UEFA   Avrupa Ligi  J Grubu'nda  yer   alan   temsilcimiz  Trabzonspor'un 3 Ekim'de  karşı karşıya  geleceği  İtalyan  kulübü Lazio'nun  teknik direktörü Vladimir Petkoviç,  maça   günler  kala  Doğan   Haber  Ajansı'na  konuştu .
21 hafta Samsunspor'u çalıştırdıktan sonra  görevine  son  verilen  Boşnak antrenör Vladimir Petkoviç, tekrar Karadeniz'e döneceği için  mutlu .Yaklaşık 16 aydır çalıştırdığı  mavi - beyazlı  başkent  ekibinin , Roma yakınlarındaki tesisleri  Formello'da  kısa  bir mülakatla  sorularımızı   yanıtlayan  Petkovic, az buçuk bildiği  Türkçesiyle  bizi, "merhaba" diye karşılıyor.

Roma  derbisinde  aldıkları 2-0  yenilginin  ardından bir araya geldiğimiz 50 yaşındaki   teknik adamla  İtalya'daki  deneyimi , Türk  futbolu , rakibi Trabzonspor ve Galatasaray'la  yollarının  ayrılmasından  sadece   saatler önce olsa da  Fatih  Terim'in hem  milli takımı  hem de Galatasaray'ı birlikte çalıştırmasını  konuştuk .
Türkiye'de çalışmanın her  zaman  zevk olduğunu dile getiren Petkovic'e yönelttiğimiz  sorular  ve  yanıtları  şöyle:

SORU :
Bir  yılı  aşkın süredir İtalya'dasınız ve Lazio'yu çalıştırıyorsunuz. Şehir ,  taraftar  ve kulüp  bakımından  nasıl bir  deneyim  oldu sizin için?
YANIT : Burası  büyük  bir  şehir  ve  büyük   hedefler  koyduğumuz  büyük  bir kulüpte çalışıyorum.  İtalyan  Kupası'nı  almak  için  mücadele  verdiğimiz derbide   galip  gelerek önemli bir  hedefe   ulaştık . Tüm  yıl  oldukça zor geçti, ama  oldukça pozitifti aynı  zamanda .

SORU : Samsunspor  deneyiminden  sonra Türk  ligini   takip etmeye   devam ettiniz  mi? Nasıl bir değişim görüyorsunuz? 
YANIT :  Evet  bugün de Türk  futbolunu  yakından  takip ediyorum . Skorları aşağı yukarı iyi biliyorum. Mesela son  derbi   maçında  olmaması gereken şeyler  yaşandı . Benim Türkiye'de bulunduğum  dönemde  de şike skandalı patlak vermişti ve  lig  1  ay  geç başlamıştı. Ne  yazık  ki, bu nedenle o  sezon her şey  etkilendi . Öte yandan, Türk  ligi  oldukça iyi ve  futbol  için  yaşayan çok sayıda  taraftar  var. Türkiye'de bir  takımı  çalıştırmak ve bir  takımda oynamak her  zaman  bir zevk.

SORU :  Fatih  Terim'in hem  Galatasaray  hem de  milli takımı  bir arada çalıştırma kararını nasıl buluyorsunuz? Bir antrenör, bu iki önemli misyonu yürütebilir mi? 
YANIT : Böyle bir şeyi  uzun  bir  dönem  yaparsanız problem olabilir,  ama Fatih  Terim  gibi  bir efsane Türkiye'de her şeyin  altından  kalkabilir. Zannediyorum 6  maç  için anlaşmıştı  milli takımla . Elde ettiği pozitif skorlar da gösteriyor  ki o bunu başarabilir. O, mükemmel bir antrenör,  ama  aynı zamanda  çok iyi bir psikolog. Hep  karizmatikti  ve skorlar hep onun ardından geliyordu. Onun davranışları da,  futbolcular  için bir başka motivasyon nedeni. 

SORU : Türk  Milli Takımı , Romanya karşısında önemli bir  başarı  elde etti. Sizce Brezilya'da  Dünya  Kupası oynamaya  hak kazanır  mı?
YANIT :  Tabii  ki  en iyi  ihtimalle her şey pürüssüz ve pozitif gitmeli. Bence Türkiye'nin 2.  sıraya yükselme  ihtimali  yüksek .

SORU : Birkaç  güne  kadar Trabzonspor'la  karşılaşmak  üzere Türkiye'ye gideceksiniz. Rakibiniz hakkında nasıl bir yargıya  sahipsiniz ? Son  yıllarda  bir gelişme  kaydetti mi?
YANIT : Trabzonspor 2  yıl  önce mükemmel bir  takımdı . Geçen  yıl  ise bazı zorluklar  yaşadı , çünkü değişik antrenörlerle çalıştılar. Bu  yıl  ise,  yeni çalıştırıcıyla beraber iyi başladılar ve daha coşkulular ki bu da Trabzon'un karakteristik bir  özelliğidir . Tüm  şehir , Trabzonspor için  yaşıyor  ve  stadyuma akın ediyorlar. Hem bu nedenle hem de Samsunspor'la oynadığı  maçı  da gördükten sonra Trabzonspor karşısında oynamak epey zor olacak diyorum. 

SORU : Sizce Trabzonspor'la oynayacağınız 2  maçta  hangi zorluklar olabilir? Rakip  takımdaki  hangi  futbolcular  sizi korkutuyor?
YANIT : Şüphesiz ki en  büyük  zorluk onların sahasında oynamak. Daha enerjik  olacaklar ve  stadyum  tıka basa onların  taraftarıyla  dolu olacak.
Orta sahada Zokora, forvette Henrique  gibi   kaliteli  ve  değerli   oyuncular  var, ama  bizim  takımımız  da çok iyi ve onların hiçbirinden korkmuyoruz. Oraya sadece   kazanmaya  gidiyoruz. 

SORU :  Uzun  bir aradan sonra Karadeniz'e geri dönüyorsunuz. Ne hissediyorsunuz ?
YANIT : Trabzon, Samsun'a 300-350 kilometre. Türkiye'deki  insanlarla  bir araya gelmek her  zaman  çok  güzel . Son kez İstanbul'da oynadığımızda, Samsunspor'un eski başkanı ve hala çok iyi ilişkiler içinde olduğum birçok insan geldi. Türkiye'de olumlu bir  etki  bıraktığımı,  gün  be  gün  daha çok anlıyorum.

SORU : Samsunspor Başkanı'nın da Trabzon  maçı  için  stada  gelip  maçı izlemesini  bekliyor musunuz?
YANIT : Başkanın (Emin  Kar ) bu  maça  geleceğini sanmıyorum, çünkü Samsun ve Trabzon çok iyi  arkadaş  değiller. ( gülüyor )
Editör: TE Bilişim