Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay 2-2 sona eren Konyaspor mücadelesi sonrası açıklamalarda bulundu. 

SON DAKİKA GOLÜNÜ BEKLİYORDUK

Kaçan pozisyonlardan dert yanan Çalımbay “ Konyaspor ve bizim kazanmamız gerekiyordu. Çok güzel maç oldu. Avantaj yakaladık, pozisyonlarımız oldu. Maalesef değerlendiremedik.  Yine mağlup duruma düştük ama tekrar öne geçtik.Son saniyede olan gol,,uzun toplarla geleceklerdi. Beklediğimiz birşeyi. Orada faul olması ve gol olması futbol içinde olan şanssızlık ve becerilerden dolayı. Biz Kazanmak için ne gerekiyorsa yaptı. Her türlü riske de girdik işi bitirelim diye ama maalesef bazen olmuyor olmadı. 16 hafta boyunca kritik maçlarımız var. Önümüzdeki Göztepe ve Fenerbahçe maçını iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor. 

YARDIMCI HOCAMA KÜFÜR ETTİ, ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Yaşanan gerginliklere değinen Çalımbay “Bugün oynadığımız maçta bazı gerginlikler oldu. Ben size sormadan anlatayım. Dediğim gibi iyi bir maç oynandı. Konyaspor’un başındaki Mehmet Hoca, arkadaşım kader birliği yaptığım insan. Oynarız kazanırız sarılır ayrılır öyle bitirilir. Fakat orada maçın içerisinde golü attıktan sonra Konyasporlu bir arkadaşın yaptığı hareket iyi bir hareket değildi.Kötü bir hareketti. Bunu o kadar büyütmeye gerek yoktu. Futbolcuların karışmasına kulübelerin karışmasına gerek yoktu. Arkadaşa cezasını verirsiniz olay biterdi. Mehmet Hocanın yardımcısı Zafer Hoca benim iyi arkadaşım. Yaptığı çirkinlik benim yardımcıma küfür etmesi, üstüne yürümesi bir kere yakışmaz. Beraber mücadele ettik. Nasıl Mehmet Hoca ile birbirimize başarı diliyorsak o da öyle yapmalı. Benim yardımcıma küfür etmesi sonra da üstüne yürümesi yakışmıyor.  Saçma sapan konuşması hiç yakışmıyor. Konyaspor camiasına yakışmıyor. Bu seviyeye gelmiş insanların biraz daha anlayışlı olması gerekiyor. Gerginlik olmadı, 2 tane arkadaşın yüzünden çıkan olaylar bunlar.

Biz de kazanmak istiyorduk. Konya’da istiyordu olmadı futbolun içinde olan şeyler bunlar. Takımımı tebrik ediyorum önümüze bakacağız. Kritik 2 maç var önümüzde onlara motive olmamız gerekiyor. 

10 KİŞİYİ YENMEK KOLAY DEĞİL

Rakibin 10 kişi kazanılması ve penaltı kazanılmasına rağmen maçın kazanılamması ile ilgili soruya da cevap veren Çalımbay “Hiç bir sorun yok oyun anlayışında. Biz istediğimiz pozisyonlara girdik. Bu maçın 2. Yarısında analizleri de çıkabilir. Bütün üstünlükler bizdeydi. Değerlendiremedik. 10 kişi yakaladık çok pozisyonumuz vardı. Herşeye rağmen 1-0 geride olmamıza rağmen oyunu kopardık aldık. Ama dediğim gibi futbolun içinde olan bir şanssızlık oldu. Yoksa biz Kazanmak için ne gerekiyorsa yaptık.  

Bir çok gereken pozisyonları yaptık ama değerlendiremedik. Gol atmadığımız maç yok gibi. Bizim ne analiz olsun ne başka bir şey olsun hiç bir sıkıntımız yok. 10 kişiye karşı oynamak her zaman kolay değildir. Futbol disiplini ister, son paslara çok dikkat ister. Biz çoğunu yaptık ama oyunu değerlendiremedik"