Trabzonspor Kulübü'nün 14’üncü dönem eski Başkanı Sadri Şener, Muharrem Usta yönetiminin aldığı olağanüstü kongre kararını değerlendirdi. Şener, yeni insanlara ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Yönetim böyle bir karar aldıysa hayırlısı olsun. Zaten bildiğim kadarıyla yönetim sayı olarak ta eksikti. Daha heyecanlı, daha yeni, daha moralli insanlara ihtiyaç var diye düşünüyorum. Hayırlısı olur inşallah” dedi. Şener, ‘yeni dönemde başkanlığa aday olup olmayacağına ilişkin olarak ise, “Öyle bir düşüncem yok. Sadece arkadaşlara yardımcı olabilirim, o kadar” ifadelerini kullandı. 

Geç alınmış bir karar! 

Trabzonspor’da Muharrem Usta yönetiminden istifa eden Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit Alp olağanüstü kongre kararını ‘geç alınmış bir karar’ olarak değerlendirdi. Alp, “Geç kalınmış bir karar. Çok kısa zaman, kim nasıl hazırlanacak o da belli değil. Hayırlısı olsun” dedi. Camiada başkan adayı olarak da adı geçen Alp, bu konuya ilişkin olarak ise, “Sağolsunlar. Trabzonspor’un kurtuluşu bugün isimlerde değil. Doğru prensiplerde, ortak prensipleri ortaya koyup, ortak akıllı tek aday çıkarmalıyız. Trabzonspor’un zaman kaybetme şansı yok. Herkesin ortak akılla karar vermesi gerekiyor. Ben adayım, o aday, başkası aday öyle bir hayat yok. Trabzonspor’un kurtuluşu için herkes bir araya gelecek, kırgınlıklar, küskünlükler bırakılacak, şehir ortak akılla ortak adayını belirleyecek ve sonrasında herkes elini taşın altına koyacak. Başka kurtuluş yok” diye konuştu. 

Daha erken olmalıydı 

Trabzonspor’un eski yöneticilerinden Köksal Güney, “Kongre kararı geç de olsa yerinde bir karardır. İlk kez bu yönetim olağan üstü karar almıyor ki. Bazen seçim kararı kaçınılmaz olur. Bana göre daha önce alınsa şehir bu kadar gerilmese ve takımda bu gerilimden zarar görmeden çıksa daha iyi olurdu. Dediğim gibi secim kararı yerinde ama sinsice yangından mal kaçırırcasına alınmış bir karardır. Gelecek yönetime zaman tanımayan planlama yapmasına izin vermeyen dar aralıklı bir karardır. Zor bir tablo var ama Trabzonspor büyük takım ve büyük camiadır. Şimdiden gelecek yönetime elini taşın altına sokacak kişilere başarı dilemekten ve camiaya hayırlı olmasın dilemekten başka bir şey diyemeyiz. Herkes hizmet için yönetimlere gelir ama olmayınca nöbet teslimi kaçınılmazdır. Umarım bu karar Trabzonspor’umuz için hayırlı olur” dedi. 

Camiamıza hayırlı olsun 

Kongre süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Şükrü Kuleyin, “Camiamıza hayırlı olsun ama zamansız oldu. Tüzük değiştirilmeden alınan bu karar Trabzonspor’u yeni bir kaosa sürükleyebilir. Yeni yönetim 7 aylığına gelmiş olacak. Aylardır söyleye söyleye dilimizde tüy biti tüzüğün değiştirilip seçimlerin mayısta yapılmasını istedik bunu da arkadaşlara söyledik. Ne hikmetse yangından mal kaçırır gibi kongre kararı aldılar, ne diyelim hayır olsun. Benim divan başkanlığa adaylık döneminde şehrin duayenleri, büyük ağabeyler çok güzel bir araya geldiler, çok güzel bir birliktelik oluşturdular. Divana sahip çıktıkları gibi umarım inşallah Trabzonspor’a da sahip çıkarlar." diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim