Spor Toto Süper Lig'in 6. hafta maçında Kardemir Karabükspor ile Trabzonspor karşı karşıya gelecek. 1 Ekim 2016 Cumartesi günü Karabük Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu'nda oynanancak mücadele saat 16.00'da oynanacak.Karşılaşmayı Hüseyin Göçek yönetecek.

Muhtemel 11'ler

K. KARABÜKSPOR:
Ahmet Şahin, Rodic, Dany, Barış, Latovlevici, Traore, Ceyhun, Poko, Skulason, Tanase, Yatabare

TRABZONSPOR: Onur, Zeki, Mustafa Yumlu, Durica, Mustafa, Akbaş, Onazi, Okay, Bero, Mehmet Ekici, Muhammet Demir, Suk (N’Doye)

Dış sahada en son 2 Nisan 2016’da Antep’i yenen Trabzonspor, o tarihten sonra bir daha deplasmanda kazanamadı. Geçtiğimiz haftaki Konya galibiyetiyle hayata dönen Bordo-Mavililer’in hedefi, bugün Karabük’ü mağlup ederek bir seri yakalamak.

Trabzonspor’da geçtiğimiz haftaki Konyaspor galibiyeti 3 haftalık kötü izleri silmiş, moralleri yükseltmişti. Ersun Yanal ve öğrencilerinin şimdi yepyeni bir hedefi var; 5 maç sonra deplasmanda kazanmak! Bugün Kardemir Karabükspor ile kozları paylaşacak olan Bordo-Mavililer, dış sahadaki son 3 puanını geçtiğimiz sezonun sonlarında Gaziantep’e karşı almıştı. Bu 90 dakikada elde ettiği galibiyetle riskli bölgenin de dışına çıkan Karadeniz temsilcisi, sonrasında ise deplasman zaferini unuttu. 2015-2016’da Gençler’e 3-1, Eskişehir’e 1-0, Antalya’ya ise 7-0 kaybeden Trabzonspor, yeni sezonda da Gaziantepspor’a 1-0, ligin yeni takımı Alanyaspor’a ise 3-0 yenilmekten kurtulamadı.

Kastamonu’dan Karabük’e...

Bu süreçte 5 maçta tam 14 gol yiyen ve rakip fileleri sadece 1 kez havalandıran Trabzonspor, bugün yeni kadrosuyla açtığı beyaz sayfaya bir deplasman galibiyeti ekleyip, o yöndeki kötü gidişi durdurmakta kararlı. Igor Tudor yönetiminde farklı bir futbol anlayışına bürünen ve pozitif futboluyla dikkat çeken Karabük için Bordo- Mavililer dün öğle saatlerinde yola çıktı. Karabük’te havalimanı olmadığı için dün özel uçakla Kastamonu’ya giden Karadeniz temsilcisi, ardından karayoluyla maçın oynanacağı şehre gidip kampa girdi.

Önce kazanan kadro

Trabzonspor’da teknik direktör Ersun Yanal, kazanan kadroyu bozmuyor... Konyaspor’u mağlup eden ilk 11’i Kardemir Karabükspor deplasmanında da koruyacak olan deneyimli çalıştırıcının, bu kez kulübede oturacak isimlere daha fazla süre vermesine ise kesin gözüyle bakılıyor.

Hafta içindeki antrenmanlarda hocaları Yanal’ın verdiği mesajı alan ve formunu yükselten Castillo, İbanez ve N’Doye’un Karabük’te şans bulacağı belirtildi. Futbolcularıyla dünkü Karabük yolculuğu öncesinde bir toplantı yapan Ersun Yanal’ın, “Hepinize çok güveniyorum. Kazanamadığımız maçlardan sonra bile, ‘Bu takımı bu futbolcular ayağa kaldıracak’ dememin sebebi sizlersiniz. Konyaspor maçının özellikle 2. yarısındaki mücadele bize galibiyeti getirdi. Bu istek ve arzuyu sürdürürsek yenemeyeceğimiz rakip yok” mesajlarını verdiği öğrenildi.

Kulübedeki Yanal Volkan Kazak!

Konyaspor maçında hakemle girdiği diyaloglar sonrası tribüne gönderilen Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal’a Disiplin Kurulu tarafından 2 maç men cezası kesilmişti. Bu nedenle deneyimli çalıştırıcı, bugünkü Kardemir Karabükspor mücadelesinde tribünde olacak. Yanal, saha kenarındaki yetkilerini ise yardımcısı Volkan Kazak’a emanet etti. 90 dakika öncesinde teknik kadronun son bir toplantı daha yapacağı ve tablonun şekilleneceği vurgulandı.

Güray&Uğur, Akhisar maçına yetişecek

Sakatlıkları sebebiyle Kardemir Karabükspor kafilesine dahil edilmeyen Uğur Demirok ve Güray Vural ile ilgili olarak kulüpten bir bilgi mesajı yayınlandı. Son antrenmanlarda takımdan ayrı olarak düz koşu yapan 2 futbolcu için yapılan açıklama şöyle: “Sakatlıkları devam eden oyuncularımız Uğur Demirok ve Güray Vural’ın doktor kontrolünde saha çalışmaları yoğun bir şekilde sürmektedir. Her iki oyuncumuzun Akhisar Belediyespor maçına kadar hazır hale gelmeleri planlanmaktadır.”
Editör: TE Bilişim