Kardemir Karabükspor Başkanı Nevzat Şahin, önceki gün Trabzonspor ile oynadıkları maç sonrasında, karşılaşmanın olduğu Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nın zeminiyle ilgili yaşanan tartışmalara ilişkin açıklamalar yaptı..

Şahin, Metin Türker Spor Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, maçlarını oynadıkları Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nın zemininin Türkiye'nin en iyi zeminine sahip olduğunu söyledi.

Stattaki onarım çalışmaları sürdüğü için zeminin son bir hafta içinde bozulduğunu belirten Şahin, ''Bu durumdan dolayı herkesten özür diliyoruz. Bu sahanın zemini bir ay içinde yeniden düzeltilecek'' diye konuştu.

Trabzonspor maçından sonra saha zemini nedeniyle çok eleştirildiklerini ve buna saygı duyduklarını ifade eden başkan Şahin, şöyle konuştu:
''Bu durum üzerinden başka kurumların yıpratılmak istenmesine de anlam veremiyoruz. Bu sahada biz de oynamak istemezdik. Biz her türlü eleştiriye açığız. Ancak bu saha yüzünden federasyona saldırılması bizi üzdü. Kurumların yıpratılmaması lazım. Hepimizin TFF'ye ihtiyacı var. Bu kurumu çok önemsiyoruz. Bu saha nedeni ile biz dersimizi aldık ve gerekeni yapacağız. Maçlarımızı nerede derlerse orada yaparız. Bizim üzerimizden TFF'nin yıpratılmasına son derece üzüldük. Bizim üzerimizden eleştirilere maruz kalan federasyon başkanı ve yetkililerinden özür diliyorum'' diye konuştu.

Bir önceki sezon Trabzonspor'un maçlarını yaptığı stadında zemininin çok kötü olduğunu, ancak kendilerinin bu durumu hiç bahane olarak göstermediklerini belirten Şahin, şöyle devam etti:
''Üniversite oyunlarından sonra biz ilk maçı onların sahasında yaptık ve yenildik. Benim futbolcum Deumi o sahada sakatlandı ve hala sakat durumdadır. Biz bunu bu kadar büyütmedik ve sahaya bağlamadık. Trabzonspor bizim ağabeyimiz. Örnek aldığımız bir takım. Onun başarıları bizi gururlandırır. Biz, yaşanan sıkıntılarda her zaman olumlu olmaya çalıştık. 14 kulüp, 4 büyük abisinden sevgi bekliyor. Bizi figüran görmesinler, sevgi göstersinler ki saygı görsünler. Buna hakkımız var. Biz ağabeyimizden sevgi bekliyoruz. Bizim üzerimizden başkalarının yıpratılması bizi üzüyor. Kimin kiminle derdi varsa bizi alet etmesin. O sahada benim futbolcularım da mücadele etti. Maç berabere bitti. Yenerdik, yenilebilirdik de. Taraftarlar, bize 'şikeci' diye bağırdı ama benim taraftarım buna rağmen sesiz kaldı.''

-Trabzonspor'un teklifi-
Karşılaşma öncesinde Trabzonsporlular ile maçın başka ilde oynanmasını değerlendirdiklerini ancak başka alternatifleri olmadığı için Karabük'te oynamak zorunda kaldıklarını ifade eden Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:
''Biz 'Trabzonspor maçını nerede isterlerse oynarız' dedik. 'Ankara'da' dediler, 19 Mayıs Stadı bakımda. Bolu'da, Zonguldak'ta, Kastamonu'da oynayamayız. Aydınlatma yok. 'Trabzon'da oynayalım' dedim, cezaları varmış orası da olmadı. Bana 'İstanbul'da Olimpiyat Stadı'nda oynayalım' dediler. Trabzonsporlular maçı 'Olimpiyat Stadı'nda oynayalım, 60 bin kişi gelir, siz de para kazanırsınız' dedi. Bu benim zoruma gitti. 60 bin Trabzonspor taraftarına oynayacağıma, Trabzon'a gider oynarım. 'Samsun'da oynayalım' dediler, bize orası 400 kilometre. Benim taraftarım da takımını özledi. Çevre illerden bizim maçlarımıza gelenler var. Biz de aynı şartlarda oynadık. Bizim stada patates tarlası diyorlar, evet doğru. Zaruret vardı, oynadık berbere kaldık. Galip gelseydik, kim bilir neler diyeceklerdi. TFF'ye hepimizin ihtiyacı var. O olmasa mahalle maçlarına döner maçlar. Bu eleştirileri TFF ve biz hak etmedik.''

Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Nevzat Şahin, ligin 3. haftasında sahalarında Beşiktaş ile karşılaşacaklarını, istenmesi halinde istedikleri yerde bu maçı oynamayı kabul edeceklerini de sözlerine ekledi.