26 Mayıs Pazar günü yapılacak olan olağan üstü genel kurul öncesi başkan adaylarından İbrahim Hacıosmanoğlu yönetim listesini çok güçlendirdi.

Ahmet Metin Genç 'in desteğini alarak gücüne güç katan İbrahim Hacıosmanoğlu 'nun yönetiminde yer alan Yaşar Aşcıoğlu camiada adeta bomba etkisi yaratırken, listelerde en çok dikkat çeken isim oldu.

Yaşar Aşçıoğlu kimdir?

Yaşar Aşçıoğlu, 1959’da Trabzon’un Of ilçesinde doğdu. 6 kardeş arasında inşaatı seçen bir tek o oldu. 21 yaşına kadar Of’ta tuğlacılık, İstanbul’da da 1967’de Aşçıoğlu İnşaat’ı kuran babası Selahattin Aşçıoğlu’nun yanında çalıştı; tuğla indirdi, çivi düzeltip babasına sattı, inşaat çavuşluğu yaptı. 20 yaşında daire sattı, 21 yaşında da Aşçıoğlu İnşaat’ın patronu oldu.

Genellikle İstanbul’un Avrupa yakasında konut üretimi yapan Yaşar Aşçıoğlu, Selenium markası adı altında hayata geçiriyor.

Aşçıoğlu’nun oğulları, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın oğlu Yavuz Yılmaz ile otoyol çalışmaları yapıyor. Ayrıca ENKA’nın taşeronu olarak Arnavutluk’ta otoyol inşaatı yapıyor. Bunların dışında Malta, Libya ve Romanya’da da benzer işleri hayata geçiriyor.

İstanbul İnşaatçılar Derneği Genel Başkanlığı ve İstanbul Emniyet Dernekleri Başkanı ayrıca TİYAD (Trabzon İşadamları Derneği) 2. Başkan Vekilliği yapan Yaşar Aşçıoğlu, sadece konut sektöründe çalışmak istiyor. Küçük bir akaryakıt şirketleri de olan Aşçıoğlu, yılda 2-3 saat ofise uğradıklarını ve işin başında akrabaları olduğunu söylüyor..

Aşçıoğlu Grubu’nda başka hangi şirketler var?

Konut sektöründe elit kısma hitap eden projeleri hayata geçiren Yaşar Aşçıoğlu’na bağlı olan Aşçıoğlu Grup bünyesinde 4 şirket mevcut. Bunlar: Aşçıoğlu İnşaat, Aşçıoğlu Akaryakıt, Selenium İnşaat, CİYA A.Ş.

Aşçıoğlu Grubu hangi projeleri gerçekleştirdi?

1. Süleyman Seba Kompleksi
2. Selenium Twins
3. Selenium Panorama
4. Selenium City
5. Selenium Country
6. Selenium Residence
7. Piramit Palas
8. Aşçıoğlu Konak
9. Aşçıoğlu Villaları
10. Selenium Plaza
11. Aşçıoğlu Plaza
12. Esentepe İş Merkezi
13. Acıbadem Fulya Hastanesi
14. Fulya Gösteri Merkezi
15. Fulya Kongre ve Gösteri Merkezi
16. Fulya Konut binaları
17. Vepa Fabrikası ve Merkez Binası
18. Doğu Sitesi ve İş Merkezi
19. Sem Otel
20.Selenium Ataköy
21. Aşçıoğlu Alışveriş Merkezi/Bodrum