Ziraat Türkiye Kupası B Grubu 4. hafta mücadelesinde Trabzonspor, ilk maçta 9-0 yendiği PTT 1. Lig temsilcisi Manisaspor ile karşı karşıya geldi.
Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanan ve Türkiye Futbol Federasyonu'ndan Alper Ulusoy düdük çaldığı mücadeleden galibiyet ile ayrılan taraf 2-0'lık skor ile Trabzonspor oldu.
Bordo mavili ekibe galibiyeti getiren golleri 13. dakikada Serdar Gürler ve 18. dakikada Mustapha Yatabere kaydederken, ev sahibi Manisaspor ise müsabaka boyunca rakip kalede gol sevinci yaşayamadı.
Alınan bu sonucun ardından Trabzonspor, puanını 8'e yükselterek liderliğini korurken, Manisaspor ise 3 puan ile son sırada kaldı. Grupta önümüzdeki hafta Trabzonspor, sahasında Keçiörengücü'nü konuk edecek. Manisaspor ise Akhisar Belediyespor'u ağırlayacak.

FIRTINA'YA 5 DAKİKA YETTİ!

Kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortaya Serdar Gürler çok iyi yükseldi. Kale sahası içinde vuruşunu yapan Serdar Gürler, Manisaspor kalecisi Bayram Olgun'u mağlup etti ve kafa vuruşuyla topu ağlara göndermeyi başardı. Mücadeleye rakibine nazaran daha durgun başlayan Trabzonspor, ilk duran topunda 13. dakikada Serdar Gürler ile 1-0 öne geçmiş oldu.
İlk golün yalnızca 5 dakika sonrasında bu kez atak yönüne göre sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Mehmet Ekici'nin pasında topla buluşan Serdar Gürler, ortasını kesti. Serdar Gürler'in kale sahasına etkili ortasında topla buluşan Mustapha Yatabare tek vuruşla topu ağlara göndermeyi başardı ve Manisaspor kalecisi Bayram Olgun'u bir kez daha mağlup ederek skoru 2-0 yaptı.
İlk yarının kalan dakikalarında her iki takım da skoru değiştirecek golü kaydedemeyince soyunma odasına 2-0'lık Trabzonspor üstünlüğü ile gidildi.

MANİSA DENEDİ AMA OLMADI!

Mücadelenin ikinci yarısında her iki takım da tempo düşürürken, maç tam anlamıyla bir orta saha mücadelesi haline büründü. Trabzonspor kalesinde zaman zaman tehlikeli olmak isteyen ev sahibi Manisaspor, final paslarında ve son vuruşlarında istediği başarıyı yakalayamayınca aradığı, skoru değiştirecek golü bulmakta zorlandı.
Trabzonspor karşısında skoru değiştirmek adına hamlelerde bulunan Manisaspor teknik direktörü Taner Taşkın, mücadeleinin 46. dakikasında Hakan Barış'ı kenara alarak genç oyuncunun yerine Galatasaray'dan kiralık olarak transfer edilen Oğuzhan Kayar'ı oyuna dahil etti ancak Taşkın, bu hamlesinden istediği verimi alamadı.
Karşılaşmanın kalan dakikalarında ev sahibi takım Manisaspor'un çabalarının sonuç vermemesi ve iyi kapanan Trabzonspor'un da kalesinde gole kapatması ile müsabaka 2-0'lık Trabzonspor üstünlüğü ile sona erdi

Maçtan Detaylar

90'Manisaspor sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı.
90'Manisasporlu oyuncular kendi yarı alanlarında pas yapıyor.
90'Maçın hakemi mücadelenin sonuna 3 dakika ilave etti.
89'Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda Özer'in ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
88'Sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Musa'nın pasında ceza alanına giren Özer'in içeriye çevirdiği topu savunma kornere gönderdi.
86'Trabzonspor'da rakip savunma arkasına koşu yapan Sefa, ceza alanı dışında kalesini terk eden Bayram'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve faul bekledi ama maçın hakemi Sefa Yılmaz'a sarı kart gösterdi.
85'Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Mehmet Ekici, Oğuzhan Kayar'a faul yaptı.
84'Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Serdar'ın ceza alanına ortasında savunmada Mikic topu karşıladı.
83'Manisaspor'da Branimir Subasic'in yerine Oğuzhan Palaz oyunda.
