Trabzonspor Medical Park'ta Trabzon’da bulunan yöneticiler, bu sabah Zorlu Grand Otel’de basın toplantısı düzenlediler. Yönetim  adına konuşma yapan Genel Sekreter  İbrahim Kul, “Kombine kartlarımızı bugün satışa çıkardık. Hayırlı olsun. Taraftarımızın kombine kartlarımıza büyük ilgi göstereceğine inanıyorum” dedi.

Genel Sekreterimiz İbrahim Kul şöyle konuştu:

“Geçtiğimiz sezon Türkiye 1. Basketbol Ligi’ne yükselen kulübümüzün öncelikli amacı Trabzon’da basketbol kültürünü oluşturmaktı.

Geçtiğimiz sezondan bu yana gerek geçmiş yönetimimiz gerekse de mevcut yönetim kurulumuz, teknik heyetimiz ve idari personelimizin üstün gayretiyle bu yolda çok önemli adımlar attık.

Öncelikle, geldiğimiz bu noktada bizlerden hiçbir zaman maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Kulüp Sponsorumuz Medical Park Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Muharrem Usta’ya teşekkürü borç biliriz.

Geçtiğimiz sezon liglerin başlamasına kısa bir süre kala oluşturulan kadro, alınan 13 galibiyetle kulüp tarihimizin galibiyet rekorunu kırıp ligi 9. sırada tamamladığı gibi, yine tarihte ilk kez Avrupa Kupaları’nda mücadele etme hakkı elde etti.

Sadece A takımda değil, altyapıda da çok önemli, başarılar elde ettik. Altyapı Sorumlumuz Milan Kotarac yönetiminde geçtiğimiz sezon tüm alt yapı kategorilerimizde bölge şampiyonluğu yakaladık. Anadolu Şampiyonalarında mücadele ettik. Genç Takımımız, yine Trabzon Basketbol tarihinde bir ilki gerçekleştirip Türkiye Şampiyonası’nda mücadele etti.

Tüm bunlar bizi çok mutlu ettiği gibi, rehavete sevk etmedi. Aksine, yakalanan başarılar çıtayı daha da yukarı taşıyarak bizleri daha da büyük bir sorumluluğun altına itti. Biz Trabzonspor Medical Park Basketbol Kulübü yöneticileri de, mükemmel bir ekip anlayışı çerçevesinde bu yıl daha da büyük başarıların altına imza atmak için kolları sıvadık.

Bu yıl tüm transferlerimizi oldukça erken sayılabilecek bir sürede tamamladık. Teknik heyetimizle koordineli bir şekilde hareket edip, alternatifli bir kadro oluşturduk.

Geçtiğimiz sezon kadromuzda başarılı bir grafik çizen Tutku Açık, Caner Şentürk, Can Korkmaz, Jerome Randle ve Andrija Stipanovic ile yeniden anlaşma sağladık. Ardından yabancı oyuncular olarak İtalya Ligi’nde başarılı bir grafik çizen Hardy, geçtiğimiz sezon Aliağa Petkim’de, forma giydiği süre boyunca mükemmel bir performans ortaya koyan Marshall, Sırbistan Milli takımının yıldızı Velickovic ve İtalya Ligi’nde şampiyon olan Emperio Armani Milano Kulübünün Pivot’u Gani Lawal’ı kadromuza kattık.

Yerli oyuncu olarak ise, Mersin BŞB.’den Nusret Yıldırım, Torku Konya Selçuk Üniversitesi’nden Yunus Akçay, Uşak Sportif’ten Alper Saruhan ve son olarak da Hasan Yiğit Seçkin’i kadromuza dahil ettik.

Geçtiğimiz sezon altyapımızdan A takıma dahil edilen Mustafa Baştürk, bu sezon da kadromuzda yer aldı. Mustafa’nın bu sezon kendisini daha fazla geliştirerek takımımıza daha fazla katkı vereceği inancındayız.

Mücadele edeceğimiz Türkiye Birinci Basketbol Ligi, Spor Toto Türkiye Kupası ve EuroChallenge Cup’ta başarılı olacak bir kadro oluşturduğumuzu düşünüyoruz.

Ancak şunu da çok iyi biliyoruz ki; başarı için tek faktör, oluşturulan kadro değildir. Birlikte hareket eden bir camia, takımın olası başarısında büyük pay sahibidir.

Çok şeyi hedeflediğimiz yeni sezonda en büyük ihtiyacımız taraftarımız olacaktır. Liglerin başlamasına kısa bir süre kala sezonluk kombine kart satışlarımızı da başlatmış bulunmaktayız.

Kombine kart fiyatlarını 100 TL olarak belirledik. Kombine kart satış merkezlerimiz de, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yer alan Kulüp Binamız, Meydan tanjant mevkiinde yer alan Hummel Mağazası ve Forum Alışveriş Merkezi’nde yer alan Hummel Mağazası’dır.

Camiamızın, yarıştığı her kulvarda başarıya aday bu güçlü kadromuza destek olarak, satışa çıkardığımız kombine kartlara büyük ilgi göstereceğine dair inancımız tamdır” dedi.

Toplantıda yer alan Şube Direktörümüz Mehmet Alemdağ ise,maç bileti satışlarımız için Passolig ile büyük oranda anlaşma sağladığımızı belirterek, “Önümüzdeki sezon salonumuzda oynayacağımız tüm lig ve Avrupa Kupası maçlarımızın bilet organizasyonları için Passolig ile anlaştık. Ancak bizim bilet satışımız, futbolda uygulanan Passolig kartı gibi değil. Bizim biletlerimiz kağıt bilet olacak. Taraftarımız, internet ortamından ve Passolig satış kanallarından kolay bir şekilde biletlerini elde edebilecek” 
Editör: TE Bilişim