4 milyon TL'lik kadrosu ile İstanbul'da toplam 300 milyon euro'luk G.Saray ve F.Bahçe'yi deviren 1461 Trabzonspor'un hocası Mustafa Akçay,  konuştu. İşte Akçay'ın açıklamaları; "Kulübün içinde sevgi yok. Gerek yönetim, gerekse çalışanlar bu alana sinerjik enerjiyi sokmalılar. Bu pozitif sinerjinin oluşmadığını gözlemliyorum. Bu enerji ve istişare birlikteliğinden, iş başarma hazzını arka planda tuttukları için nadide bir çiçek olan Trabzonspor'da istedikleri hedefe ulaşamadılar. Biz Trabzonlular hedefsiz olmayız. Ne de Trabzonsporsuz yaşayabiliriz. A takımın enerjisi olduk. İnsanlar bizimle mutlu oldular. Elbette seviniyoruz."

WEMBLEY VE BERNABEU'DA FİNAL 
"Mesleğime tutkuyla bağlıyım. 1985'te mesleğe başlarken hedefim bilgili, ilkeli bir teknik adam özelliğini taşımaktı. Bir teknik adam olarak Wembley, Santiago Bernabeu'da bir final oynamak hayalimdir. Bunun peşinden koşuyorum. İdeali olmayan insan çöpten farksızdır."

ÜRETMİYOR DEYİNCE İÇİM CIZ ETTİ 
"Bu takım Türkiye liginin borçsuz para kazandıran ender, nadir kulüplerinden birisidir. Doğru yönetilmesi lazımdır. Profesyonel takıma kesinlikle oyuncu transferini gerçekleştirmelidir. Başkan bir demecinde 'Trabzon altyapısı üretmiyor, kapanmalı' dediğinde içim cız etti"

TRABZONSPOR YOK EDİLEMEZ
"Sevgiyi abartmamak lazım. 1461 Trabzon imha edilebilir, ama Trabzonspor asla yok edilemez. Bu bizi rahatsız ediyor. A takım Trabzonspor sevgisini, inanmışlığını sürdürmelidir. Hangi şart ve zemin olursa olsun. Trabzonspor'un eli asla bırakılmamalıdır. Eğer bize her yer Trabzon diyorsak bize her şey Trabzonspor diyebilmeliyiz." 

GÜNEŞ O ELEŞTİRİLERİ HAKKETMEDİ 
"Ben de kırgın ayrıldım.. Kentin kendi insanı ile ilgili sahiplenmesine hâlâ güvenim tam değil. Ben hala bu yörede mumun dibine ışık vermeyeceğini 'göz kirpiği görmez' anlayışında olduğunu düşünüyorum. Şenol hocanın da yanlışları olabilir. Muhatap olduğu ağır eleştirileri hak ettiğini düşünmüyorum." 

BURADAN REAL'E OYUNCU ÇIKAR 
"Allah bu yöreye bir takım genetik özellikler vermiş. Avantajlar vermiş... Futbolun istediği bütün değerler bizim yöremizde mevcuttur. İnsanın genetiğinde programlanmıştır. Santrfor dışında bütün bölgelere Real Madrid takımında oynayabilecek futbolcular yetiştirilebilir. Sağ bek, orta saha fark etmez. Santrfor ise çok daha uzun vadeli bir iştir. Genetik yapısı ile ilgilidir. Zaman zaman çıksa da bir süreç gereklidir."
Editör: TE Bilişim