İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Fenerbahçe'nin yeniden yargılama başvurusunu kabul etmesiyle ilgili tartışmalar sürerken, Trabzonspor cephesi de, 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne bu kararın iptali için başvuru yapmaya hazırlanıyor. Trabzonspor Hukuk Kurulu ayrıca 'yeniden yargılama yapılsın' şeklinde mütalaa veren savcı ile bu mütalaayı kabul eden hakimleri HSYK'ya da şikayet edecek. Tüm bu gelişmeleri yakından takip eden başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'na, Trabzonspor'un uğradığı haksızlığın ortadan kaldırılmaması durumunda ligden çekilip çekilmeyeceğini sorduk. 

MEDYA DESTEKLİ 
"Bizim böyle bir derdimiz yok ki!" diyen Hacıosmanoğlu, "Mahkeme Fenerbahçe'yi aklamadı ki! Hukuksuz bir karar almasına rağmen şikeyi bir kez daha tescilledi. 'Şike yoktur' demedi. Fenerbahçeli yöneticilerin yıllardır ortaya attığı 'kumpas, deliller ve tapeler sahte' gibi iddialarını çürüttü. Bunların tamamını reddetti. Şimdi onlar 'yeniden yargılama' diyerek kamuoyunda algı operasyonu yapıyorlar. Ancak ne zaman bir algı yönetseler, kabak başlarına patladı" ifadesini kullandı. Fenerbahçe'nin Türkiye'de medyanın bir bölümünü de kullanarak haklı duruma geçmeye çalıştığını ancak Avrupa'da ise UEFA ile küme düşmeme pazarlıklarını yaptığını vurguladı. 

UEFA İLE GÖRÜŞÜYORUZ 
Başkan Hacıosmanoğlu, "Mahkemenin bu kararını İsviçre Federal Mahkemesi'ne götüreceklermiş. UEFA'ya tazminat davaları açacaklarmış. Burada böyle söylüyorlar ama UEFA'da kapalı kapılar arkasında 'bizi küme düşürmeyin' pazarlıkları yapıyorlar. Siz bunları İsviçre'ye götüreceksiniz de biz boş mu oturuyoruz. Hukuk kurulumuz çalışıyor. Onlar da savcının mütalaasını, mahkemenin kararını, bir üst mahkemeye itiraz edeceğimizi UEFA'ya bildirdiler. Yani biz de tüm gelişmeleri UEFA'ya anında bildiriyoruz. 3 Temmuz'dan bu yana hep yalanlarla süreci yönetiyorlar. Biz ise doğrular üzerinden gidiyoruz" ifadelerini kullandı. Bugün Türkiye'de algı operasyonu yapanların 17 Temmuz'dan sonra gerçeklerle yüzleşeceğine dikkati çeken Hacıosmanoğlu, şöyle devam etti: "TFF de, Fenerbahçe de savunmasını verecek. Biz zerre kadar olumsuz düşünmüyoruz. Ne olacağını görüyoruz. Onlar da görüyor. Bu yüzden bu kadar bağırıyorlar. Seslerinin fazla çıkması haklı oldukları anlamına mı gelir? Sadece günü kurtarıyorlar. 

BEN ADAY DEĞİLİM 
Ne yapacaklar yani? UEFA'nın kapısına gidip şunu mu diyecekler, 'Biz Türkiye'de şikeyi örteceğiz?' UEFA da onlara şunu mu diyecek, 'Tamam, siz istediğiniz gibi yapın.' Böyle bir komedi olabilir mi? Türkiye'deki bu hamleler o zaten içeriye girmemesine yönelik. Biz kimin içeri girip çıkacağıyla ilgilenmiyoruz. Bakınız bugün ulusal bir gazete manşet atıyor. '3 yıl sonra özgürlüğe uyandı' O hukuksuz kararı veren hakim bile 'şike gerçektir' diyor kararında. Bu nasıl aklanmadır anlayamadık. Bu delillerle kim kimi aklayacak hep beraber göreceğiz." Kulüpler Birliği'ne adaylığıyla ilgili de konuşan Hacıosmanoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu yönde teklifler var. Ama aday olmayı düşünmüyorum. Biz Türk futbolunda ahlak ve adalet isteyen bütün paydaşlarla zaten ortak hareket ediyoruz. Bunu isteyen herkes o başkan olabilir." 

Kaynak: Ulaş ÖZDEMİR