Bize kısaca oluşumunuzu tanıtır mısınız?

Oluşumu tek cümleyle açıklamak gerekirse, biz bu yola çekildiği yere giden değil düşündüğü yere çeken taraftarlar olmak için çıktık ve bunun için en doğru adresin üniversite olduğunu düşünüyoruz.

Ktü’de uzun yıllardır önemli bir Trabzonspor yapılanmaması olmasını neye bağlıyorsunuz?

-
Bunun sebebi tribüncülük adı altında yıllardır değişmeyen bir hiyerarşide işleyen rant kavgasının üniversiteli gençlere nüfuz edememesi olarak görüyor ve buna başkaldırı niteliğinde alışılmadık düşünce tarzımızla,fikirlerimizle, yeni yapılanmamızla geliyoruz.

Üniversite içinden ve şehirden bu yönde bir talep oldu mu?

-
İşin açıkcası ben bu olayda arz-talep diyagramından çok, hedef kitleye ulaşabilmenin önemli olduğunu düşünüyorum ve hedef kitlemizi oluşturan kesimin ilgisi bizi sevindiriyor.

Üniversitede var olduğu iddia edilen diğer takımlara ait gruplarla ilişkiniz nasıl ve nasıl olacak?

-
Sloganımızdan da belli olduğu gibi düşünen insanların topluluğuyuz ama şununda farkında olunmalıdır ki futbol yalnızca bir oyun değildir hele ki bu şehirde nice adanmışlıkların, gözyaşının ve alınterinin destansı öyküsüdür.Büyüklerimizin bize hatırasıdır ve elbette biz bu hatıraya saygısızlığıda kabul edemeyiz.Trabzonda Trabzonspor bir kültür ve bu şehri bir arada tutan en önemli olgulardan biridir.Bu sebeplerdendir ki gerektiğinde kırmızı çizgilerimizi korumasınıda iyi biliriz.

Sadece futbol ile ilgilenen bir yapı mı olacaksınız?

-
Trabzonspor isminin geçtiği her alanda varolabilmek.Bunun yanında türlü sosyal sorumluluk projeleri oluşturup insanlarımızın ihtiyaçlarınn giderilmesi ve bilinçlendirilmesi adına organizasyonlarımızda olacaktır.

KTÜ’de geniş tabanlı bir Trabzonspor yapısı kurulabileceğini düşünmenize sebep nedir?

-
KTÜ aşağı yukarı 50 bin öğrenci nüfusuna ve önemli bir potansiyele sahip burdan Trabzon ve Trabzonspora düşünsel ve işlevsel bazda çok büyük katkı gelebilir.Bizde bu potansiyeli en güzel şekilde değerlendirme çabasındayız.

Bu çalışmalarınızda size destek veren hocalar var mı?

-
 Özellikle Hüseyin ÖRS hocamız başta olmak üzere hocalarımız üniversitemizde bize her türlü kolaylığı sağlamak için ellerinden geleni yapmışlardır.

Bundan sonra sizi nerelerde göreceğiz?

-
Trabzonspor isminin geçtiği ve bu şehre art niyet olmaksızın katkı sağlayabilecek her organizasyonda bizi görebilirsiniz.

Trabzonspor'u bir takım olarak mı bir fikir olarak mı görüyorsunuz?

-
Trabzonspor başlı başına bir idealdir.Oligarşiye, statükoya karşı dik durmak,mücadele etmektir.Futbol, dünyada süregelen kapitalist sistemin minimalize edilmiş halidir.Günümüz dünyasında futbola sadece oyun gözüyle yaklaşmak yanlış olur.Biz; futbol emperyalizminin 3 İstanbul takımını tutmayı empoze ettiği bu ülkede,kendi şehrimizin takımını tutmanın onurunu yaşıyoruz.Biz Karadenizin uşaklarıyız doğrudur fakat; hiçbir zaman popülist kültüre uşaklık etmedik.

Trabzonspor'un bugünkü durumunu ve geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Trabzonspor'da sistemin tamemen değişip yeni bir yapılanmaya gidilmesi gerek.Klübün kimsenin parasına ihtiyaç olmadan kendi kendini çevirebilen kurumsal bir yapıya ihtiyacı var.Önümüzde Barcelona,Porto gibi örnekler var.Hiçbirşeyi gözümüzde büyütmememiz gerek.Ne kadar zor da olsa netice olarak insanların kurmuş olduğu yapılardır.Barcelona da mükemmel bir şekilde işleyen altyapı sistemi var, La Masia.Çocuklar sadece futbol ya da yetenek bağlamında yetiştirilmiyor, gerekli olan bilinç de en ince noktasına kadar aşılanıyor.Ya da Porto daki scout yapılanması.Kendileri futbolcu seçmesi için ekip göndermiyorlar.Bölgesel olarak yörenin scoutlarını görevlendirip onlardan genç yeteneklerin listesi alınıyor.Bu şekilde birçok örneklendirme yapılabilir yeter ki sırf bu konuda bir inovasyon ekibi kurulsun, Trabzonspor'a nasıl bir sistemin uyacağı araştırılıp yerleştirilsin.Bu bütün amatör branşlar içinde geçerlidir.Trabzonspor bir sistem takımı olup ekolünü oluşturmadıkça sürekli git-gel ler yaşamaya mahkumdur.

Ktü'de bu oluşumumuza bütün Trabzonsporlu öğrenci kardeşlerimizi bekleriz.