82'Geride kalan bölümde Manisaspor 143 ve Trabzonspor ise 247 kez başarılı pas yaptı.
81'Mücadelenin son bölümleri yaklaştıkça tempo iyice düşmeye başladı.
80'Ev sahibi ekip gole çok yaklaştı. Ceza alanı ön bölümünde topu alan Subasic'in ceza alanı içi sol çaprazındaki Milijas'a pasında Milijas'ın sert şutu yandan dışarıya gitti.
79'Trabzonspor'da Salih Dursun'un yerine Sefa Yılmaz oyunda.
77'Manisaspor son bölümde sol kanadı etkili kullanmaya başladı. Yine sol kanattan gelişen atakta Milijas'ın ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
76'Ev sahibi ekip yine sol kanattan geldi. İsmail'in ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
75'Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada yine Trabzonspor savunması topu karşıladı.
74'Sol kanattan gelişen Manisaspor atağında Milijas'ın ceza alanına etkili ortasında Musa topu kornere gönderdi.
73'Gelişen Trabzonspor atağında Fatih'in ceza alanı dışından kaleye sert şutunda top üstten dışarıya gitti.
72'Sağ kanattan gelişen Manisaspor atağında Dimitrov, ceza alanına sert bir orta yaptı ama Salih topu karşılayan isim oldu.
71'Trabzonspor'da düdükten sonra topa vuran Mustapha Yatabare sarı kart gördü.
70'Bir başka Trabzonspor atağında sol kanatta topla buluşan Mehmet'e sert bir faul yapan Ümit Yasin Arslan sarı kart gördü.
69'Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı.
68'Manisaspor'da Hakan Barış'ın yerine Oğuzhan Kayar oyunda.
67'Sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Musa'nın ceza alanına ortasında savunmaya çarpan top kornere gitti.
65'Sağ kanattan etkili gelişen Manisaspor atağında Subasic'in pasında Dimitrov, ceza alanına yerden ortasını yaptı ama İsmail'den önce savunma araya girdi.
64'Bir başka Trabzonspor atağında Yatabare'nin savunma arkasına koşu yapan Özer'e pasında ofsayt bayrağı kalktı.
63'Gelişen Trabzonspor karşı atağında Serdar'ın sağ kanattan ceza alanına yaptığı ortada herkesi aşan top oyun alanını terk etti.
62'Sol kanattan gelişen Manisaspor atağında topla buluşan Malijas'ın ceza alanına ortasında top Aykut'un kontrolünde dışarıya gitti.
61'Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Serdar, ceza alanına girip pasını Salih'e verdi ama Salih baskı karşısında topu kaybetti.
60'Topla oynama oranlarında Trabzonspor'un %63'e %37 üstünlüğü bulunuyor.
59'Kullanılan serbest vuruşta Milijas'ın ceza alanına ortasında Yasin'in yakın mesafeden kafa vuruşunda top yandan dışarıya gitti.
58'Manisaspor atağında rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan İsmail, Salih'in sert müdahalesiyle yerde kaldı ve Salih sarı kart gördü.
57'Gelişen Trabzonspor atağında Özer'in pasında ceza alanı ön bölümünde topla buluşan Serdar'ın ceza alanı dışından sert şutu üstten az farkla dışarıya gitti.
56'Trabzonspor yarı alanında sağ kanatta topla buluşan Hakan, Aykut'un sert müdahalesiyle yerde kaldı ve Aykut sarı kart gördü.
54'Sol kanattan hızlı gelişen Trabzonspor atağında Musa'nın ceza alanına ortasında savunma topu uzaklaştırdı.
53'Trabzonspor etkili geldi ama Özer'in pasında ceza alanı içi sağ çaprazında topla buluşan Salih'in kaleye şutunda top farklı şekilde dışarıya gitti.
52'Bir başka Manisaspor atağında Dimitrov, sağ çaprazdan ceza alanına girip kaleye şutunu çekti ama İbrahim topu bu kez sektirmedi.
51'Trabzonspor yarı alanının ortalarında topla buluşan Soner'in yanlış pasında topla buluşan Subasic'in uzak mesafeden sert şutunda kaleci İbrahim'den dönen topu Aykut uzaklaştırdı.
