Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veren Trabzonspor, ligde bu akşam Torku Konyaspor'a konuk olacak. Bu sezon dış sahada kötü bir grafik sergileyen bordo-mavililer, kazanarak hem fobisini yenmeyi hem de Galatasaray derbisi öncesi moral bulmayı arzuluyor. 

4. sıraya yükselecek 
Ligde 43 puanla beşinci sırada bulunan Fırtına, kazanması halinde maç fazlasıyla Başakşehir'i geçerek, 4'üncü sıraya yükselecek. Teknik direktör Ersun Yanal, üç puandan başka bir sonucu akıllarından geçirmediklerini söyledi. Konyaspor'un da sahasında etkili oynadığını belirten tecrübeli çalıştırıcı; "Biz Trabzonspor'uz ve her maçı kazanmak için sahaya çıkarız. Sezonun ikinci yarısında iyi performans sergilediğimizi düşünüyorum. Kalan 27 puanın hepsine talibiz. Torku Konyaspor'u da yenerek çıkışımızı sürdürmek istiyoruz" dedi. İç sahada olduğu gibi dış sahada kazanmayı da artık alışkanlık haline getirmeleri gerektiğini vurgulayan Yanal, "Torku Konyaspor karşısında oyuncularım kendilerine yakışan futbolu ortaya koyacaktır. Buna inanıyorum" dedi. Öte yandan Trabzonspor, son 6 deplasman maçında sadece 1 galibiyet alabildi. 

Kenetlendiler 
4 karşılaşmada mağlup olurken, 1 kez ise berabere kaldı. Bordo-mavili futbolcular da iyi hazırlandıklarını belirterek, "Kazanıp taraftarımızı sevindireceğiz" dediler. 

Fotomaç / Yunus EMRE SEL
Editör: TE Bilişim