Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, "Bu iş 1 yıl filan sürmez, kısa zamanda sonuçlanır. Adalet yerini bulacaktır. UEFA ve CAS'ın 'Şike var' dediği bir durumu sen nasıl görmezden geliyorsun" dedi.

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu,TFF'yi ziyaret ederek, 2010-2011 sezonu şampiyonluğunun kendilerine verilmesi için TFF Yönetim Kurulu'na başvuruda bulundu. Dün sabah erken saatlerde TFF binasına gelen Hacıosmanoğlu, dilekçesini verdikten sonra Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'le yaklaşık 2 saat görüştü. Görüşmenin ardından Demirören binadan ayrılırken, Hacıosmanoğlu, bir saat 45 dakika daha TFF yöneticileriyle görüştükten sonra binadan çıkış yaptı. 

SORUNLAR AHLAKLA ALAKALI 
Telefonla ulaştığımız Hacıosmanoğlu, FOTOMAÇ'a özel açıklamalar yaptı. Futbol ailesinin sorunlarını konuştuklarını belirten Hacıosmanoğlu, şunları ifade etti: "Kulüp olarak resmi müracaat yapmamız gerekiyordu, onu yaptık. İsteğimiz, Türk futbolunun gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde hizmet etmesi ve herkesin de bu konuda üzerine düşeni layıkıyla yerine getirmesidir. Sorunlar kişilerle ve kurumlarla değil, ahlakla alakalı. Kulüp başkanlarının Türk futboluna namuslu ve ahlaklı hizmet edip etmeyeceğine karar vermesi gerekiyor. Türk futbolundaki sorunların kişilerin gidip-gelmesiyle değil, ahlaki yapının düzelmesi gerektiğini söylüyorum. Bu ülkede karşı camiaları namusu gibi görüp, hizmet eden insanların çoğalması gerekiyor. Onlarla ilgili herkesin tekrar bir kez daha düşünmesi lazım. Türk futbolunda olan yanlışların düzelmesi için hepimizin aynı düşünceye sahip olması gerekiyor." 

TÜRK FUTBOLUNDA HAHLAK SORUNU VAR
Hacıosmanoğlu, Türkiye'de yapılan uygulamalarla UEFA ve FIFA uygulamalarının paralel olması gerektiğine vurgu yaparak, şöyle devam etti: "Sonuçta futbol ailesi olarak kendi içimizde değiliz. UEFA ve FIFA'ya bağlıyız. Bugün UEFA'nın yaptırımları var, yarın da FIFA'nın olacak. Ortada bir adaletsizlik varsa bunun düzelmesi gerekiyor. 'Biz kendi içimizde çözelim. Adaleti FIFA eliyle sağlamayalım' dedik, şampiyonluk isterken de hassas davrandık. Baktık ki olmadı. Artık adım atıyoruz. Bu iş bir yıl filan sürmez. Hızla çözümlenir. UEFA ve CAS'ın şike var dediği bir durumu sen nasıl görmezden geliyorsun? FIFA,böyle durumlarda ülke federasyonlarına müdahale kararı aldı. Gereğini yapacaktır. Türk futbolunun ahlak sorunu var. Bu da federasyonun kurullarıyla tek başına düzeltebileceği bir durum değil. Biz önce kendimizi çek edeceğiz. Adaletli hizmet edip etmeyeceğimize karar vereceğiz." 

F.BAHÇE İMTİHAN VERİYOR
F.Bahçe'de yaşanan seçim süreci hakkında ise Hacıosmanoğlu, "Bunlar beni ilgilendiren konular değil. Başka kurumun kendi içindeki yarışla ilgili benim söz söylememe gerek yok. Bu, F.Bahçe kulübünün kendi iç meselesi. Onlar da bir imtihan veriyorlar. İnşallah imtihanları söylediğimiz gibi ahlak ve adalet düşünceleri haiz olur. Genel kurulda ona göre karar verirler" ifadelerini kullandı. TFF Başkan Vekili Ufuk Özerten de "Dilekçe, yönetim kurulumuzda incelenecek ve cevabı verilecektir. Temelde, ahlak ve kalkınma açısından Trabzonspor'la ayrı düştüğümüz bir konu olmadı. Futbolu FIFA ve UEFA yönetiyor" diye konuştu.

TRABZON, TFF'DEN NE TALEP ETTi?
UEFA nezdinde yürütülen disiplin kovuşturması, UEFA yargı kurullarınca verilen kararın CAS tarafından onandığı hatırlatılarak, 2010- 2011'de Süper Lig'de müsabaka sonucunu etkilemeye yönelik eylemlerde bulunulduğunun belirlendiği bu çerçevede TFF'nin UEFA tarafından alınan bir kararı uygulamamasının ya da görmezden gelmesinin mümkün olmayacağı vurgulandı. lUEFA yargı kurullarınca verilen karar 2010-11 sezonunun tescil edildiği 06.06.2011 tarihinden sonra anlaşıldığından Futbol Müsabaka Talimatı'nın 26. maddesinin 4. fıkrasındaki emredici hükme uyarak; 2010-2011'e dair liglerin tescili kararının iptali talep edildi. lFenerbahçe'nin şike yaptığı tespit edilen maçlardaki puanların silinmesi istendi ve şampiyonluk talep edildi.

Kaynak: Fotomaç