Bordo-mavili takım ile aynı renkleri taşıyan ve Osmanlı İmparatorluğu tarafından 1847 yılında İrlanda halkına 'büyük kıtlık' döneminde gönderilen yardımın ulaştırıldığı şehrin takımı olduğu belirtilen Drogheda United ile bir süre önce başlayan diyalog sürecinin her geçen gün ilerlediği kaydedildi.

Ableminde ay ve yıldız bulunan Drogheda United ile Trabzonspor arasında maç yapma önerisinin büyükelçilik aracılığıyla iletildiği ve Trabzonspor'un konuya sıcak baktığı, buna göre planlama yapıldığı belirtildi.

Trabzonspor'un özel uçak ile İrlanda'ya giderek maçı oynadıktan sonra Trabzon'a döneceği kaydedildi.

Yener: ''İlişkiler gelişecek''

Kulüp genel sekreteri Hasan Yener,   yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nde gelecek dönem İrlanda'nın dönem başkanı olacağını söyleyerek, ''İki ülke arasında, iki kulüp arasında ilişkileri geliştirme adına büyükelçilik aracılığıyla bize yapılan maç teklifine sıcak bakıyoruz. Uygun olursa martta mili maç arasında kardeş kulübümüzle maç yapmayı planlıyoruz'' dedi.

Drogheda United takımının Osmanlı İmparatorluğu'nun İrlanda'da 'büyük kıtlık'' döneminde ulaştırıldığı yardımın yapıldığı kentin takımı olduğunu ifade eden Yener, ''Renkleri bordo-mavi ve ambleminde ay-yıldız var. Türkiye'ye, Trabzonspor'a çok sıcak bakıyorlar. Biz de ilişkilerin geliştirilmesini istiyoruz'' diye konuştu.

Taraftarların dostluğu

Aralarındaki coğrafi uzaklığa rağmen ''bordo-mavi aşkı''nda birleşen Trabzonspor ve Drogheda United taraftarları, birbirlerinin de maçlarına giderek, destek veriyor.

Trabzonspor'un geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde PSV Eindhoven takımı ile Hollanda'da yaptığı karşılaşmaya Drogheda United taraftarları gelirken, Trabzonspor taraftarlarının da İrlanda'ya gideceği öğrenildi.

İrlandalı ve Türk bordo-mavili taraftarlar, birbirlerine forma, atkı, bayrak gönderip, internet üzerinden sohbet ederek iletişimi sürdürüyor.