Trabzonspor’da artık tüm gözler bu akşam ligde oynanacak Kayserispor mücadelesine çevrildi. Ligin ikinci yarısına kötü başlayan ve henüz 3 puanla tanışamayan Bordo-Mavililer, bir an önce kötü gidişe dur deyip, yeniden üst sıralardaki yerini almaya kararlı. Taraftarı önündeki son maçta Akhisar Belediye’ye 4-2 yenilen Trabzonspor’da bu maçın ardından Mustafa Akçay görevinden istifa etmişti. Hami Mandıralı, ilk kez bu akşam Hüseyin Avni Aker Stadı’nda takımın başında sahaya çıkacak. Akhisar karşısında taraftarın büyük protestolarına maruz kalan futbolcular, Kayserispor karşısında tribünlerle barışıp yeniden Avni Aker’i rakipler için cehenneme çevirmek istiyor. Bu mücadelenin bir başka önemi de Juventus rövanşı öncesinde oynanacak olması. Kayseri karşısında yaşanacak bir kayıp, Perşembe gecesi oynanacak rövanş öncesi futbolcuların moralini alt üst edecek. İşte tüm bu nedenler, Bordo-Mavililer’in mücadeleye ‘sadece 3 puanlık bir maç’ olarak değil, daha önemli bir sınav gözüyle bakmalarını sağlıyor.

Emre ve Henrique sahada

Tüm bu etkenleri göz önünde bulunduran Hami Mandıralı, oyuncularını maça mutlak galibiyet parolasıyla hazırlıyor. Rakibi yarı sahasında bekleyen, savunmaya öncelik veren anlayışın yerine; önde basan ve oyunun kontrolünü elinde tutmak isteyen bir Trabzonspor yaratmaya çalışan genç çalıştırıcı Karabükspor deplasmanında bu yeni anlayışın ilk sinyalleri vermişti. Juventus gibi zorlu bir mücadelede bile ikinci yarıda hücumu düşünen, gol arayan bir Fırtına izleten Mandıralı, bu akşam da ofansif futbol oynayan bir takım sahaya sürmeyi planlıyor. Henrique ve Emre Güral’ın birlikte sahaya çıkmaları bekleniyor. Emre maç içerisinde zaman zaman sola yakın oynayacak, gerektiğinde Henrique’nin yanına geçip forvet hattını çiftleyecek. 

Muhtemel 11'ler

Trabzonspor: Onur, Bosingwa, Mustafa, Aykut, Kadir, Bourceanu, Colman, Olcan, Adrian, Emre, Henrique

Kayserispor: Sinan, Cüneyt Köz, Levent Gülen, Mijailovic, Ömer Bayram, Abdullah, Tziolis, Taner Yalçın, Vanek, Mouche, Bobo

STAT: Avni Aker

SAAT: 19.00

YAYIN: Lig TV

HAKEM: Fırat Aydınus