50'İkinci yarı ilk yarıya göre daha düşük bir tempoda başladı.
49'Manisaspor yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede Soner, Hakan'a faul yaptı.
48'Sağ kanattan gelişen Manisaspor atağında Dimitrov'un ceza alanına ortasında savunmada Aykut topu uzaklaştırdı.
47'Gelişen Trabzonspor atağında ceza alanı dışında topla buluşan Soner'in uzak mesafeden şutunda top üstten dışarıya gitti.
46'Trabzonspor'da İshak Doğan ve Ferhat Yazgan'ın yerine Fatih Atik ve Musa Nizam oyunda.
46'Mücadelenin ikinci yarısı Trabzonsporlu oyuncuların vuruşuyla başladı.
D.A.Trabzonspor, ilk yarıyı Serdar Gürler ve Mustapha Yatabare'nin golleriyle 2-0 önde kapattı.
D.A.İlk yarıda son düdük çaldı ve ilk yarı sona erdi.
45'Trabzonspor'da bu kez Mehmet Ekici uzaktan kaleye şutunu çekti ama Bayram topu yine kurtardı.
45'İlk yarının sonuna 3 dakika ilave edildi
45'Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Mehmet'in ceza alanına ortasında Bayram topu tutmak isterken Bayram'a faul yapıldı.
44'Gelişen Trabzonspor atağında Özer'in ceza alanı dışı sol çaprazından kaleye şutunda son dan Bayram topu kornere çeldi.
43'Trabzonspor'da bu kez Aykut Demir bir sakatlık geçirdi ama tedavisi için oyun alanının kenarına gitti.
42'Bu kez gelişen Trabzonspor atağında sol kanatta topla buluşan İshak'ın ceza alanına ortasında kafalardan seken topu sağ kanatta Özer aldı ama ortasında bu kez kaleci Bayram topu uzaklaştırdı.
41'Kullanılan serbest vuruşta Milijas'ın ceza alanına ortasında Trabzonspor savunması topu uzaklaştırdı.
40'Gelişen Manisaspor atağında sağ kanatta topla buluşan Mikic, İshak'tan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
39'Trabzonspor 3. gole yaklaştı. Savunma arkasına sarkan Özer'e atılan pasta Özer ceza yayının oraya kadar koşu yaptı ama kalesini terk eden Bayram topu uzaklaştırmaya çalışırken top Yatabare'nin önünde kaldı. Yatabare'nin aşırtma vuruşunda Bayram kalesine dönüp topu kurtardı.
38'Gelişen Manisaspor atağında ceza alanı dışında topla buluşan Dimitrov'un uzak mesafeden kaleye şutunda top üstten farklı şekilde dışarıya gitti.
37'Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda Mehmet'in ceza alanına ortasında oluşan karambolde savunma topu uzaklaştırdı.
36'Gelişen Trabzonspor atağında Yatabare'nin pasında topla buluşan Serdar'ın sol kanattan ceza alanına ortasında savunma topu kornere gönderdi.
35'Sağ kanattan gelişen Manisaspor atağında Mikic'in ceza alanına yerden pasında savunma topu karşıladı.
34'İshak Doğan, bir sakalık geçirdi ve şu an tedavisi için oyun alanının kenarına geldi.
33'Orta alanda gerçekleşen top kapma mücadelesinde İshak, rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
32'Sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında İshak'ın ceza alanına ortasında Yatabare'den önce kaleci Bayram yükselip topun sahibi oldu.
30'Manisaspor son bölümde yine baskılı oynamaya başladı.
29'Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı.
28'Ev sahibi ekip, ceza alanına yakın bir noktadan sol kanattan serbest vuruş kullandı. Ceza alanına yapılan ortada kafalardan seken topu kornere gitti.
27'Mücadelede tempo yükseliyor. Sağ kanattan gelişen Manisaspor atağında İsmail'in son çizgiden ceza alanına sert ortasında top herkesi aştı. Ardından sol kanattan Dimitrov ortasını yaptı ama bu kez savunma topu karşıladı.
26'Bu kez gelişen Trabzonspor atağında Mehmet'in pasında sol kanatta topla buluşan Özer'in ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
25'Bu arada Trabzonspor'da Mehmet Ekici'nin yüzüne top çarptı ve Mehmet bir sakatlık geçirdi ama oyuna devam edebilecek.
