Trabzonspor ile Fenerbahçe’nin karşılaşacağı maçın günler öncesinde Trabzon’u terör kenti gibi gösderen ulusal basının ekmeğine yağ süren Vali Öz’ün açıklamaları şehirde büyük tepkiye neden olmuştu.

Vali Öz’ün taraftarı kışkırtacak açıklamasına rağmen, grup liderlerinin sağduyu mesajları ortamın yumuşamasına neden olmuştu. Beklenen adaletin bir türlü gelmemesi Trabzonsporlu taraftarları eylem yapmaya zorlasa bile, Fenerbahçe maçında Trabzonspor taraftarının tek düşüncesi alınacak galibiyetti.

VOLKAN’IN HAREKTELERİ

Maç başlamadan önce ısınmak için sahaya çıkan Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel, deniz tarafı kale arkası tribününe sıkça dönerek hakaretler etmesi taraftarın sabrını zorladı. Fakat en büyük dersin alınacak galibiyet olduğuna inanan taraftarların büyük bir kısmı tahriklere sadece tezahüratlar ile cevap verdi.

KESKİN NİŞANCILAR SOSYAL MEDYAYA DÜŞÜNCE
Vali Öz’ün günler öncesinden yaptığı açıklamanın görüntüleri sosyal medyada yayılmaya başlayınca, Trabzonsporlu taraftarlar telefonlarında gördükleri fotoğraflara önce inanamadı. Sonrasında keskin nişancıların evlerin çatılarında görev almasını kabullenemeyen taraftarlar tepkisini sertleştirdi. Volkan Demirel’in tahrikleri de devam edince, Trabzonsporlu taraftarlar bireysel olarak çileden çıktı. Provokasyon iddiaları üzerine Trabzonsporlu taraftarlar, “ şehrimizi terör şehri gibi göstermeleri ağrımıza gitti. Hakkımız yenmesine rağmen en büyük dersi sahada vereceğimize inanarak buraya gelmiştik. Fakat keskin nişancıların fotoğraflarını görünce, Volkan Demirel’in de tahrikleri buna eklenince sabrımız taştı.” Dedi.

Fotoğrafların internete düştüğü anlarda, Avni Aker'de yoğunluk nedeniyle internet bağlantısı uzun bir süre yapılamadı.

Kaynak: HaberTS

Editör: TE Bilişim