Trabzonspor'da Vahid Halilhodzic ve Moluda kaynaklı çalkantı büyük ses getirdi. Daha önce 2 teknik adamla da sorun yaşayan Malouda’nın bu kez Vahid Halilhodzic ile sorun yaşaması ise herkesi bir hayli şaşırttı. Olayın ayrıntısı gün yüzüne çıkmaya başlarken gelen bir diğer iddia ise bir hayli dikkat çekici. Malouda’nın hocayla bu şekilde konuşmasının diğer futbolcuların sözcülüğünü yaptığı şeklinde bir iddia olayın resmen tuz biberi oldu…
Bugün bu iddia hem yerel hem ulusal hem de uluslararası medyada da büyük ses getirdi. Haberi 1. sayfadan duyuran Güneş Gazetesi'ndeki veriler yönetimi adil davranmaya sevketti. Malouda kadrodışı kalmış gibi görünse de bu kez haksız olmadığını seslendirenler az değil!..

BOMBA GİBİ DÜŞTÜ
KRİTİK Rostov maçı öncesinde patlak veren kaset ve kavga krizi Trabzonspor'daki dengeleri sarstı. Teknik direktör futbolcu yumruklaşması olayı uluslararası futbol kamuoyunda da yankı uyandırdı. Olay dış basında flaş haber olarak duyurulurken, ulusal ve yerel basın da kavgayı ilk gelişme olarak verdi. Vahid Halilhodziç'in Fransız Malouda ile kavgasını konu alan haber üzerine bordo-mavili yönetim harekete geçti. Meselenin aslına inen kurmaylar, aslında Halilhodziç'in sert tutumundan, tehditkâr konuşmalarından ve aşırı idman yüklemelerinden bütün takımın rahatsız olduğu bilgisine ulaştı. Bu da “Malouda haklı olabilir mi?” sorusunu gündeme getirdi. Bazı kaynaklar, Malouda'nın futbolcu arkadaşlarının sözcülüğünü yaptığını, kendi adına konuşup tartışmadığını öne sürüyor. Bugün bir açıklamada bulunan genel sekreter Köksal Güney ise “Basından duyduk, sonra profesyonellerden detayları öğrendik, hocamız Malouda ile çalışmak istemiyor ve onu idmana almıyor” çıkışı ile direkt olarak Halilhodziç'i haklı görmediklerini ima etti.

SERTLİK SORGUSU!
Bordo Mavili kulüp kritik Rostov maçı öncesinde gün boyunca sıcak olayın etkisinde kalırken başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun hem futbolcularla hem de teknik heyetle bir görüşme yaparak her iki tarafın da kritik maç arifesinde dikkatli davranmasını istediği belirtildi. Olayın sadece Malouda-Hahilhodziç geriliminden kaynaklanmadığını seslendiren bazı yöneticiler ise “Hocanın sertliğini biz de görüyoruz. Bugüne kadar hep onu dinledik, işine karışmak istemedik. Bugünden sonra her iki taraf da dinlenir, disiplinsiz bulunan futbolcu varsa dikkati çekilir, uzaklaştırılır ama hoca da biraz daha sakin ve anlayışlı olacak” görüşünü seslendirdi. Böylece yönetim ilk kez Halilhodziç'e şartsız ve tam destek vermek yerine, futbolcu arkadaşlarının ortak şikayetine tercüman olan Malouda'nın defterden silinmediği mesajını verdi. Fransız oyuncunun kulüpteki durumu ise Rostov maçından sonra hafta sonu masaya yatırılacak. Takım kaptanlarının vereceği rapora göre Halilhodziç'in durumu da ilk kez sorgulanacak.