24'Yine sol kanattan gelişen Manisaspor atağında bu kez Canberk kale sahasına ortasını yaptı ama Medjani topu karşılayan isim oldu.
23'Sol kanattan gelişen Manisaspor atağında Hakan'ın ceza alanına ortasında seken topa Milijas kafa vuruşunu yaptı ama top üstten dışarıya gitti.
22'Kullanılan serbest vuruşta Milijas'ın ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
21'Gelişen Manisaspor atağında rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan Milijas, Salih'ten sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
20'Manisaspor yarı alanında gerçekleşen ikili mücadele sonrasında iki takım oyuncuları arasında bir gerginlik yaşandı ama daha sonra hakem araya girdi.
19'Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede İshak'a sert bir müdahalede bulunan Mikic, sarı kart gördü.
18'Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Mehmet'in pasında topla buluşan Serdar'ın kale sahasına etkili ortasında Yatabare tek vuruşla topu ağlarla buluşturdu.
18'GOL! Mustapha Yatabare
17'Topla oynama oranlarında Trabzonspor'un %65'e %35 üstünlüğü bulunuyor.
16'Gelişen Trabzonspor atağında ceza alanı dışında topla buluşan Mehmet'in uzak mesafeden vuruşunda top dışarıya gitti.
15'Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede rakibine faul yapan Ferhat Yazgan sarı kart gördü.
14'Mücadeleye ev sahibi ekip daha iyi başlamıştı ama Trabzonspor, ilk duran topunda Serdar ile golü buldu.
13'Kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada kale sahası içinde topa yükselen Serdar kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.
13'GOL! Serdar Gürler
12'Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Yatabare, son çizgiye kadar inip ortasını yapmak istedi ama savunma araya girip topu kornere gönderdi.
11'Gelişen Trabzonspor atağında Mehmet, rakip yarı alanın ortalarında rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
9'Kullanıln serbest vuruşta Milijas'ın ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
8'Gelişen Manisaspor atağında Milijas, rakip yarı alanın ortalarında Mehmet'in müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
7'Trabzonsporlu oyuncular yavaş yavaş oyundaki dengeyi kurmaya başladı.
6'Ev sahibi ekip Manisaspor mücadeleye oldukça istekli başladı.
5'Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı.
4'Bu kez sol kanattan gelişen Manisaspor atağında ceza alanına gönderilen topu Salih kornere gönderdi.
3'Manisaspor rakip yarı alanın ortalarından serbest vuruş kullandı. Milijas'ın ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
2'Sağ kanattan gelişen Manisaspor atağoında Mikic, son çizgi yakınlarına gidip İshak'tan sıyrılmak istedi ama faul yaptı.
1'Mücadele Manisasporlu oyuncuların vuruşuyla başladı...
M.Ö.Manisa 19 Mayıs Stadı'nda İstiklal Marşı'mız...
M.Ö.İki takım oyuncuları mücadelenin hakemleri eşliğinde sahaya çıkıyor.
M.Ö.İki takım arasında grubun bir önceki maçı Trabzon'da oynandı ve Trabzonspor, rakibini 9-0 mağlup etti.
M.Ö.Ziraat Türkiye Kupası B Grubu'nda Trabzonspor, 5 puanla ilk sırada yer alırken Manisaspor, 3 puanla 4. sırada yer alıyor.
M.Ö.Konuk ekip Trabzonspor ise karşılaşmaya; İbrahim, Aykut, Medjani, Mehmet Ekici, Özer, Soner, Salih Dursun, Ferhat, Serdar, İshak Doğan ve Yatabare ilk 11'iyle başlayacak.
M.Ö.Ev sahibi ekip Manisaspor mücadeleye; Bayram, Canberk, Nikola Mikic, Erdi, Ümit, Hakan Turan, Hakan Barış, Milijas, İsmail Köse, Dimitrov ve Subasic ilk 11'iyle başlayacak.
M.Ö.İki takımın da karşılaşmaya başlayacağı ilk 11'leri belli oldu.
M.Ö.Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak olan bu mücadelenin canlı anlatımında sizlerle birlikte olacağız.
M.Ö.Ziraat Türkiye Kupası B Grubu 4. hafta maçında Manisaspor ile Trabzonspor karşı karşıya gelecek.
Editör: TE Bilişim