Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, futbolculardan Didier Zokora ve Batuhan Karadeniz, yarın oynanacak UEFA Avrupa Ligi Play-Off turu ilk maçı öncesi maçın yapılacağı Qemal Stafa Stadı'nda bir basın toplantısı düzenledi.
 
Akçay, FK Kukesi'nin kendi liginde uzun yıllar önemli işler başarmış bir takım olduğunu belirterek, "Rakibimize çok saygı duyuyoruz. Çok disiplinli ve çok birlikte oynamayı seven sorumluluk alan oyuncuları var. Saygı duyularak oynanması gereken bir takım. Ciddiye alınması gereken bir takımla oynayacağız. Zor maç olacak. Amacımız buradan Trabzon'a avantajlı bir skorla dönmek. Hiçbir maç oynamadan kazanılmıyor" dedi.
 
Akçay, rakibin kendi sahasında saldırgan bir yapıyla oynadığını da ifade ederek, "Özellikle geriye düştüğü anlarda bile kazanabilen dikkat edilmesi gereken bir takım. Bizde bu ayrıntıları hep dikkate alacağız. Yarın ki müsabakada yüreğimiz sahada, aklımız da avucumuzun içerisinde olacak. Arnavut futbolunu kendi ülkemizdeki futbolumuzla değerlendirdiğimizde biraz daha geride bir lig gibi görüyoruz. Son dönemlerde 14 takımlı bir ligleri vardı ve bu sene 12'ye düşürüldü bu takım sayısı. Arnavutlar kaliteyi arıyorlar" dedi.
 
"KUKESİ'NİN BU YIL OYNADIĞI TÜM MAÇLARI İZLEDİK"
Akçay, Arnavut futbolunun geliştiğini ifade ederek, "Artık aktörler değişti. Her şey değişiyor. Arnavut futbolu da değişiyor. Son dönemlerde savaş ve kaos ortamı ortadan katlıktan sonra çoğu şey değişmiş. Dolayısıyla Arnavut futbolunun da değiştiğini düşünüyorum. Kukesi'yi izlediğinizde Avrupai bir anlayış görebiliyorsunuz. Kukesi'nin bu yıl oynadığı müsabakaların hepsini geçen yıldan ise üç karşılaşmasını izledik. Bu yıl bazı transferler yapmalarına rağmen dersimizi çalıştık" diye konuştu.
 
"EKSİKLERİ SORUN ETMİYORUZ SORUNU ÇÖZMEK İÇİN BURADAYIZ"
Akçay, sakat ve cezalı oyuncuların çok oluşunun hatırlatılması üzerine ise şöyle konuştu:
 
"Biliyorsunuz ben her zaman takımın bir bütün olduğunu düşünürüm. Eksik ya da sakat oyuncularımla ilgili konuşmayı hiçbir zaman düşünmedim. Eğer biz bir takımsak yarın görev alacak arkadaşlarımız da sorumluluklarını yerine götürmek zorundalar. Bununla ilgili konuşmaya devam ederseniz sorunun parçası olursunuz. Eksikleri bir sorun olarak görmüyoruz biz de sorunu çözmek için buradayız."
 
ZOKORA: "KUKESİ'NİN ADINI DAHA ÖNCE DUYMAMIŞTIM"
Bordo - mavili futbolculardan Didier Zokora ise Kukesi'nin adını daha önce duymadıklarını ifade ederek, "Bizim için önemli bir maç. Çünkü bizim açımızdan Avrupa'da oynamak çok önemli. İyi bir takımımız ve iyi bir hocamız var. Kaliteli bir takımız. İyi bir sonuçla buradan ayrılacağımızı düşünüyorum. Ligin ilk maçında ne yazık ki taraftarlarımızı biraz üzdük. Kendimizi affettirip Avrupa ligine kalacağımızı düşünüyoruz, bu açıdan da önemli bir maç oynayacağız" dedi.
 
BATUHAN: "BEŞİKTAŞ MAĞLUBİYETİ BİZİ KENDİMİZE GETİRİR"
Batuhan Karadeniz ise rakibin oyun bütünlüğünü sahaya iyi yansıtan bir ekip olduğunu ifade ederek, "Kukesi deplasmanından iyi bir skorla ayrılmak istiyoruz. Ligin ilk maçında Beşiktaş maçında aldığımız skorun fazla bir önemi olmadığını da düşünüyorum. Çünkü her şeyin erken olması bir anlamda iyidir. Beşiktaş mağlubiyeti bizi kendimize getirir diye düşünüyorum. Buradan avantajlı bir skorla dönmek istiyoruz" dedi.
 
TRABZONSPOR, HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI
Öte yandan Trabzonspor, yarın yapacağı maç öncesi son antrenmanını karşılaşmanın oynanacağı statta gerçekleştirdi. 15 dakikası basına açık olarak gerçekleştirilen antrenmana Arnavutlak'a getirilen 18 futbolcu da katıldı. Antrenmanı yönetim kurulu üyeleri Engin Kara ve Ali Uzunay'da izledi.