Bordo-mavili kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yürütülen ''şike davasının'' karar duruşmasının ardından gelinen süreçte Kulüp Başkanı Sadri Şener ile Asbaşkan Nevzat Şakar'ın beraat ettikleri hatırlatılarak, bunun camiada büyük bir sevinç ve övünç kaynağı olduğu vurgulandı. 

Açıklamada, Trabzonspor Kulübü'nün adli yargılamanın ilk gününden itibaren yüce Türk adaletine olan güvenini her fırsatta yinelediği hatırlatılarak, şu görüşlere yer verildi: 
''Soruşturmanın başladığı 3 Temmuz 2011 tarihinden bu yana sergilediğimiz duruşun ne kadar doğru ve yerinde olduğu mahkemenin bu kararıyla bir kere daha ispatlanmıştır. Tek ve en büyük beklentimiz Türk futbolunda böylesi talihsizliklerin bir daha yaşanmaması yönündedir. Trabzonspor Kulübü olarak yeşil sahalardaki tüm mücadelemiz bugüne kadar her zaman futbolun oyun kuralları ve fair-play çerçevesinde olmuş, bundan böyle de aynı şekilde devam edecektir. Son mahkeme kararı, geçtiğimiz sezon oyuncularımızın alın terleriyle vermiş oldukları mücadelenin ne kadar anlamlı ve yerinde olduğunu ortaya koymuş, hakkımızın hangi sonuç olduğunu da belgelemiştir. Dileğimiz futbolun içerisindeki tüm unsurların mahkemenin verdiği bu kararla ilgili olarak yeniden öz eleştirisini yapması, yeni haksızlıkların yaşanmaması için üzerine düşen sorumluğu yerine getirmesidir.''
Editör: TE Bilişim