oynamak istiyor. Beşiktaş'tan bir istek oldu ama bir anlaşma, bir imza söz konusu değil. Yönetimde bazı belirsizlikler var bunlar çözülünce durumda netleşir. Yani Tolga için söz yönetimde. Önce kulüplerin onlarla anlaşması gerekiyor" dedi.

SÖZLEŞMESİNDE 5 MİLYON EURO'YA SERBEST KALIR MADDESİ VAR

2003 yılından beri Trabzonspor forması giyen ve kaptanlık görevini üstlenen tecrübeli eldivenin 31 Mayıs 2016'ya kadar sözleşmesi bulunuyor. Tolga Zengin'in Trabzonspor ile yaptığı sözleşmede ise 5 Milyon Euro'ya serbest kalır maddesi bulunmakta.

YÖNETİM 'EVET' DEMİŞ

Kadrosunda Türkiye’nin iki önemli kalecisini barındıran Trabzonspor’da yönetimin, Beşiktaş’tan Tolga Zengin için gelen resmi teklife “Evet” dediği ifade edildi.

Gelen bilgilere göre iki kulüp arasında anlaşma sağlandı ve hatta Siyah-Beyazlılar; deneyimli eldivene yıllık kazancı olan 2 milyon 400 bin TL’nin biraz üstünde para vermeyi bile kabul etti.

MAYIS AYINDAN SONRA NETLEŞECEK

Ancak başkan Sadri Şener ve yönetiminin erken kongre kararı alması, transferin beklemeye alınmasına neden oldu. Mayıs ayında yapılacak kongrenin durumuna göre Tolga konusunun yeniden ele alınacağı ifade edildi. Bir diğer kalecisi Onur Kıvrak’ın da Galatasaray ile adının anılmasına rağmen Tolga’yı Beşiktaş’a verme kararı alan Bordo-Mavili takımın, Onur ile de yeni sözleşme yapacağı ve takımdan ayrılma riskinin önünü keseceği belirtildi.

Öte yandan Akşam Gazetesi'nin bu haberi taraftarldan büyük tepki çekti. Taraftarların akıllarına Tolga Zengin'in menajer var mıydı? sorusu gelirken TFF'nin resmi internet sitesinde Kanat Ayas, kaptanın menajeri olarak geçiyor.

Kaynak: AKSAM / Uğur Asarlı