UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda yarın İtalya'nın Lazio takımıyla karşılaşacak olan Trabzonspor, gözünü liderliğe dikti. Zorlu maç öncesi basın toplantısı düzenleyen Mustafa Akçay önemli açıklamalar yaparken, kendisine yönelik yapılan eleştirilere ise göndermelerde bulundu.

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay ve bordo-mavili oyuncu Olcan Adın maçın oynanacağı Roma Olimpiyat Stadı’nda bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda ilk sözü alan Olcan Adın, maça avantajlı çıkacaklarını belirterek, “Gruba bakacak olursak iki tane iyi takımın mücadelesi olacak diye düşünüyorum. Onlarda, bizde grup liderliği için oynayacağız. Bize beraberlikte yetecek bu bizim için bir avantaj. Aklımızın bir köşesinde bu da olacak. Tek hedefimiz var buraya kazanmak için geldik bunun için mücadele edeceğiz. Umarım bunu başarırız” dedi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay ise yarın önemli bir müsabaka oynayacaklarını belirterek, "Kulübümüz ve oyuncularımız açısından. Kendilerini ifade etmek açısından önemli bir müsabaka olacak. Trabzonspor’un en büyük şansı çok değerli ve karakterli oyunculara sahip olması. Bu oyunculara güvenilmesi durumunda gruplarda da bu takımın çok iyi temsil edileceğini düşünüyoruz. Camianın ve şehrin bu çocukları koşulsuz desteklemeleri ve arkalarında olmaları önemli" diye konuştu.

"Bazen grup birincisi olmak ya da grup ikincisi olmak gibi stratejiler geliştirebilir" diyen Akçay, "Biz bu stratejileri bu müsabakada çok fazla düşünmeyeceğiz. Hangisi olabilirsek hangisini elde edebilirsek onun üzerinde duracağız. Ama grup birincisi olma arzumuz ve istediğimiz var. Bunu başarmak için sahada bir mücadele gerçekleşecek. Yarın akşam karşımızda bizden daha komple top oynayan, daha güçlü, daha istikrarlı. Son dönemlere de kendi liginde olsun Avrupa liginde önemli müsabakaları kazanarak gelen Lazio bulacağız. Bunu da bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Akçay, bir gazetecinin, “Lazio teknik direktörü Petkovic’in gönderileceği konuşuluyor. Bu sizin için bir avantaj olur mu?” şeklindeki sorusuna şöyle cevap verdi:

“O bizim için de söyleniyor. Bugün gidecek, yarın gidecek, akşam ezanıyla gidecek diye. Bu her takımda olan şeyler. Futbolun içerisinde bunlar var. Mümkün olduğunda biz kendi tenceremizde kaynayanlarla ilgilenmenin daha doğru olduğunu düşünüyoruz.”

Akçay, maçın favorisinin Lazio gibi gözüktüğünü de belirterek, "Kendi sahasında ve seyircisinin önünde Lazio favori gibi gözükebilir. Ve birinci olarak çıktığında elde edebileceği avantajları daha farklı yorumlamış olabilirler. Dolayısıyla oyuncularını motive ederken bunu çok farklı kullanmış olabilir. Bu onları daha önde gösterebilir” dedi.

Bir basın mensubunun "Galatasaray ve Trabzonspor gruplarından çıkan Türk takımları oldu. Bu tablo ülke futboluna ne kazandırır?" sorusuna Akçay, "İdealler önemli bir yakıttır. İnsanlar ideallere ulaşmak için kendi enerjilerinden zamanlarından ve hayatlarından verirler. Hangi insan istemez ki? Ama bazen ulaşmak için yakıtınız yetmediğinde ulaşmak için dostlarınızın avuçlarına ihtiyaç duyarsınız. Ama bu ülkede ve bu şehirde bu biraz zor. Galatasaray küçümsenmeyecek bir başarı elde. Bir iniş ve çıkış yakalamış olmalarına rağmen hocalarıyla beraber. Juventus’u yenerek bir üst tura çıkmaları ülke futbolunda bir çıkış olarak algılanabilir mi genel anlamda zor. Lokal ve kısa dönemli bir başarı olarak değerlendirilebilir ama ulusal düzeyde geliştirmekte sorumlu olan TFF eğitim dairesinin 5-10 yıllık planlarla bunu değiştirebilir. Galatasaray’ı başarısından dolayı kutluyorum" dedi.